"Det vore roligt att nå ut till en större målgrupp i framtiden"

Denna veckan får vi följa Sara Hessel - en talangfull fotograf från huvudstaden som gärna startar veckan med träning och dubbla koppar kaffe. Vi snackar hennes framtid som fotograf, kommunikatör och målet med hennes blogg. Självklart frågade vi även ut Sara om hennes allra bästa tips till alla nybörjarfotografer där ute! Profile - 9

Hej Sara, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej! Jag börjar gärna veckan med en kaffe och en timme på gymmet. Efter det äter jag en riktigt god frukost framför TV:n samtidigt som veckan planeras ordentligt. För att få humöret på topp spelar jag min favorit-pepp-playlist högt här hemma medan jag gör iordning mig för dagen, och dricker en extra kopp kaffe.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag är en kreativ tjej som är uppvuxen i Stockholm, just nu bor jag på Lidingö tillsammans med min sambo. Jag frilansar som fotograf och pluggar kommunikation på universitetet. Det bästa jag vet är att resa och fota, vilket jag gör så ofta jag kan. På min blogg delar jag med mig av blandade bilder från mitt liv, allt från resor och fotograferingar till mode och mat. Jag hoppas att mina läsare går in på min blogg och blir inspirerade av mina bilder.

Varför började du blogga?
På tolvslaget på nyårsafton när alla stod alla och funderade ut löften inför 2017 fick jag idén om att starta en blogg, och några dagar senare gjorde jag det. Det var inte djupare än så... Men eftersom jag alltid fotat och rest mycket har tanken slagit mig att en blogg vore roligt att ha för att dela med mig av det jag gör. Nu när jag kommit igång känner jag att det är ett roligt sätt förvara minnen, men också ett bra sätt för att kunna se tillbaka på sin egen utveckling.

Din blogg är full med vackra bilder och i och med att du är fotograf så är vi nyfikna på; vilka är de vanligaste fotomisstagen du ser att nybörjare gör, och vilka är dina bästa tips på hur de kan undvikas?
Jag är allergisk mot dåligt ljus och röriga bakgrunder. Testa från vilken riktning som ljuset faller finast på motivet och fota utifrån det. Sen är det viktigt att alltid ha koll på bakgrunden, som gärna får hållas så enkel som möjligt. Som nybörjare är det vanligt att man fokuserar så mycket på objektet man fotar så att man glömmer att kolla vad som finns i bakgrunden. Jag har förberett ett inlägg med massa fototips som kommer upp på min blogg i veckan, håll utkik där för fler bra tips.Vad gör du helst på helgen?
Äter en god och trevlig fredagsmiddag och lägger mig relativt tidigt för att vara så pigg som möjligt resten av helgen. På lördagen däremot är det alltid härligt med en riktigt lång brunch tillsammans med vänner eller familj, en sväng på stan och middag med vänner som avslutas på någon festligare tillställning. Men får jag välja helt fritt hade det såklart helst blivit en weekend till en varmare stad eller en skidort.

Vilka influencers inspireras du mest av? Och varför?
Helt ärligt så är jag dålig på att följa andra konton för inspiration, istället gör jag sökningar på Pinterest när jag är ute efter speciell inspiration. Under våren kommer jag dock att skriva en uppsats om just influencers inom fotografi så jag får återkomma med det svaret när jag har bättre koll.

Vad har du för mål med din blogg?
Jag vill att mina läsare ska gå in på min blogg för att bli glada och finna massor med inspiration. Sen vore det förstås roligt att nå ut till en större målgrupp i framtiden.

Vad gör Sara om 5 år?
Om fem år jobbar jag deltid som frilansfotograf och under resten av tiden har jag drömjobbet inom foto och kommunikation. Jag bestämmer över mina arbetstider precis som idag, reser massor och bor i en stor härlig lägenhet i Stockholm eller en annan storstad i världen.

Vad önskar du dig just nu?
När jag får den frågan tänker jag alltid att jag är glad för det jag har, det viktigaste i livet är att få vara frisk. Men om vi säger något materiellt, då önskar jag mig en resa till ett varmt och soligt land, Maldiverna eller Australien hade varit underbart!