"Det finns många vägar som leder till målet"

"Det finns många vägar som leder till målet"

Denna veckan får vi följa Matilda - hon är påhittig, spontan och älskar att ha mycket på gång. Vi snackade karriär i modebranchen, om att få inspiraiton på varma platser och om en framtid utanför Sverige. Profile - 14

Hej Matilda, berätta lite om dig själv, vem är du?
Hej Frida, och hej alla fina läsare! Vad roligt att få vara veckans blogg! Matilda Ångström heter jag, en väldigt positiv, spontan och påhittig tjej som gillar att ständigt ha mycket för mig. Jobbar i klädbutik, bloggar och reser så fort tillfällen ges. Imellan allt det så njuter jag till fullo av vad vardagen har att erbjuda. Är väldigt duktig på att lyxa till i vardagen med stora som små saker!


Vad får vi läsa om i din blogg?
I min blogg får man framförallt följa med på alla de olika resor jag gör under året. Jag befinner mig just nu i Melbourne så denna vecka kommer det bli en hel del inlägg härifrån med bl.a. härliga outfitbilder, tips på restauranger/caféer och såklart massa snapshots från Aussie’s underbara omgivningar.

Förutom uppdateringar från mina resor så skriver jag också mycket om mode i form av outfitinlägg och inspirerande kollage, samt en himla massa vardagslyx! Jag är en riktig livsnjutare och tar vara på alla stunder jag får till att få vardagen att glittra ännu lite mer. Och såklart delar jag med mig av alla de tips och trix jag har till er!

Vart får du din blogginspiration ifrån?
Resor är helt klart en av mina större inspirationskällor! Det behöver inte vara långt bort, räcker med en weekend till en annan stad bara här i Sverige om det skulle vara så. Men jag kommer verkligen i mitt esse när jag har lediga dagar på en annan plats. Nya människor, nya miljöer och nya intryck. Om jag är på en ny plats så hittar jag inspiration i allt runtomkring mig och idéer till nya inlägg och nya outfits kommer nästan av sig själv.

Sen är det ett väldigt stort plus om det är sommar och värme, då tycker jag inspirationen kommer till en mycket lättare.
Och om jag inte har möjlighet till en resa eller om sommaren känns långt bort, ja då tackar vi för att Pinterest bara är ett knapptryck bort!Du har just praktiserat i modebranchen. Vilken är din viktigaste lärdom du tog med dig därifrån?
Ja precis! Jag hade turen att få kolla in huvudkontoret hos Nelly.com i 2 veckor, vilket var något av det roligaste jag gjort! Fick en liten inblick i hur det är att jobba som stylist, designer, inköpare, direktris mm. Perfekt tillfälle för mig att spana in i vilken riktning man själv vill sträva mot. Och det viktigaste av allt som jag fick med mig därifrån är att inte ta något för givet. Det finns inte en ”så här gör man”- guide till alla arbetsroller här i världen utan det finns många vägar som leder till målet. Många av dom jag mötte på Nelly.com har tagit sig dit dom är idag på olika sätt, allt ifrån att plugga 3-5 år på textilhögskola till att jobba på Nelly.coms kundtjänst i endast 2 månader och sen bli erbjuden att jobba som stylist. Det finns liksom inga rätt eller fel, man tar sig långt bara man har ett driv och vilja. Och vågar visa det!

Så: jobba hårt för att nå ditt mål, var tacksam för de möjligheter du får och ta ingenting för givet. Det är som sagt garanterat många andra som skulle vilja vara där just du är idag!


Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Gaah, svåraste frågan man kan få känner jag ibland! Har så svårt att tänka långt framöver, haha! Men jag älskar ju att drömma, så om 5 år vill jag ha flyttat till en större stad med min pojkvän men jag vill också ha hunnit bo utomlands igen men en längre sväng än senast (har bott i Valencia en sommar). Sen vill jag jobba med mina sociala medier och förhoppningsvis driva eget företag samtidigt! Jag vill framförallt göra något där jag kan fortsätta vara kreativ och inspirera andra. Men exakt vad det blir ska jag klura ut längs vägen!


Fem snabba frågor:
Serier eller film

Hemmakväll eller utekväll

Äta ute eller take away

Sneakers eller klackar

Avokadomacka eller sötpotatis-pommes