"Det är viktigt att alla sidor av mig får synas"

"Det är viktigt att alla sidor av mig får synas"

I Veckans blogg denna vecka får vi följa ingen mindre än Tiffany Karlsson! För Tiffany är det viktigt att livet visas ofiltrerat i sociala medier såväl som i verkligheten och yrkesmässigt drömmer hon om att driva eget bolag där hon får utlopp för sin kreativitet. På bloggen får vi följa med i hennes vardag och det bjuds även på en hel del DIY-tips! Profile - 10

Hej Tiffany! Helgen är precis förbi. Hur peppar du igång måndag och en ny vecka?
Hallå där! Jag är ju en sån där typisk person som tycker att måndagar är en nystart i livet, så jag försöker alltid att starta min måndagsmorgon på ett bra sätt så att jag sätter ribban för både dagen och veckan. Försöker gå upp en timme innan jag börjar jobba för att hinna vakna i lugn och ro, tänder lite ljus och börjar min morgonrutin. Därefter åker jag till jobb och tar min första kopp kaffe för dagen, helst med skummad iKaffe!

Blogga vet vi ju att du gör. Men kan du inte berätta lite om dig själv och vad du gör när du inte sitter och skapar härliga blogginlägg?
Jag är en väldigt spontan och glad prick på nyss fyllda 23 år, men ibland känner jag mig som 15 och ibland som 40 haha! För snart ett år sedan flyttade jag hemifrån och flyttlasset gick till älskade Helsingborg där jag och min pojkvän flyttade ihop tillsammans med vår lilla fralla. Vi lever ett hyfsat vanligt vardagsliv tillsammans och jag älskar det! Innan viruset kom till världen så var vi mycket ute och reste, allt ifrån weekends till roadtrips genom Europa. Håller tummarna att vi snart kan göra det igen! Men utöver rese-intresset så håller jag på mycket med Youtube där jag vloggar mina dagar i livet, jag brukar beskriva det som att jag visar livet ofiltrerat. Med det menar jag att jag inte bara filmar eller skriver när jag mår bra, utan även när jag mår mindre bra och har dåliga perioder. Det är viktigt att alla sidor av mig får synas!

Jag jobbar även som koordinator och receptionist på ett kontorshotell här i Helsingborg, där jag bland annat får använda mina kreativa sidor till vår marknadsföring.

Pandemin har påverkat oss alla. Vad tar du med dig från denna speciella tid?
Utan tvekan att aldrig ta något eller någon för givet! Jag satt faktiskt och tänkte på detta för några dagar sedan, att man inte riktigt visste hur bra man egentligen hade det innan pandemin kom. Man kunde liksom bara gå ner och sätta sig i stan och ta en kaffe när man ville, ville man gå ut och festa en fredag eller lördag så gjorde man det och vi kunde ibland spontanboka en weekendresa bara så och åka 2 dagar senare! Jag tror att vi alla kommer ha ett annorlunda tänk när vi väl får göra sådant igen, man kommer liksom ta vara på stunderna mer.

Vad drömmer du om just nu?
Precis som alla andra så drömmer jag självklart om en värld fri från viruset! Att kunna resa igen och få njuta av vårsolen på en uteservering är ju något man saknar extra mycket nu när våren kommer. Sen finns ju alltid drömmen om att köpa vår första bostad tillsammans och få bilda en större familj än den vi är nu. Men det är några år fram!

Du känns som en väldigt kreativ person.. Vad får du inspiration från och hur får du utlopp av den kreativiteten?
Den största inspirationen får jag definitivt utav andra kreatörer, jag har mina favoriter jag följer som ger mig enormt med inspiration till att göra det jag gör. Sen sitter jag också väldigt mycket på Pinterest om dagarna och där hittar jag en del DIY grejer som jag vill testa, outfits och även ideér till bilder jag själv kan ta! Sen är jag väldigt tankspridd i mig själv också så jag har tusen olika ideér som flödar i mitt huvud, så jag skriver ner dem och försöker sätta min egna touch på det! Jag är väldigt noga med att inte lägga ut något bara för att, utan jag vill att det jag lägger ut ska vara intressant och fånga antingen tittarnas eller läsarnas intresse oavsett om det är i en Youtube-video eller i ett blogginlägg. Något som jag lärde mig på mitt jobb var att man ska tänka "varför" vill den här personen veta detta? Så det försöker jag alltid ha med mig, att berätta varför en produkt hjälper mig eller varför den är bra istället för att bara skriva att den är bra och så här mycket kostar den. Kanske låter lite luddigt men jag hoppas att ni förstår haha!

Mitt största kreativa intresse är absolut foto och film, alltifrån att få till en bild i ett bra ljus till att sitta i timmar och redigera en video. Samma sak här, jag lägger inte ut det om jag inte är nöjd med det. Är det något jag inte är nöjd med så sitter jag och filar på det tills jag blir nöjd! Tycker nästan att det roligaste är när jag inte är helt nöjd, för då sätter jag mig in i det mer och tillslut har jag lärt mig olika sätt att redigera på som jag kan ta med mig till nästa bild eller video.

Hur ser ditt liv ut om 5 år?
Oj, den är svår haha! Då är jag 28 och jag tror att vi har köpt ett radhus eller ett hus, och om vi kan så vill jag gärna ha eller vänta vårt första barn. Yrkesmässigt så är min dröm att en dag starta eget inom marknadsföring och skapande, men om de är redan om 5 år vet jag inte. Men jag kanske har kommit lite längre i den tanken då! Jag hoppas och tror att pandemin är över då så jag kan få upptäcka mer utav världen ️

Fem snabba

Pasta / Pizza
Jag har alltid ääälskat pizza och tröttnar rätt lätt på pasta, så pizza it is!

Tatuering / Piercing
Tatuering 100%! Jag har 5 tatueringar just nu men ligger typ varje kväll och tittar på nya jag vill göra haha!

Storstadsresa / Solsemester
Får man välja båda? Haha! Jag älskar att upptäcka nya städer och en av mina favoritresor var när vi bila genom Europa och upptäckte bland annat Barcelona och Paris. Men sen älskar jag att åka en vecka med bara sol och bad också!

Hav / Pool
Måste nog säga hav här, även fast jag är lite rädd för det och hatar tång så känns det skönare att bada i havet!

Guld / Silver
Har aldrig själv tyckt att jag passar i guld så därav är 99% utav mina smycken i silver!

Läs Tiffanys blogg här @tiffanykarlsson