"Det är viktigt att som tjej ta den plats du förtjänar"

Denna veckan får vi följa Olivia - en tjej som står upp för sig själv, skrattar ofta och inte är rädd att kliva in i en diskussion. Här berättar hon för oss om sin nära relation med sin syster, sin spännande framtid och hennes önskan om att fler tjejer ska våga ta plats. Profile - 15

Hej Olivia, berätta lite om dig själv, vem är du?
Hej! Ja vem är jag egentligen? Mitt namn är Olivia Skoglund och jag är 17 år gammal. Jag bor i Göteborg och går i tvåan på gymnasiet. Jag är en tjej som står upp för mig själv, viker mig inte för dem som många gånger vill förminska en och är inte feg för att ta upp diskussioner. Jag tycker att det är viktigt i dessa tider om något, att som tjej ta den plats som du förtjänar. I övrigt så är jag en glad person som skrattar mycket och så skulle jag väl säga att jag är rätt envis och ärlig.

Vad får vi läsa om i din blogg?
I min blogg så får man främst följa min vardag som 17-åring. Alla tankar som kan cirkulera runt i ens huvud när man går i gymnasiet, vad man har för mål och var man egentligen vill i framtiden. Sedan så har jag även en kärlek för mode och kläder som är en stor del av bloggen och annars så blir det att åsikts- och tankeinläggen tar upp en stor bit av bloggens innehåll. Där tar jag och går in djupare på ämnen som jag tycker bör tas upp eller så kan de vara dagliga funderingar bara.

Det jag vill förmedla är viktiga budskap framförallt till oss tjejer som ständigt får ta en kamp just för att vi är tjejer. Jag vill få folk att inse att vi tjejer är inga man ska underskatta, att vi klarar allt, för det är vår tid nu!

Du och din syster Elin har en väldigt nära relation. Vilka är dina bästa tips att hålla en nära syskonrelation? Och vad är det bästa med att vara så nära din syster?
Ja det har vi, man kan säga att jag och min syster verkligen växt ihop de senaste åren. Det är trots allt fem år emellan oss och det var speciellt nu när vi båda blivit lite äldre vi verkligen kom närmare varandra och fick mer som en ”bästa-kompis”relation än en vanlig systerrelation. Hur ska man då komma dit? Jag skulle säga att det är viktigt att bara prata med varandra, och framförallt vara öppna. Ditt äldre syskon har trots allt många gånger varit med om exakt samma situationer med fester, bråk med föräldrar eller killproblem.


Olivia på en varm strand på Sri Lanka och tillsammans med sin syster @elinskoglund


Vart får du din blogginspiration ifrån?
Jag skulle säga att jag ständigt inspireras av saker runt om i min vardag. Personer i ens omgivning, människor man ser på stan samt sociala medier. Faktorer som får mig inspirerad och taggad på att blogga. Sedan skulle jag säga att jag har ett driv att jag alltid vill hålla bloggen uppdaterad och självklart så är vissa dagar inte så glada utan rätt gråa och dystra. Men då tycker jag att det är fint på sitt sätt att även visa de sidorna.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Om 5 år så är jag nästan 23 år. Då vill jag ha rest en massa, flyttat till Stockholm och vuxit mycket med blogg och Instagram. Jag vill ha samlat ihop en bra summa pengar och kommit in på en utbildning som jag verkligen älskar samt förhoppningsvis vara i något coolt inspirerande land för ett utlandsår på utbildningen.

Fem snabba frågor
Göteborg eller Stockholm (Göteborg på sommaren dock<3)

Klackar eller sneakers

Blogg eller Instagram

Film eller serier

Utekväll eller hemmakväll