”Doften ger positiva associationer”

”Doften ger positiva associationer”

Doftmärket CLEAN vill hjälpa dig att framkalla sköna minnen – sommarbrisen, havet, daggen i gräset. CLEAN får dig att tänka på de sköna stunderna, de som ger energi. Skönhet - 17

I samarbete med CLEAN

CLEAN är ett amerikanskt doftvarumärke som utgår från naturlighet och symboliserar renhet. Varumärket lanserades 2003 som en reaktion på de ofta överdrivna designerdofterna och blev snabbt det naturliga valet. För bloggaren Tilda Bjärsmyr har CLEAN varit favoriten ändå sedan hon och pojkvännen Mattias bodde i Grekland.

– Mattias spelade fotboll i Panathinaikos och innan vi flyttade till Grekland fick jag en present av min syster Joanna, det var CLEAN:s parfym Warm Cotton. Jag fick den för att jag skulle tänka på henne när jag var borta, berättar Tilda.


När Tilda fick hem prover från CLEAN för några veckor sedan fick både hon och Mattias direkt flashbacks från tiden i Grekland.

– Doften ger positiva associationer. Vi hade en bra tid där och jag märkte hur mycket en doft kan vara förknippad med en tid eller plats. Vi hade alldeles nyligen flyttat till Glyfada, söder om Athen. Det var högsommar och värmen slog till som en våg över mig när jag öppnade upp dörren till trädgården. Fågelkvitter från höger och vänster och den ljuvliga doften från tvätten som hängde på tvättstället från gårdagskvällen. Den karaktäristiska doften av nyklippt, lätt bränt gräs och det där svala, alldeles ljuvliga morgondoppet i poolen i trädgården efter ett svettigt löppass längs med strandkanten. Så härligt och fantastiskt hur en specifik doft kan slunga dig år tillbaka till just den plats och tid du befann dig då. Warm Cotton, Shower Fresh och Fresh Laundry är för mig så mycket Grekland och så fort jag tar på ett par sprut slungas jag tillbaka till den tiden och platsen. Jag blir lycklig i hela kroppen, konstaterar Tilda.

Tilda är en parfym-nörd av rang och gillar verkligen att prova nya dofter. De flesta nya dofter är välkomna och alla används vid olika tillfällen.

– Ska jag ut på en middag använder jag en tung doft, ska jag på möte blir det en lugnare, lätt krispig doft och ska jag på semester så åker någon tropisk, exotisk doft på. CLEAN tar dig tillbaka till sommaren och minnen. Deras dofter doftar sommarregn. Det studsar till i mig när jag sprayar parfymen på mig, summerar Tilda.

?             

Skribent
Redaktionen