"Det händer att jag misslyckas men det är inget som skrämmer mig"

"Det händer att jag misslyckas men det är inget som skrämmer mig"

Hon är inte rädd för att misslyckas, ler åt främlingar och hennes ljuva skånska strömmar ur radion varje vecka. Vi möter Erika - och hinner prata om att ha bloggen som ett kvitto på sin personliga utveckling, att satsa allt på karriären och att ignorera jantelagen. Profiili - 9

Hej Erika, berätta lite om dig själv, vem är du?
Hej, jag är en energisprudlande malmötjej som alltid är på väg. Livet är så himla roligt att leva med sina med- och motgångar, därför blir jag aldrig mätt av att uppleva världen. Jag reser så fort jag får möjligheten och inget är för jobbigt eller för långt borta. Satsar allt och lite till på min karriär och ler minst en gång dagligen åt en främling.

Det händer att jag misslyckas men det är inget som skrämmer mig då man måste misslyckas för att lyckas, men framförallt så måste man våga. Min stora dröm är att fortsätta med att arbeta mig uppåt för att en vacker dag vara programledare på P3 Guld-galan och Fotbollsgalan, samtidigt som jag älskar att producera content på mina sociala kanaler, är helt förälskad i mode och inspireras mycket av danska influencers.

Tar alltid en utekväll framför en myskväll, då jag är utåtriktad, pratglad och social. TV:n ger mig inte den sociala tillfredsställelsen som jag behöver. Det finns alltid om-filmer men inga om-utekvällar. Otroligt lätt för skratt, har alltid glimten i ögat och lever efter mottot, ”Jegh vet ikke varförhh, det bara e sånhh (danskt uttal)”.

Vad fick dig att starta din blogg och vad är din drivkraft idag?
Min blogg startade jag för några år sedan på grund av att jag hade huvudet fullt av tankar hela tiden. Behövde någonstans att skriva av mig. Bloggen blev min psykolog, men i takt med att den växte gjorde också kraven det. Oavsett vad jag publicerade kände jag mig aldrig tillräckligt nöjd, tillräckligt av en inspiration åt andra och bilderna jag tog jämförde jag alltid med andra stora bloggare vilket fick mig att känna mig misslyckad. Mitt liv var inte lika spännande som deras, därför tog jag en lång bloggpaus. Efter ett tag kändes det tomt, jag hade ingenstans att skriva av mig men framför allt saknade jag ”bloggbubblan”, det var utmaningarna som jag saknade mest. Jag älskar att utmana mig själv med att ta nya kreativa bilder eller skriva bra texter, så jag startade upp min blogg igen.

Min drivkraft är att hela tiden utvecklas som person. När man har en blogg är det enkelt att gå tillbaka och jämföra sina inlägg. Det är helt fantastiskt mitt kvitto på min personliga utveckling. Det är viktigt att förstå vilket jättejobb det är att driva en blogg, eloge till alla som gör det på heltid. Inte handlar det om att dricka bubbel på fina uteserveringar hela dagarna utan det är ett hårt arbete som är tidskrävande där DU som person är också ditt företag.

Som veckans blogg hoppas jag kunna sätta ett leende på era läppar, bryta den trötta ”jantelagen” med att skriva ofiltrerat och uppmuntra er till att klä er i mjukisbyxor till jobbet (det faktiskt trendigt hääää).Du jobbar ju som programledare på P3, så kul! Hur hamnade du in på det spåret?
Yes det stämmer och jag ÄLSKAR verkligen mitt jobb. Att dagligen få sprida kärlek igenom folks högtalare lever jag för.

2016 bodde jag i Stockholm och kände mig vilsen. Jag minns hur jag satt på balkongen och stirrade ut på Globen när det plingade till i min mobil. Antagningsbesked: ”du har kommit in på journalistprogrammet på Mittuniversitetet”- ursäkta VAH?! Mitt guldfiskminne hade helt glömt bort att jag ens sökt. Vilsen packade jag två väskor satte mig i bilen och började köra norrut. Minns att jag funderade över om det gick isbjörnar på vägen i Sundsvall, stadsråtta och malmötjej som jag är, hade aldrig satt min fot högre upp i Sverige än Stockholm. På det sätt bar det av, två och ett halvt år senare jobbar jag nu som programledare på P3 Din gata och till sommaren även universitetexaminerad journalist - så jäkla gött.

Vad är dina bästa tips för de som vill komma in i branschen och jobba med radio?
Ge aldrig upp och var inte rädd för att misslyckas vi alla gör det. Börja studera någon mediautbildning för med en utbildning kommer du långt. Det är en trygghet, du har alltid något att falla tillbaka på. Men även erbjuder många utbildningar dig möjligheten till att praktik, ett otroligt bra sätt att få in en fot (för dig som inte är född i en kändisfamilj hehe). Jag har praktiserat på en del olika ställen vilket har gjort att jag har byggt ett kontaktnät som är viktigt inom mediabranschen. Visa framfötterna, var inte rädd för att ta plats och tro på dig själv, klyschigt men sant.

Hur är dina planer för det kommande året?
Att satsa allt och lite till på min karriär, blir lycklig av att göra ett bra jobb. Just nu är jag inne i en period där jag känner mig kreativ och otroligt driven. Jag vill även satsa mycket på att bygga upp mitt egna varumärke på social medier, älskar att ha en blogg-familj/Instagram-familj. Det är ett gäng fantastiska människor som verkligen stöttar varandras kreativitet önskat det fanns mer sånt i andra branscher också.

Har även några hemliga projekt på gång men det har jag inte tillåtelse att dela med mig av än. Men jag lovar att ni kommer att få följa med på allt här via bloggen när tiden är inne, då ett av mina största mål är att satsa på min blogg och uppdatera nästan dagligen.

Innerligt vill jag hitta min maximala lycka, skratta oftare, dricka vin på kalla uteserveringar medan vårsolen äntligen börjar kika fram, snacka om killar med mina vänner och lösa världsproblem.Tre snabba:

Om jag skulle breskriva min personliga stil med ett par ord... oversize, bekvämt, oftast jeans och just det - aldrig någon BH oavsett tröjval.

När jag har fem minuter att göra mig i ordning väljer jag att bära...mina vita 501 Levis jeans, en oversize T-shirt och sneakers, alltid.

En sak jag inte kan leva utan är... utmaningar i alla dess slag. Dock tror jag inte det finns något som vi människor inte kan leva utan. Allt är en vanesak man kan leva utan exakt allt förutom mat och vatten. Vi människor är krigare födda för att överleva.Erikas blogg: nouw.com/erikanielsen