"Det finns inget bättre än att få utforska nya platser"

"Det finns inget bättre än att få utforska nya platser"

Låt oss denna vecka följa sistaårsstudenten Sandra Uhde som drömmer om att kunna ge sig ut på resor igen. Det viktigaste för Sandra är att bloggen genomsyras av hennes personlighet och att hon utifrån hennes levnadssätt kan inspirera andra. Häng med på en händelserik vecka! Profile - 7

Hej Sandra! Helgen är precis förbi. Har du några planer för den kommande veckan?
Halloj! Jo men visst har jag planer, det har jag alltid. Topp tre höjdpunkter denna vecka är en träff med min mentor idag - vi ses någon gång i månaden och pratar om allt rörande karriär, nätverk och jobbmöjligheter vilket är väldigt peppande. En nära vän har även flyttat ner från Göteborg i helgen så jag ser fram emot en middag tillsammans i veckan och sist men inte minst har jag ett inbokat frisörbesök på fredag! Kände att det var dags att fräscha upp håret nu när våren smyger sig på.

I flera år har du hållit igång din blogg. Som ny läsare, kan du inte berätta lite om dig själv och vad får vi ta del av på din blogg?
Jo men absolut! Hej och välkomna, jag är Skånetös på 23 somrar, med tak över huvud i Helsingborg. Jag är ursprungligen från en liten by utanför Malmö men flyttade till Helsingborg för fyra år sedan när jag började plugga. Till sommaren tar jag examen och då får vi se vart jag tar vägen, jobbsökandet får helt enkelt styra! Jag har alltid älskat att inspirera andra vilket är en av mina drivkrafter bakom bloggen. I min blogg delar jag med mig av min vardag, men framförallt mat, resor och nöje! Det bästa jag vet är att få bjuda hem vänner på middag och få utnyttja min kreativitet i matlagning, dukning och dylikt. Det viktigaste för mig är att bloggen genomsyras av min personlighet och att jag utifrån mitt levnadssätt kan inspirera andra!

Du studerar just nu ditt sista år. Hur ser en vanlig vecka ut för dig?
Det stämmer, till sommaren har jag en kandidatexamen i Service Management från Lunds universitet, underbar känsla! Då jag är känd för att ha många projekt igång har jag svårt att beskriva en vanlig vecka, det vill säga, ingen vecka är den andra lik. Utöver plugget, jobbar jag deltid, engagerar mig i studentlivet, tränar och hänger med vänner. Men för att prata om plugget som är min heltidssyssla så har jag cirka tre föreläsningar i veckan och utöver det självstudier och ofta något grupparbete. Däremellan brukar jag klämma in lite jobb, promenader och skrivande på bloggen. Även om mina veckor alltid ser olika ut så gillar jag rutiner. Jag går alltid upp i tid på morgonen, tränar regelbundet, tar lunchpromenad och äter mina matlådor ;-)...

Som jag har förstått det gillar du att resa. Vart bär nästa resa av?
Jag ÄLSKAR att resa! Det finns inget bättre än att få utforska nya platser, om det så är en weekend till en europeisk stad eller en dagsutflykt i Skåne! Jag fick faktiskt tänka till på denna fråga då jag lagt mina restankar på hyllan och det verkar som att det kommer dröja ett tag innan nästa resa bär av. Men om jag får önska vill jag jättegärna åka till New York med ett stort tjejgäng, förstå vad drömmigt! Tänk er en långweekend där ni på dagarna upptäcker stadens impuls, shoppar, promenerar i Central Park och brunchar på trevliga caféer. På kvällarna testar ni populära restauranger och slår klackarna i taket på stadens olika klubbar. Woow blir så taggad! Vem vill åka med!?

För cirka ett år sedan var du utbytesstudent och pluggade i Kalifornien. Vilket är ditt starkaste minne och vad tar du med dig därifrån?
Åhhh, gud vad svårt att välja enbart ett… men mitt starkaste minne måste helt klart vara när jag för första gången öppnar dörren till vårt hus i Newport Beach där jag ska bo tillsammans med fem andra tjejer under ett års tid. Det kändes overkligt och tog några veckor innan jag förstod att “här bor jag, 100 meter från havet, i Cali-värme, i ett surfparadis”. Ni förstår ju!

Vad drömmer du om just nu?
En värld fri från corona (som alla andra) och en frisk rygg!
Jag har alltid varit en tjej med mycket drömmar och höga ambitioner men mitt år i Kalifornien i kombination med corona och att jag skadade ryggen har fått mig att börja fokusera mer på nuet. Men såklart drömmer jag ändå. Jag drömmer om att hitta ett arbete jag älskar att gå till, springa ett maratonlopp, köpa min egna lägenhet, hitta en partner att dela livet med osv osv! Att tillägga är jag trots allt ganska tillfredsställd med livet just nu. Har så många fina vänner runt omkring mig och jag uppskattar verkligen de små sakerna i vardagen, som en god kopp kaffe på morgonen eller en promenad i solen.

Fem snabba

Vår / Höst
Vem älskar inte våren?? Uteservering, jeansjacka, parkhäng, grönska, längtan till sommaren.

Studera / Jobba
Börjar känna mig ganska klar med plugget nu, ser fram emot att inträda jobblivet!

Regn / Snö
Självklart snö, men det är kanske för att jag på en hand kan räkna tillfällena det snöar i Skåne haha..

Sverige / USA
USA i all ära, men Sverige står ändå som en vinnare i slutändan. Efter mitt år i Kalifornien kände jag bara hur tacksam jag är för vårt svenska välfärdssystem, framförallt gratis skola och fri vård. Jag trivs i Sverige, landet lagom.

Hav / Pool
Hade du frågat mig för några år sedan hade jag säkerligen svarat pool, men nu är det helt klart hav! Inte för att jag är en badare, snarare badkruka, men havet ger mig så mycket energi och en känsla av frihet.

Läs Sandras blogg här @sandratheodora

Vill du bli Veckans blogg? Vi älskar att få in tips på bloggare, så tveka inte på att skicka ett mail till [email protected] för att tipsa om en fin blogg du följer eller varför inte tipsa om dig själv? Märk mailet med "Veckans blogg".