"Det är det fina med vår generation, att vi kan dela väldigt öppet"

"Det är det fina med vår generation, att vi kan dela väldigt öppet"

För några veckor sedan blev Emma mamma till efterlängtade Billie - och mitt i allt fick vi äran att störa i bebisbubblan för en intervju! Vi pratar om att dela bilder på barn i sociala medier, om den utlimata mamma-outfiten och om att hitta gemenskap online. Profile - 5

Hej Emma, berätta lite kort om dig själv, vem är du?
Jag är nyss fyllda 24 år och en väldigt nybliven mamma till min dotter Billie på snart 7 veckor. Så just nu håller jag på att upptäcka härligheterna med att vara mammaledig, har redan märkt att det inte precis är en dans på rosor, tufft men ack så mysigt! Många känner nog ingen mig från min tid hos Isabella Löwengrip, där jag jobbade med varumärke och affärsutveckling samt stylist. Jag är nog en typisk ”millennial” då jag fullkomligt älskar sociala medier och allt fint som kommit med det. Men jag är högst medveten om baksidorna men väljer att göra det jag kan, på mina kanaler, för att jobba emot det. Till exempel genom att prata om allt, högt och lågt, oavsett hur tabubelagt ämnet kan vara. Ja, det var lite om mig!

Vad fick dig att starta din blogg och vad är din drivkraft idag?
Jag började blogga bara något år efter bloggar började bli stort i Sverige, så vad kan det vara nu, ca 12 år sedan? Så sjukt att det gått så lång tid. Men i början bloggade jag anonymt om mode och konst, det tog ca 5 år innan jag började skriva om mig och min vardag och tankar. Det som lockade så med att starta en blogg var utrymmet att få vara kreativ, jag såg det lite som att ”pyssla” fast online. Så istället för att klippa ur sånt jag gillade ut modetidningar och göra fysiska kollage så kunde jag nu samla allt på min alldeles egna blogg och samtidigt interagera med andra som delar intresse. Fantastiskt ju! Det är av samma anledning jag bloggar än idag, det kreativa utrymmet och interaktionen människor emellan!

Du har precis blivit mamma till lilla Billie, stort grattis! Vad är något du önskar att du visste innan du blev förälder?
Tack! Åh, så svårt! Det går liksom inte att förbereda sig innan tror jag, det är så blandade känslor första veckorna. Stundtals tuffare än jag kunnat föreställa mig men oftast så otroligt mysigt. Kärleken är så stark och den växer för varje dag, låter kanske klyschigt men det är sant, ibland kan det nästan bli smärtsamt så stark kärleken är för med den enorma kärleken kommer också en oro. Men jag vill passa på att poängtera att de första veckorna, ibland månaderna är tuffa, allt är nytt, det är mycket känslor och hormonerna löper fritt. Det pratas inte alltid om detta, så det är något jag vill lyfta för moms-to-be: Låt känslorna komma, gråt så mycket du vill, det är okej, allt kommer att bli bra! <3Det finns många olika tankegångar kring att publicera bilder på sina barn i sociala medier, hur tänker du och din sambo kring att publicera bilder på er dotter?
Vi har pratat lite om detta men kom väldigt snabbt fram till att vi vill publicera bilder på vår dotter. För oss skulle det kännas konstigt och begränsande att inte gör det. Sen är ju inte vi några offentliga personer… eller på ett sätt är ju varenda kotte med ett öppet Instagram konto offentlig. Men tycker det är det fina med vår generation, att vi kan dela väldigt öppet och finna stöd och gemenskap, hos människor man kanske inte ens träffat. Det är fint. Men så klart tänker vi på att behålla vår dotters integritet, man kommer långt med ett sunt förnuft.

Vad kan vi förvänta oss i bloggen framöver?
Ja, det blir nog en hel del Billie ett tag fram över, kommer dela med mig om föräldraskapet, både högt och lågt, lär även bli en hel del outfits på min lille goseunge! Men icke att förglömma, mig själv, kommer fortsätta ”som vanligt” och dela outfits och skriva om skönhet och inredning, sånt som intresserar mig.

Tre snabba frågor...
Jag längtar tills Billie kan…le! :)

Min ultimata outfit för mammaledigheten är… yogathights (för att det är ju sååå skönt) och en loose skjorta eller t-shirt från Boob med gömda hål för amning.

Något jag längtar efter är... att känna mig fysiskt stark! Få tillbaka lite muskler som försvann under graviditeten.


Emma tillsammans med sin sambo Joseph - och ja, Billie i magen!


Emmas blogg: nouw.com/ofemma