"Det finns alltid något att göra i London"

Denna veckan får vi följa Anna Syrén - en svenska som flyttade till Tyskland och nu är Londonbo. Hon studerar mode, har många järn i elden och startade bloggen för att kickstarta sin karriär. Vi får höra hennes tankar om det bästa med att bo utomlands, vänskap från olika delar av världen och kärleken till hemstaden Göteborg. Profile - 12

Hej Anna, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej på er! Det beror på hur den kommande veckan och dagen kommer se ut! Mitt liv är lite annorlunda just nu, eftersom jag reser runt ganska mycket i sommar. Jag bor vanligtvis i London, och pluggar där! Men den här sommaren har varit lite galen när det gäller mitt boende. Förra veckan kom jag hem ifrån Zurich. Var där och jobbade som en Marketing intern på MCM Worldwide i en månad, vilket var jätteroligt! Nu är jag hemma i en vecka, och sen ska jag iväg till London för att jobba på Grazia magazine. Så just nu har jag inte någon speciell rutin igång! Men de finns ett par saker som jag alltid gör. Jag brukar alltid vakna och skriva ner veckans mål, och allt som jag är tacksam för. Det peppar mig & ger mig enormt mycket glädje, vilket startar igång veckan perfekt. Sen ser jag alltid till att äta en god frukost, ofta gröt med en massa bär och jordnötssmör. Supergott!

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
I min blogg beskrivning står det, ”Where her bewildered love for writing, meets her astonishment for Fashion. Welcome to a modern girls diary.” Det finns ingen direkt översättning för det, men jag är säker på att många av er förstår vad det betyder. Jag har tänkt min blogg som en plattform, där jag kan diskutera personlig utveckling genom att skriva inlägg etc. Jag fokuserar också mycket på mode, styling och jobbar mycket med professionella fotografer för att få bra bilder för bloggens skull. Jag vill självklart att bloggen ska innehålla roliga saker som mode, men jag vill också leverera något som kan hjälpa andra och ge dem tips på själv förbättring och hur man ska ta tag i svårigheter. Bloggen är min bebis, där jag skriver om känslor, och mina passioner. Jag beskriva mig själv som en självständig, lycklig & tankefylld person. Jag är helt besatt av att skriva, läsa, mode, träning, mat och att lära mig om hur jag kan växa och utveckla mig själv. Jag har mycket att lära fortfarande, men om ni är intresserade av något av de jag skriver om, så kan ni ju hänga med på min blogg-resa.

Varför började du blogga?
Jag började blogga på Nouw eftersom jag vill jobba inom editorial! För några månader sedan så sökte jag till Vogue, Elle, Grazia, Instyle, Cosmopolitan, verkligen alla tidningarna, för att kunna få jobb inom dem den här sommaren. Jag fick ett nej efter det andra, eftersom jag inte hade några konkreta bevis på artiklar som jag har skrivit. De sa till mig att bygga upp en portfolio med artiklar, blogginlägg, bilder, dokument etc. Så jag bestämde mig för att börja blogga! Jag har aldrig känt att något har varit så rätt för mig innan, och jag tycker verkligen att det är så kul att se när folk tycker om det jag skriver om. Blir så rörd när jag får långa meddelande om att andra gillar det jag skriver och kan relatera. Nu har jag ju skaffat mig ett internship på Grazia magazine! Så vi får se hur det går. Men en sak är säker, och det är att om man jobbar för något och tror på sig själv så kan inget stoppa en från att lyckas!

Du är en svenska som just nu har din bas i London och England. Vad fick dig att flytta till England och vad är det bästa med att bo utomlands?
Jag flyttade till London för två år sedan, efter jag hade gått ut gymnasiet i Tyskland! Jag vet, mitt liv är lite all over the place. Men jag bodde i Frankfurt, Tyskland, i åtta år, innan jag flyttade till London för att plugga Fashion Management på the University of the Arts London. Min familj flyttade ifrån Göteborg år 2008, men vi har fortfarande kvar vårat sommarhus där, så jag kommer ofta tillbaka och träffar mina bästa vänner! Jag flyttade till England för att plugga, och nu har jag bockat av två år på universitetet. Det bästa med att bo i London är att det alltid finns något att göra. Det kan vara väldigt stressigt ibland eftersom det är så många som bor där, men det finns alltid något kul att hitta på. Självklart så är en av de bästa sakerna också att man lär känna nya människor. Jag har träffat så många fina kompisar de sista två åren, som jag aldrig hade träffat om jag hade bott kvar i Frankfurt eller flyttat hem till Göteborg. Älskar att lära känna nya människor, som kan lära mig om deras liv, uppväxter och upplevelser. Mina bästa vänner i London är till exempel från Italien, Slovakien, New York, och Tyskland, så det är jätte kul att alla kommer ifrån olika delar av världen!Vad gör du helst på helgen?
Helgen är en tid för mig att fokusera på mig själv. På helgen så brukar jag vanligtvis gymma, bruncha med kompisar, blogga, dricka en massa kaffe, och läsa mycket böcker/tidningar. Vi brukar också gå ut och ta en drink, och sen så går vi till någon nattklubb och dansar! Som sagt så finns det mycket att göra i London, så mina helger brukar vara ganska roliga, speciellt i London. Jag brukar också peppa för den kommande veckan. Brukar köpa blommor, mat, plugga och städa lägenheten. Vissa helger är faktiskt inte så glamorösa, ibland sitter jag bara på biblioteket och pluggar. Men jag brukar alltid se till att göra något för mig själv också!

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Jag följer faktiskt inte så många influensers! Tycker det finns så många att man lätt blir överväldigad av det. Men jag gillar verkligen att kolla på Sarahs Days YouTube-videos, som handlar om träning och nyttig mat etc. Det inspirerar mig eftersom jag brukar träna och äta nyttigt nästan varje dag, så jag får en massa nya idéer och motivation av henne! Sen så brukar jag läsa Kenzas blogg varje dag. Jag ser verkligen upp till henne och livet hon har byggt upp genom att blogga. Hennes bilder är alltid super fina och jag tycker om att veta vad som händer i hennes liv haha. Blev till exempel jätte glad när jag fick reda på att hon och Alex hade förlovat sig! Berättade det till och med för alla mina vänner i London. Det var nog då jag visste att jag faktiskt uppskattar henne & hennes blogg jättemycket!

Vad har du för mål med din blogg?
Som sagt så älskar jag att blogga! Speciellt om mode och själv-utveckling. Jag blir så glad av all feedback som jag får! Självklart så kommer jag fortsätta blogga, och jag hoppas ju också att bloggen växer så att jag kan tjäna lite pengar på den. Skulle ju sitta fint haha, speciellt när jag jobbar så hårt med den. Men annars så vill jag bara fortsätta att göra mitt bästa med bloggen, och utveckla den så att den reflekterar mig och min personlighet mer och mer!

Vad gör Anna om 5 år?
Ja ni, då kommer jag snart fylla 25! Det har jag faktiskt redan planerat. Jag har tänkt att jobba inom moderedaktion i en stor tidning (som jag inte kommer skriva ner nu, eftersom jag vill behålla lite hemligheter för mig själv). Jobbrollen är också uttänkt, och har att göra med mode etc. men mer berättar jag inte nu! Jag kommer nog inte bo kvar i London. Det är en sak som jag är säker på, men vart jag vill flytta vet jag faktiskt inte ännu. Så allt är kanske inte helt planerat. Men jag vet att jag kommer ha köpt min egna lägenhet och dekorerat den exakt så som jag vill ha den. Sen så skulle det ju också sitta fint om man har hittat ”the one” vid det laget, men vi får se vad som händer! Är inte så fokuserad på det just nu, eftersom jag har mycket annat att göra just nu med karriären och allt.

Vad önskar du dig just nu?
Just nu, önskar jag att jag skulle kunna vara hemma med min familj i Göteborg lite längre. Eftersom jag pluggar i London, och kommer spendera mycket tid i London de nästa veckorna så är det verkligen behövligt att vara hemma lite. Det är alltid så mysigt att vara hemma i Göteborg. Vi brukar åka ut med båten, shoppa och åka på utflykter med familjen. Och så får jag träffa alla mina äldsta vänner också, vilket är alldeles magiskt.Annas blogg: nouw.com/loveanna


Fotograf: Tania Anliker