"Det bästa är att vakna innan soluppgången och vara först i vattnet"

"Det bästa är att vakna innan soluppgången och vara först i vattnet"

Denna veckan får vi följa Johanna-Catharina Edin, en tjej som drömde om att jobba på Vogue, men blev en surfare som lever livet i södra Europa. Hör om hennes mål för framtiden, uppkommande deltagandet i VM och hur hon hittade sin grej i surfingen. Profile - 6

Hej Johanna-Catharina, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej alla sköna Nouw:are! Att peppa igång en måndag för mig är som att vilken dag i veckan som helt! Jag älskar måndagar lika mycket som alla andra dagar i veckan! Det kanske låter lite små knasigt men som egenföretagare och student på distans ser alla dagar olika ut.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag är en kitesurf-tjej på 24 år som är uppvuxen i sommar (& surf) staden Varberg, baserad i Tarifa, Spanien sedan ett år tillbaka tillsammans med min pojkvän Stefan som är från Österrike.

I min blogg delar jag med mig av min vardag, som består av en del resor (och tips) på platser runt om i världen, jag skriver om hur det är att studera på distans, bjussar på härlig ”coastliving” inspiration som bakas ihop med en del mode och trender. Och såklart min passion och drivkraft som jag har för kitesurfing och surfing. Jag måste även tillägga att jag skulle nog säga att jag är bättre på att uttrycka mig i bild och from än i text, även om det är något jag strävar efter att bli bättre på.

Varför började du blogga?
Jag har bloggat i över 10 år om allt möjligt, mer eller mindre! Jag tror att i min första blogg la jag ut en hel del kollage med bland annat konstverk av Andy Warhol som jag lyckats googla fram och redigerade bilder i photoshop och (på den tiden) ”paint” galna färger och mönster! Hehe.

Det är så länge sedan nu men jag tror att jag började blogga för att jag har alltid haft ett stort intresse för bild, form och mode redan som liten, jag hade min första konstutställning 2009 och haft två utställningar därefter, även om jag älskar att måla och skapa så tar det sån tid (upp till 2-3 år innan jag känner mig ”klar” med en målning) och jag tror att jag såg bloggen även då som ett verktyg där jag kan få min ur min kreativa sida och gå banans.

Du är en svensk surfare som reser världen över. Berätta för oss om din och surfingens historia - hur startade det hela?
Jag var stensäker på att jag skulle jobba med mode och design, jag drömde om praktikplats på Vouge & Elle. Man kan säga att mitt liv såg med andra ord väldigt annorlunda ut innan kitesurfingen kom in i bilden som 18-åring. Under väldigt kort tid så blev kitesurfingen ”min vardag”. Jag tappade då lite intresset att hänga på dem senaste modetrenderna och jag tror att jag fick lite av en ”aha” upplevelse då jag insåg att man inte behövde ha den dyraste väskan eller senaste skorna för att känna lyckorus för stunden. Kraften från vinden och kunna flyga fram över vågorna med en kite fick mig att känna så mycket mer lycka än något annat jag tidigare upplevt.

Idag har jag kitesurfat i 6 år och rest jorden runt och fått uppleva platser på ett sätt som många inte kan föreställa sig vara möjligt. Även om kitesurfingen och surfingen är det bästa jag vet så finns fortfarande mitt intresse för mode där och trotts att jag oftast är klädd i neoprene eller funktionskläder så klär jag mig inte i vanliga fall som en ”typisk surftjej” skulle jag vilja påstå.Vad gör du helst på helgen?
Surfar såklart! Haha, varje morgon kollar alla olika väder appar för att hålla mig uppdaterad om det finns chans för vind eller vågor. Det bästa jag vet är att vakna innan soluppgången och vara först i vattnet före alla andra. Därefter äta en brunch på något mysigt ställe i Tarifa eller vart i världen jag befinner mig. Morgon surf/kite i följd av brunch, det är världsklass för mig!

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Jag inspireras väldigt mycket av folk som känns smarta, vettiga och äkta, jag läser tex. dagligen tuvaalicia blogg här på Nouw för att hon känns som en äkta och varm person, hon är välformulerad i sin blogg och tar jätte fina bilder såklart! Jag har aldrig träffat Tuva men vi följer varandra i våra kanaler men hon känns som en riktig power tjej :).

Min vän Anna som inte bara är en fantastisk och härlig person på många sätt hon ger mig sån livsglädje och pepp till allt! Utöver dessa två power bebes så följer jag 600 andra personer på Instagram som jag tycker är insprerade!

Vad har du för mål med din blogg?
Ett mål som jag precis uppnått var att få vara veckans blogg vilket jag är så himla glad över (TACK). Jag har länge kört min grej och ibland känns det som att det hade varit så mycket enklare att ”ge upp” att blogga om surf för att det liksom ”inte hänt något”, men ändå har jag fortsatt och nu många år senare är det såklart jätte kul att ha blivit lite ”upptäckt” och jag är verkligen så tacksam och stolt över min blogg och mina samarbeten och tycker det såklart är så rackarns roligt om jag lyckas inspirera andra på samma sätt som andra inspirerar mig.

Man skulle kunna sammanfatta det genom att mitt mål är alltid vara ärlig i min blogg och att alltid kunna stå för det jag bloggar om.

Vad gör Johanna-Catharina om 5 år?
Om vi fortfarande bor i Spanien så hoppas jag verkligen att jag prata flytande spanska vid det laget, hehe. Om inte annat så hoppas jag att vi köpt oss ett mysigt litet hus precis bredvid havet någonstans i världen och om en önskan av att kunna leva på kitesurfing heltid och att jag uppfyllt en rad andra storslagna drömmar.

Vad önskar du dig just nu?
Jag önskar att det kommer gå bra på VM i kitesurfing på Mauritius om 2 veckor och om inte det går vägen så har jag iallafall samlat på mig en massa erfarenhet om hur det är att tävla internationellt.Johanna-Catharinas blogg: nouw.com/jcedin