Designtips för din blogg på Nouw

Bloggdesignen ger läsaren ett första intryck på vad som komma skall. Det är alltså här du ska briljera. Läs och få inspiration hur du kan styla din blogg! Other - 26

Header
Headern är det första man ser när man går in på en blogg och därför tycker jag det är viktigt att den ser professionell ut. En enklare header (endast text) är snäll för ögat samtidigt som ett porträtt med text i kan upplevas som roligare att kolla på. Varför inte mötas på hälften? Välj en bild med enkel bakgrund, med dig i fokus och skriv kort info om dig själv på. Självklart är detta väldigt individuellt och alla gillar olika.

Här är några headers med olika stuk ifrån Nouw.


Vart gör man en header?

En header kan man göra på Picmonkey, Photoshoop, Pixelmator, Picasa etc. Känner du att du inte vet hur man gör? Fråga en kompis eller någon annan i din närhet som kanske vill hjälpa till. Just nu har Nouws instagram en tävling där man kan vinna en egendesignad header som vi fixar åt dig. Vill du veta hur man vinner? Följ Nouw_se på instagram.

Enkolumnsblogg
Det nya i bloggvärlden just nu är utan tvekan att ha enkolumnsblogg. Det är simpelt, snyggt och lyfter fram dina inlägg. På Nouw kan du själv välja hur bred du vill ha din blogg. Om du har en blogg där du delar med dig av både bilder och text rekommenderar jag dig till att ha 1080 i bredd men att du förminskar dina inlägg. Det gör att du får en bild av att bloggen är stilren men ändå lättläst (om den är för bred kan det vara svårt att läsa texten).

För att skapa en enkolumnsblogg på Nouw går du in på Din blogg/ Design/ Drar i sidorna på bloggen så att profilen "försvinner". Ps, vi har en funktion som heter "hamburgarmeny" som gör att din sidomeny inte döljs helt.

Gör inläggen smalare
För att göra inläggen smalare men låta headern stanna som bred följ dessa steg: Du går in på Din blogg/ Design/ Välj redigera modulen blogginlägg/ Tryck på "textruta"/ Gör som den röda pilen, tryck på dessa och ställ sedan in hur smal eller bred du vill att din blogg ska vara. Jag har 80px på min egna blogg och tycker det är lagom.Nu ser ni att inläggen inte går enda ut till kanten. Detta är att föredra om man emellanåt mobilbloggar och inte vill att de bilderna ska bli jätte stora.Toppmeny

När man väljer att ha enkolumsblogg är det inte lika lättillgängligt att se kategorier, profil, arkiv etc. Vi har lösningen på problemet: Välj toppmeny.

För att skaffa detta till din blogg följer du bara dessa steg: Din blogg/ Design/ Dra ner Toppmeny ifrån modulerna högst upp på sidan/ Lägg den under eller över din header/ Tryck på redigera och välj sedan vad du vill lägga i den.

Bloggflik
Det är alltid kul att sätta en liten egen prägel på sin blogg. Ett sett att göra detta på är genom att lägga in en bild i adressen. Gå in på Din blogg/ Inställningar/ Bloggflik/ Ladda upp en bild i storlek 32x32.


Vill du börja blogga på Nouw? Bli medlem HÄR.