"Det är nu livet börjar på riktigt"

"Det är nu livet börjar på riktigt"

Denna veckan lär vi känna Ellen - som driver en personlig blogg där vi följer med i livets toppar och dalar, med lycka och ångest. Vi snackade om att starta ett nytt spännande kapitel i livet, att behöva lägga sin stora dröm på hyllan och att våga skapa nya drömmar inför framtiden. Profile - 18

Hej Ellen, berätta lite om dig själv, vem är du?
Hej Nouw-gänget! Mitt namn är då Ellen och jag är en artonårig ung tjej från Göteborg! Jag har precis tagit mig ut i vuxenvärlden på riktigt och jobbar just nu i kassan på Ica och försöker tappert få ihop livet genom att hitta balansen mellan träning, det sociala livet och just jobbet. Innan höll jag på mycket med dans och strävade hårt mot en karriär som professionell dansare, en dröm jag fick ge upp förra sommaren efter en ryggskada i samband med sporten. Annars älskar jag kläder, går alltid min egen väg och försöker göra livet så bra som det bara går! Fotograferar mycket, skriver texter om livets alla känslor och tränar så att svetten rinner. Man hittar mig oftast väldigt glad och gärna med en kaffekopp i handen!

Vad får vi läsa om i din blogg?
Min blogg är fylld av väldigt mycket ångest, vilket låter helt galet när man lägger upp det sådär, men ångest – och speciellt prestationsångest – är en sådan stor del av mitt liv. Att inte nämna mina dåliga dagar eller panikattacken precis innan redovisningen i skolan utesluter en stor del av mig. Annars lägger mycket fokus på mina intressen, såsom mode och fotografering, min vardag/mitt liv, pepp och texter om hur jag känner eller har känt! Ibland delar jag även med mig av sådant som inspirerar mig.

Var får du din blogginspiration ifrån?
Jag får inspiration från allt! Älskar framförallt att läsa bloggar, följa Instagram-konton och prata med människor som är fyllda av glädje och just inspiration, men som också vågar visa livet som det är på riktigt. Jag älskar också att läsa texter om livet, kärlek och ångest. Sist men inte minst – Pinterest! Guds gåva till alla kreativa där ute.Du slutade skolan i våras, vad är ditt nästa steg, och hur känns det att öppna ett nytt kapitel i livet?
Det är faktiskt väldigt läskigt, samtidigt som jag är fylld utav en sorts lättnad. Skolan har aldrig riktigt känts som min grej, men nu när alla kompisar, kusiner och småsyskon börjar skolan igen känns det ändå konstigt och nästan lite ångestfyllt att inte återfinna mig i skolbänken igen. Men, man får ju inte glömma av att det är nu livet börjar på riktigt. Det är jag riktigt peppad på! Mina planer just nu är att jobba ett år innan jag sätter mig i skolbänken igen och pluggar till fysioterapeut. Eftersom dansen inte är aktuell längre vill jag kunna hjälpa alla som är eller har varit i samma sits som jag befann mig i. Det känns väldigt viktigt för mig.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Om fem år är jag förhoppningsvis utbildad fysioterapeut, har flyttat till en fin lägenhet mitt i stan och känner mig till lags med livet. Jag är omgiven om människor som bara vill mig väl, har en stabil karriär och jobbar samtidigt med mina sociala medier. Vill gärna hinna med besök till Australien däremellan också. Och Hawaii. Det är vad jag drömmer om.Fem snabba frågor:

Kaffe eller te

Avslappnat klädd eller uppklädd

Film eller serier

Sneakers eller klackar (älskar skor!)

Storstad eller landsbygd


Ellens blogg: nouw.com/ellendelin