"Det är inte ensamt att resa själv, det är ett äventyr"

"Det är inte ensamt att resa själv, det är ett äventyr"

I veckans blogg möter vi vår profil Beatrice Bohlin. Hon älskar att resa och se världen men till vardags jobbar hon som sjuksköterska på en hjärtavdelning. På bloggen får vi ta del av hennes liv här i Sverige men vi får även följa med på hennes fantastiska äventyr. Hon tar dessutom helt otroliga bilder som bara får en att bara drömma sig bort! Profile - 1

Hej Beatrice, vill du berätta lite om dig själv?
Jag är 26 år och kommer från Gävle. Där bor jag vanligtvis med min hund Ellie som är 6 år gammal. Jag jobbar som sjuksköterska på en hjärtavdelning sedan två år tillbaka. När jag inte jobbar är det träning som gäller, jag har alltid varit aktiv och sett träningen som en slags terapi och avkoppling. Just nu är det gym och spinning som gäller. Jag är även intresserad av inredning, det är ett intresse som jag alltid haft men som blev större när jag köpte min lägenhet 2015.

Jag älskar att resa både inom Sverige och utomlands så därför bestämde jag i våras att jag ville jobba kortare perioder för att sedan kunna åka och resa ett par veckor. Just därför bor jag nu i Örnsköldsvik för att jobba på sjukhuset där i tre månader, även där på en hjärt- och medicinavdelning. Efter dessa tre månader blir det nog att resa igen.

Vad får vi se i din blogg?
I min blogg får ni läsa om ett vardagligt liv. Det blir mycket mat då jag älskat att fika och att prova nya restauranger. Jag har också någon grej för kaffe och tycker det är fint så det blir mycket kaffebilder. Ni får även läsa om hur jag har det på jobbet och vad jag gör på mina lediga dagar. Det kommer ibland tips på produkter, bilder från min lägenhet och förhoppningsvis fler resehistorier eftersom jag ska iväg och resa snart igen. Bloggen är som min dagbok så där är det både djupa och lite mer ytliga tankar och känslor som dyker upp.

Du är precis hemkommen från en fantastisk resa, berätta lite om den!
Jag hade sen semester i år och ville iväg på en resa där man kunde kombinera sol och bad med lite äventyr och sevärdheter. Jag valde mellan Vietnam och Bali men den här gången fick det bli Bali. Där åkte jag runt till fyra olika ställen (Ubud, Giliöarna, Nusa och Canggu) som jag verkligen rekommenderar om man ska resa runt lite! Den här gången reste jag helt ensam. Jag är van vid att göra saker ensam och är därför bekväm med det. Det är många som frågar om det inte är tråkigt eller ensamt att resa själv, men nej det är inte ensamt, det är ett äventyr! En anledning till varför jag valde Bali var för att det är väldigt många där som reser dit ensamma och det finns många boenden att välja mellan där de flesta reser solo. Man träffar väldigt mycket spännande människor på vägen som man lär sig mycket av.

Vad var det bästa med resan?
Allt var bra med den här resan! Alla ställen jag var på var helt underbara. Jag är inte klar med Bali och kommer definitivt åka dit igen. Människorna som bor där är så hjälpsamma och snälla. Gillar man frukt, grönsaker, fräscha caféer och är vegan bör man åka dit! Gillar man även naturen finns det oändligt mycket att göra, vandra i bergen, se vulkaner, stå under vattenfall, snorkla, besöka tempel och apor. Man kan också bara sitta på en vacker uteservering och se de mest magiska solnedgångarna. Det sämsta med resan var att den tog slut då jag inte alls var redo att åka hem.

Har du lärt dig något nytt av att resa?
När man reser ensam lär man sig nya saker hela tiden. Det uppstår situationer som man kanske inte har tänkt sig, att bara vara i ett nytt främmande land som man aldrig varit i förut är ju lite skrämmande. Man lär sig att klara och lösa saker på egen hand, vilket ger en boost för både självkänslan och självförtroendet.

Hur var det att flytta till en liten stad som Örnsköldsvik i Norrland efter resan?
Jag trodde att jag skulle påverkas mer av flytten. Dels för att jag är ganska hemmakär, framförallt i min lägenhet som jag trivs väldigt bra i, men jag tror jag gjorde ett bra beslut som flyttade hit bara två dagar efter att ha varit utomlands. Jag hann aldrig komma till ro hemma igen förrän jag skulle flytta. Ö-vik är mycket mindre än vad jag trodde men jag är mestadels här för att arbeta så de här tre månaderna kommer gå fort! Som sagt älskar jag nya ställen så jag ser det här som ett äventyr. Jag hade aldrig varit i Ö-vik innan jag flyttade, men det är så himla fint här! Det kommer vara helt magiskt till vintern när det kommer ett täcke med snö och solen skiner. Just nu tycker jag att det sämsta är att bussarna går väldigt dåliga tider och hållplatserna har inga namn. Det blir väldigt svårt att avgöra om man hoppar av eller på rätt hållplats om man inte är härifrån.

Har du någon ny resa inplanerad?
Just nu har jag ingen destination inplanerad, men i tiden blir det antingen i mars eller april. Jag kommer resa till ett varmt land där det finns palmer. Palmer är mitt favoritträd, jag älskar träd! Jag har lite idéer på vart den kan tänkas bli men jag vill inte avslöja något förrän det är spikat.

Vad tror du att du gör om 5 år?
Jag hoppas att jag fortfarande gillar att resa lika mycket då som jag gör nu. Jag tror att jag kommer ha ett jobb, fortfarande som sjuksköterska men kanske på en annan avdelning eller i en annan stad, där jag kan fortsätta vara ledig emellanåt för att resa. Kanske tillsammans med någon som gillar att resa och utforska nya ställen lika mycket som jag.


5 antingen eller:

Vinter / sommar
Jag har inget emot vinter och det finns väl inget vackrare än en kall vinterdag med ny pudersnö, träden som är alldeles vita och glittrar av solljuset. Men sommar! Jag är en sommarmänniska och hade gärna haft palmer i min trädgård. Jag älskar solen och värmen och hade kunnat leva i ett land där det är sommar året om.

Bada / sola
Jag gillar nog att sola mer än att bada. Om jag skulle uppskatta tiden så solar jag 4 av 5 timmar.

Tidiga mornar / sena kvällar
Jag är en morgonmänniska och har alltid varit! Det är något mysigt med att kliva upp tidigt på morgonen, dricka kaffe och se på tv. Redan när jag gick på gymnasiet och var utomlands med klasskompisar för att jobba klev jag upp först av alla för att kunna sitta på altanen, dricka kaffe och läsa en bok.

Frukost / middag
Frukost! Det här har med att jag är en morgonmänniska att göra. Jag älskar frukost. Kliva upp tidigt och äta frukost länge. Det bästa är ju hotellfrukost när man kan sitta i flera timmar.

Ringa / smsa
Jag smsar väldigt mycket jämfört med vad jag ringer. Lite tråkigt att jag gör så dock, men det är lättare att bara skicka iväg ett sms. Jag har dock inget emot att prata i telefon, det är trevligt!


Beatrice blogg @beatricebohlin