"Det finns ingenting som inte firas fullt ut och det är jag svag för"

"Det finns ingenting som inte firas fullt ut och det är jag svag för"

Denna veckan får vi följa Amanda Nyström - svenskan som tagit sig över Atlanten och landat & bosatt sig i soliga Kalifornien. Vi snackar skillnader mellan Sverige och USA, Cali-klyschor, gröna juicer, drömmen om svenska västkusten och hur både Amanda och hennes blogg är en blandning av högt och lågt - gärna i snabbt tempo. Häng med! Profile - 6

Hej Amanda, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Åh hej Frida! Jag är en sån där jobbig person som fullständigt älskar måndagar så det krävs egentligen inte så mycket för att jag ska känna mig peppad inför en måndag. Tycker liksom om känslan att ha en hel vecka framför mig att fylla med härliga saker? Men generellt börjar jag varje måndag med en promenad runt ön där jag bor med en podcast i öronen, helst Veckans Bläcka eller Under Huden, alternativt med ett yogapass på Ra-yoga. Därefter slår jag mig ner med en stor kopp kaffe samt en grön juice (hej Cali-klyschan), min laptop och kalender på mitt älsklingsställe Kit Coffee och börjar planera upp veckan och ta tag i dagens att-göra lista. Jag brukar försöka se måndagar som en förlängning av helgen fast med lite mer jobb och skolinslag och helt enkelt göra dem så härliga som möjligt för att slippa allt vad söndagsångest heter. Bästa sättet att uppnå det? Helt klart genom att jobba/plugga på ett café om man har möjlighet till det plus att göra söndagskvällen till en mysig beautystund med ansiktsmask och nagellacksmålning osv för att kunna ease in i den nya veckan på ett härligt sätt.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag är en typisk tvilling som älskar när det händer mycket, när saker går snabbt, som ibland är lite av en känslomässig berg-o-dalbana (hej HSP) men som alltid är en obotlig optimist (varför känns detta som en kontaktannons?). Iallafall, min blogg är nog lite samma. Högt och lågt mellan skönhetsprodukter och magiska platser i LA till känslor och tankar.

Varför började du blogga?
Jag har alltid tyckt väldigt mycket om att läsa bloggar och egentligen länge varit sugen på att ha en egen men inte riktigt gjort slag i saken. Jag gjorde faktiskt en första bloggrunda när jag bodde i London men då i en lösenordsskyddad variant för bara vänner och familj och fullkomligt älskade att få skriva och dela med mig om allt jag gjorde och upplevde så när jag flyttade hit i september så kände jag, om inte nu, när? Så bloggen var väl egentligen i början mest till för att dokumentera vad jag hade för mig här borta och för att mina nära och kära hemma skulle kunna få se bilder av vad jag hade för mig men sedan började även andra att kika in, så himla roligt!

Du bor just nu som utlandssvensk i Los Angeles. Hur skiljer sig livet I USA gentemot hemma i Sverige? Och vad har förvånat dig med mest med livet där borta sedan du flyttade till drömmarnas stad?
Först och främst så går det ju inte att förneka att evigt solsken, ändlösa stränder och värme året runt gör något med människor. Folk är gladare och det känns ofta som att de ibland är duktigare på att fånga dagen och fira saker? Tänk vårkänslorna vi svenskar har i maj fast mer eller mindre året runt. Något jag nog inte fullt ut hade förstått innan jag flyttade hit var fullt hur bilburna folk är, att kollektivtrafik är något helt annat än vad den är hemma, att Cali verkligen ÄR gröna juicer (eller activated coal drinks och matcha för att vara exakt, gröna juicer har ju till viss del haft sin storhetstid) och Lululemon all the way och att det är en större kulturskillnad mellan USA och Sverige än man skulle kunnat tro, på gott och ont! Här firas exempelvis på pricken allt som kan firas fullt ut. Jag bor dessutom på en ö som är känd för sitt pyntande av husens utsidor och tomter. Först är det Pumpkin Spice-bonanza i alla affärer, sedan kommer själva Halloween, därefter Thanksgiving och sedan är det all in på julen, sedan kommer Valentines Day, påsken, Veteran’s Day. Memorial Day, 4th of July osv osv. Ja du fattar, finns liksom ingenting som inte firas fullt ut och det är jag orimligt svag för. Varför inte firas allt som firas kan? Bristen på jämställdhetstänk och hur efter Sverige de är när det kommer till feminism är väl å andra sidan en kulturskillnad man kunnat klara sig utan.Vad gör du helst på helgen?
Åh då passar jag gärna på att klämma in allt sånt jag tycker är allra härligast. Typ strandhänga med kompisar, surfa, testa på nya matställen, hålla på med beautygrejer, upptäcka nya platser, hikea eller gör på pricken ingenting förutom att ligga nerbäddad framför Netflix och äta vattenmelon och dricka lemonad. Är en sådär typiskt allt eller inget person som behöver total down time för att kunna njuta till fullo av allt det härliga man har runt sig.

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Jag är otroligt förtjust i delar av den brittiska Youtube-communityn, vill liksom flytta in hos Tanya Burr på direkten, träna med Niomi Smart och bli bästis med Alfie Deyes? I övrigt tycker jag väldigt mycket om att spana in Janni Delérs och Natascha Lindmarks alla resor och magiska bilder.

Vad har du för mål med din blogg?
Åh jag vill nog egentligen mest att den ska få fortsätta vara ett sätt för mig att dokumentera allt härligt som finns runt omkring en och en plats som uppmuntrar mig till att fotografera (som jag insett att jag fullkomligt älskar att göra) och där jag kan få skriva av mig av allt från beautyboxar till beslutsångest. Att det dessutom är så många gulliga som kikar in och läser och kommenterar gör mig så himla glad så om de i sin tur blir lite inspirerade till att kanske också våga flytta utomlands eller följa sina drömmar på annat sätt så är det ju verkligen livets lyx för mig!

Vad gör Amanda om 5 år?
Om fem år har jag tagit min juristexamen och ekonomikandidat och känner mig förhoppningsvis på pricken lika pirrig över livet som jag gör just nu. Kanske bor jag en sväng i London igen eller New York!

Vad önskar du dig just nu?
Just nu önskar jag mig en sommarvecka på västkusten i Sverige där jag kan få krama om alla nära och kära jag saknar hemma riktigt ordentligt och en Réalisation Par-klänning. Ändå trevlig kombo ju!Amandas blogg: nouw.com/amandanst