"Det bästa med att resa är att få uppleva olika kulturer"

"Det bästa med att resa är att få uppleva olika kulturer"

Denna vecka får vi följa vår reseprofil Desirée Kujala som har varit bosatt i tre olika länder sedan 2018. För tillfället är hon hemma i Sverige och njuter av att umgås med familjen. Hon har tidigare pluggat marknadsföring och hon har även ett stort intresse för mode som vi även får ta del av via hennes sociala medier! Profile - 9

Hej Desirée! Helgen är precis förbi. Hur spenderar du helst en ledig helg?
Hej! En ledig helg spenderar jag helst med nära och kära. Jag försöker alltid få till en härlig långpromenad och sen går jag gärna en vända på stan. Jag väljer alltid hemmakväll före utekväll så på kvällen äter jag gärna något gott framför en mysig serie.

Att du bloggar vet vi ju, men kan du inte berätta lite om dig och hur en vanlig dag kan se ut i ditt liv?
Jag är en 26 årig tjej från en liten stad utanför Örebro. I nuläget så är jag hemma i Sverige och hälsar på min familj men när jag inte befinner mig här så bor jag i Indonesien tillsammans med min pojkvän. Hans karriär som fotbollstränare är anledningen till att vi bor utomlands så de senaste åren har jag försökt hitta mig en vardag där. Jag har bland annat pluggat marknadsföring och just nu lägger jag ner mycket tid på mina sociala medier vilket jag tycker är så roligt då jag älskar att vara kreativ och skapa content. Jag har ett stort intresse för mode så jag delar med mig av en hel del outfits och modetips men utöver det så består min vardag av att få in träning så som yoga eller ett gympass och sen älskar jag även att laga mat.

Vi kan läsa om lite olika resor du gjort på bloggen, vad är det bästa med att resa?
Det stämmer, jag älskar att resa och har sedan studenten rest en hel del! Sen har jag tack vare sambons jobb även bott i 3 olika länder sedan 2018 vilket är Indien, Vanuatu och nu Indonesien. Det bästa med att resa är att få uppleva olika kulturer och så älskar jag varmare klimat. Jag har träffat så fina människor och stött på så många olika kulturer som jag aldrig hade upplevt om jag inte hade rest och jag har tack vare det utvecklats som människa och fått olika perspektiv på saker och ting.

Vilken är din drömdestination?
Jag har en topp 10 lista med länder jag vill besöka men om jag bara får välja en destination så får det bli Maldiverna. Det ser så otroligt vackert ut med de kritvita stränderna och de kristallklara vattnet, en plats jag bara måste uppleva!

Vad var det bästa med att komma hem till Sverige?
Det bästa med att komma hem till Sverige var såklart att träffa familj och vänner men annars är det svensk mat och den svenska naturen som jag alltid uppskattar när jag kommer hem. Att ta en promenad i den friska luften är oslagbart.

Har du någon ny resa planerad för framtiden?
Om ett tag kommer jag att åka tillbaka till Indonesien men annars har jag inget planerat. Jag skulle gärna resa runt lite i Europa sen när pandemin är över.

Fem snabba

Vår / Höst
Det finns inget som slår den svenska våren. Det känns som att allt vaknar till liv och sen är det så skönt att det blir ljusare på kvällarna.

Bada / Sola
Jag kan ligga och sola i flera timmar om jag har en bok i handen.

Sverige / Utomlands
Åh vad svårt! Jag uppskattar verkligen Sverige så mycket mer nu när jag bor utomlands så därför väljer jag Sverige, men jag spenderar gärna mycket tid utomlands tack vare värmen.

Film / Serie
Jag kollar nästan aldrig på film men älskar att kolla på serier. Det bästa är att jag har en hel drös med serier att ta igen nu när jag är hemma i Sverige.

Frukost / Middag
Jag är rätt tråkig när det kommer till frukost så jag väljer middag då jag älskar att både äta och laga mat.

Läs Desirées blogg här @desireekujala