"Det är helt fantastiskt när jag får se att jag inspirerat mina läsare"

"Det är helt fantastiskt när jag får se att jag inspirerat mina läsare"

Vegansk hudvård, en framtid i New York och om att dela med sig av sin akilleshäl i bloggen - och få stöttning & kärlek tillbaka. Det är bara lite av det som vi fick chans att prata med Irma om. Vi får även höra om hennes tips för att hålla uppe en bra bloggrutin - som faktiskt fungerar. Profil - 12

Hej Irma, berätta lite kort om dig själv, vem är du?
- Hejhej! Går ni förbi mig så ser ni förmodligen bara en fartfylld liten människa med lurar i öronen och ett riktigt "resting bitch face". Sitter ni däremot ner och har en dialog med mig märker man tre saker direkt: social, nära till skratt och jordnära.

Jag är den som skriver "HAHAHAHA" istället för "Hahaha" och har gärna djupa samtal med någon jag lärt känna på bussresan hem. Samtidigt är jag också den som älskar att bänka mig framför en go film jag redan sett två dagar tidigare med 25 bitar sushi och två skålar popcorn.

För övrigt bor jag i Helsingborgs hjärta med mitt egna hjärta till sambo. Jag jobbar inom digital medieadministration och drömmer om ett yrkesliv inom samhällsutveckling, design och event i New York.

I början av året skrev du att du ville börja skriva om vår globala uppvärmning, djurens rättigheter och psykisk ohälsa i bloggen. Varför känns just dessa ämnen viktiga för dig att lyfta?
- Tidigare uppfattades min blogg som en skopa ytlig, mycket handlade om min vardag och vilken design jag bar. Jag gick igenom mycket under gymnasietiden och bekantades mer med min adoption som onekligen är min akilleshäl. När jag började skriva av mig för mina läsare märkte jag hur klumpen blev lättare att bära och responsen var ett kvitto på att jag är älskad och önskad. Jag ville inte heller måla upp en bild av ett perfekt liv och ljuga för mina läsare.

I samband med det öppnade jag verkligen upp ögonen för hur maktfull jag är med att nå ut med frågor som är viktiga för mig. Den mäktigaste känslan är att man lyfter upp viktiga sakfrågor och att människor ser upp till mig för det. Wow. Gåshud.

För mig har det alltid varit klart som korvspad att vi har ett ansvar att se efter vår planet och dess fantastiska skapelser. Speciellt om man har en publik som lyssnar på varje ord man säger. Det är med tiden som jag lärt mig mer om den veganska livsstilen och klimathotet, jag är absolut inte exemplarisk ännu men jag är på G dit.

Psykisk ohälsa har kommit ikapp mig på sistone, då jag har slutat förneka att det inte bara är andra som har det tufft utan att det gäller mig med. Det är lätt för mig att jämföra med värre situationer, därmed sluta fäktas mot mina inre demoner och låta mig förlora striden. För mig hjälpte det verkligen att läsa om andras upplevelser för att finna egen styrka att göra det själv. Det krävs mycket mod och för det är jag evigt imponerad av de profiler som öppet talar ut om sina egna erfarenheter istället för att bara tipsa om hårvård och bra resedestinationer.Vad är din huvudsakliga inspiration till bloggen och vilka är dina bästa tips för att uppehålla en bra bloggrutin?
- Mina läsare. Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna varenda en av dem men tacksam är jag. Jag inspireras också ohört mycket av musik som sätter stor prägel i vilka känslor jag förmedlar i bild och text.

För en bra bloggrutin krävs en självkritisk förmåga. Sluta lova dagliga blogginlägg om du inte kan fullfölja det. Har du bara en bild från fredagen, vänta då helgen ut för ett inlägg istället för att summera fredag, lördag söndag i tre slarviga. Planering är också A och O i receptet för en lyckad bloggrutin. Har du en fullsmockad vecka där du slutar sent på måndag men tidigt på tisdag? Låt din kropp vila på måndag och avsätt en tid på tisdag för att sammanställa inlägg för resten av veckan. Kanske är det perfekt tajmning för en veckoutmaning? Det finns tusentals listor gjorda för när du har en bloggtorka eller har tallriken full. Kvalité istället för kvantitet, alltid.

Vad är det bästa som hänt dig, som inte vore möjligt om det inte vore för bloggen?
- Att kunna genom min plattform påverka och förändra den värld jag lever i. Det är helt fantastiskt när jag får se att jag inspirerat mina läsare till att göra världen till en bättre plats. WOW - det går rakt in i hjärtat.

När man bloggar i flera år har man även en digital dagbok att bläddra tillbaka till. Titta på bilder och skratta åt hur ball man ansåg sig själv vara eller bli berörd över de djupa perioderna man krigade sig igenom.


Tre snabba frågor:

Det bästa jag vet att göra en söndag är... vakna upp bredvid den man älskar följt av att pussa på vovven. Bruncha med ett härligt gäng, sedan ta en uppfriskande promenad för att rensa tankarna efter veckan och inför en ny vecka. Sedan är jag svag för att tvätta, städa och organisera på söndagar. För att sedan riva ner stället igen på måndag. Hehe.

Mina topp tre bästa plagg i garderoben är... tveklöst mina svarta pumps som fungerar till allt, nästan till att plantera blommor i trädgården med. Jag har nog aldrig blivit så dränkt i komplimanger innan som när jag tog på dem. Näst ut på prispallen är ett set med svarta kostymbyxor som matchar med sin tillhörande svarta blazer. Sist men inte minst en svart jumpsuit med en en smart lösning för när man ska gå på toaletten. Herregud vad värdet på en jumpsuit höjs om den är en enkel att få av!

Mina topp 3 favoriter i badrumsskåpet... är allt som kommer från Therese Lindgren. Jag är svag för veganska varumärken som drivs av en vegan själv. För övrigt rekommenderar jag Maria Nillas läkande hårvårdsprodukter. En återfuktande ansiktskräm är också extremt viktig för mig annars känner jag mig naken.