"Det är när jag är själv som jag har tid för att skapa"

"Det är när jag är själv som jag har tid för att skapa"

Denna veckan får vi följa Kajsa Svensson - en kreativ tjej som haft kameran i hand sedan hon var 12 och som gärna startar sin morgon med Håkan Hellströms stämma i lurarna. Hon skriver sin blogg som en publik dagbok och fängslar oss med vackra inredningsbilder och vardagsögonblick. Profile - 13

Hej Kajsa, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Eftersom jag fortfarande går i skolan brukar mina måndagar inte vara så värst fabulösa, MEN jag har mina knep för att peppa igång mig själv. En riktigt god frukost, en snygg outfit och Håkan Hellström i hörlurarna får mig alltid på topp! Även planering är något som jag känner är väldigt viktigt för att jag ska bli taggad inför den kommande veckan.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag skulle beskriva mig själv som en glad, trevlig och social tjej som brinner för kreativitet och att skapa. Min blogg skulle man kunna kalla för min publika dagbok. På den delar jag med mig av min vardag i både text och bild, fotografering, mina tankar och åsikter samt skönhet och mode.

Varför började du blogga?
När jag var tolv år köpte jag min första systemkamera och sedan dess har fotografering varit ett av mina största intressen. Under alla år som jag fotograferat har jag drivit någon typ av blogg, mest för att ha en plattform där jag kan publicera mina foton. Idag bloggar jag mest för att få utlopp för min kreativitet. Bloggen är ett perfekt ställe att dela mina fotografier, skriva av mig och inspireras.

Dina foton i din blogg är otroligt vackra och harmoniska, speciellt dina inredningsfoton. Vad är dina bästa tips när det gäller att fota inredning?
Åh, tack så mycket. Mitt första bästa tips när det gäller att fota inredning är att fotografera i bra ljus. Med bra ljus menar jag dagsljus, det ger det bästa och mest naturligaste resultatet. Om du fotar när solen gått ner eller när det är molnigt ute finns det risk att dina bilder blir busiga och det är inte kul! Mitt andra tips när det gäller att fota inredning är att testa fota från olika vinklar och inte bara rakt framifrån. Det gör att dina bilder blir mer spännande att titta på.Vad gör du helst på helgen?
Mina helger spenderar jag helst tillsammans med min familj och min pojkvän. Utekvällar är kul, men en filmkväll hemma med de människorna jag älskar slår verkligen allt. Sedan tackar jag inte nej till att vara helt själv en helg. Det är när jag är själv som jag har tid för att skapa vilket för mig är ren avkoppling. Begreppet ”egentid" är jag proffs på.

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
En influenser som jag sedan flera år tillbaka beundrar oerhört mycket är Andrea Hedenstedt. Jag tycker att Andrea är oerhört proffsig på sina sociala medier och dessutom verkar hon vara en riktigt härlig människa. Snygg stil har hon med. Följer både hennes blogg, YouTube och podden som hon har tillsammans med hennes vän Mathilda. Hon är grymt inspirerande!

Vad har du för mål med din blogg?
Hade jag fått denna frågan för några år sedan hade jag nog svarat att målet var att den skulle bli stor och känd. Givetvis vore det kul ifall bloggen blev stor och fick många läsare men det är inte mitt mål. Målet med min blogg är nog snarare att den ska bli en inspirationskälla för människor. Att man ska klicka sig in på min blogg och bli inspirerad på något sätt. Det vore väldigt kul om min blogg och jag kunde ge en positiv påverkan på människor.

Vad gör Kajsa om 5 år?
Om jag skulle få önska hur mitt liv ser ut om 5 år så hoppas jag först och främst att jag är frisk, det är verkligen det viktigaste. Sedan vore det väldigt kul om jag bor tillsammans med min pojkvän i någon mysig stad, kanske Göteborg, och att jag är utbildad designer och driver eget företag.

Vad önskar du dig just nu?
Den här frågan tycker jag är riktigt svår. Hmm, en tidsmaskin kanske? Skulle alltid vara skönt att kunna spola fram tiden till den 13:onde juni, min studentdag. Den dagen lär ju bli helt fantastisk.