"Det bästa är att förändra någons utseende helt"

Möt Jennifer Ruuska, som spenderar sina dagar bland vackra färger & glitter i och med sitt jobb som makeup-artist. Vad det bästa är med yrket, hur hon får inspiration till sina looks och en önskan för henne i karriären? Det och lite därtill snackar vi om i veckans intervju. Profile - 14

Hej Jennifer, berätta lite om dig själv, vem är du?
Jag är en 25-årig, djurälskande makeupartist som älskar att sminka sig i massa färg och gärna mycket glitter. Är helt emot all typ av djurtestning av skönhetsprodukter och därför skriver jag enbart om skönhetsmärken som är cruelty free. Förutom det så har jag också ett stort intresse för både matlagning och bakning.

Vad får vi läsa om i din blogg?
I min blogg får man för det mesta ta del av inspirerande sminkningar. Ibland kan jag också dela med mig av produkter som jag gillar extra mycket eller någonting som är nytt. Sedan försöker jag också dela med mig av min vardag lite, speciellt just nu när jag har semester och inte sminkar mig lika mycket som när jag jobbar.

Var får du din blogginspiration ifrån?
Mycket av min inspiration till mina sminkningar kommer från Instagram. Jag är jättebra på att slöscrolla på Instagram och då dyker det oftast upp en del sminkkonton och så fort jag ser något jag gillar sparar jag det. Sen när jag vill bli inspirerad scrollar jag igenom bilderna och får oftast någon idé bara av att se en viss färg etc.

Du jobbar som makeup-artist, vad är det bästa med ditt yrke?
Det bästa är att få leka med så mycket färg och form, att uttrycka sig och kunna förändra någons utseende helt och såklart alla människor man träffar.

Som makeup-artist; vem är din drömperson att få sminka?
För att vara makeup artist har jag väldigt dålig koll på modeller och kändisar så jag har nog ingen drömperson. Jag skulle älska att få sminka för ett tidningsomslag!

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Just nu är jag i en fas i mitt liv där jag inte har en aning vad jag vill göra, så om 5 år hoppas att jag har tagit reda på det haha. Och att jag förhoppningsvis har ett fast jobb och att jag gör någonting som jag verkligen brinner för.


Jennifers blogg bjuder på många färgsprakande kreationer


Fem snabba frågor:

Avokadomacka eller sötpotatis-pommes
Faktiskt inte jätteförtjust i varken eller. Föredrar vanliga pommes och jag är nog den enda veganen som inte gillar avokado.

Sommar i Sverige eller utomlands
Jag älskar att vara utomlands för att få sol och bad men Sverige är faktiskt väldigt mysigt på sommaren

Att gå sminkad eller osminkad
Det är jätteskönt att vara osminkad när jag är hemma men ska jag göra någonting har jag nästan alltid smink.

Film eller serier
Jag är lite dålig på att koncentrera mig på en hel film ibland, därför är serier perfekt.

Avslappnat klädd eller uppklädd
Bekväma kläder men ändå lite stylat.Jennifers blogg: nouw.com/jenniferruuska