"Det här är min kropp, ingen leksak"

"Det här är min kropp, ingen leksak"

‏Jag vill kunna bära mina favoritshorts, spendera en dag i parken och hänga där i bara bikinin. Ta en löptur och promenera till jobbet. Dricka rosévin på en fin uteservering och dansa i natten utan att få snuskiga kommentarer kastade emot mig. Chronicle -

Jag är bara mig själv, och nu är det så att jag är tjej, jag har bröst och har säkert en större rumpa än vad du har, men vad spelar det för roll. Jag ska kunna gå ut och dansa med mina vänner utan att någon försöker torr-jucka med en på dansgolvet. Är det så svårt då? Det borde det inte vara.

?Varför är det alltid samma visa år in och år ut? Så fort våren och sommaren står på glänt, när vi tjejer vill klä oss lättare, och inte bara vi, alla klär sig lättare, visar upp sina bara ben och mera hud kommer fram. Hur kommer det sig att jag alltid får ångra mig när jag väljer att visa lite extra hud? För som sagt det gör vi alla.

?Jag ska inte behöva ångra mig. Jag säger som Grynet, TA INGEN SKIT. Men det är lättare sagt än gjort och oavsett hur mycket jag försöker att inte bry mig så gör jag det ändå. Är det inte helt sjukt att vi ska behöva tänka på hur vi klär oss? Bara för att det där fyllot som kanske druckit en snaps för mycket slänger ut sig något dumt på vägen hem den där fredagsnatten i juni eller killarna i gänget som "bara skämtade" om min rumpa och mina bröst på klassfesten.

?Jag ska kunna ta på mig vad jag vill, det är min kropp och jag bestämmer. Förstår du det? Min kropp. Bara min. Inte din. Inte din frihet till att göra narr av den.

Ingen ska kunna säga att det är mitt fel, att det är mitt val om någon börjar tafsa eller till och med våldtar mig. Bara för att mina kläder var alltför lockande. Det kommer aldrig att vara mitt fel. För ett nej är ett NEJ. Vilket, många här i världen inte verkar förstå.

?Jag blir frustrerad, trött på folk som är idioter, trött på idioter som inte kan hålla käften. Jag vill också känna mig fri när jag strosar där på gatan i bara klänningen en varm sommardag. Känna den friheten som ni tar ifrån oss. Istället blir jag till ett objekt och en så kallad leksak i era ögon och något som ni sedan skämtar om med era vänner. Att jag hör, det bryr ni er inte om. Det är som att ni vill kränka oss. På riktigt. För ni bryr er inte. Ni tänker inte att vi har känslor utan det ni ser är brösten och den där rumpan ni vill sätta på.

?Äldre män som borde veta bättre, unga pojkar som egentligen inte har någon aning om vad deras kommentarer kan ställa till med. Det sägs vara komplimanger, men när ska ni förstå att det ni säger sårar? De där orden, "vilket jävla ass hon har", " henne skulle man vilja pumpa", och vad ni nu kan tänkas att slänga ur er. Det är inte smickrande, inte ett dugg, det är smutsigt och ni får oss att känna oss smutsiga.

?Vi är inte mer än människor. Så låt oss vara det och låt oss få njuta av sommaren lika mycket som ni kan. i våra klänningar med våra bara ben. Tack.

Text skriven av: @mathildalindstrom 

Writer
Redaktionen