Denne ukens blogg: Silje Okland

Hun er en 20 år gammel jente, jobber i en motebutikk og lidenskapen hennes er å blogge. På bloggen deler hun alt fra motetips til dypere tanker. Ukens blogg her på Nouw er Silje Økland Profile -

For de som ikke har lest bloggen din, hvem er Silje?
Jeg er en 20 år gammel jente fra Bergen. Jobber i en motebutikk for kvinner, og ved siden av studerer jeg juss. Men oppi alt dette vanlige livet, har jeg en fantastisk lidenskap og jobb. Jeg får blogge om det jeg elsker, og det er mote. Det å være kreativ utgjør en stor del av hverdagen min, og jeg merker at jeg liker det godt og vil fortsette med det.

Hvordan har det seg at du begynte å blogge?

Jeg har i flere år blogget sånn halvveis. Det vil si startet å blogge, og stengte den etter et par uker. I August i fjor, tenkte jeg at hvis jeg ville satse, var det nå. Jeg hadde flyttet ut, var ekstremt motivert til å følge egne drømmer. Nå ett år senere, angrer jeg ikke i det hele tatt!


Hva blogger du om?

For det meste moterelaterte inntrykk jeg har fra hverdagen, men også litt dypere tanker. Dette skriver jeg i det ukentlige innlegget jeg kaller "ukens peptalk" Det er om alt fra stil, til venner, til selvfølelse. Ja, tanker jeg tror de fleste tenker på, og jeg setter ord på. Innlegg som jeg håper inspirerer eller pusher andre til å gjøre det de selv ønsker.


Hvorfor leser folk akkurat din blogg, tror du?

Jeg har merket at bloggen har vokst veldig mye, på kort tid, og jeg tror det kommer av at jeg jobber 110% med den, og ser på den som en investering. Før ville jeg ikke si at jeg blogget, men nå er den en del av meg og gjør meg mer bevisst på hvem jeg vil være. Jeg tror også at jeg klarer å treffe den gruppen jeg ønsker. I tillegg er jeg flink å markedsføre den.


Er det stor forskjell mellom bloggens Silje og virkeligheten?

Jeg ser positivt på det meste, og det tror jeg de fleste ser på bloggen også. Jeg synes det er utrolig viktig å spre et bra miljø og invitere til å støtte hverandre. Jeg er nok mer morsom og frittalende på hjemmebanen enn det jeg er på bloggen, men prøver jo å holde det slik jeg er - at jeg ikke er så høytidelig. Det synes jeg er viktig.


Hvordan vil du beskrive bloggen?

Bloggen er mitt fristed, det er en slags dagbok. En liten dør inn til en jentes verden og hvordan jeg ser på den fra mine øyne. Antrekkene og moteinnleggene er for inspirasjonens del. Ja, bloggen er min inspirasjon.

Har du noen gang skrevet noe som du har angret på i etterkant?
Aldri. Jeg er alltid påpasselig med å skrive ting som ikke støter andre eller som jeg kanskje kan angre på senere. Jeg tror det er viktig å tenke på at nettet er så stort og at man ikke bør være for ivrig og poste noe som ikke kan være bra. Jeg skriver uansett det jeg mener om viktige emner.

Hva får vi ikke lese om i din blogg?

Mine problemer. Jeg synes ikke det er kjekt å lese på andre blogger, og synes at det skal holdes unna på min også. Jeg skriver ofte om andre følelser eller tanker, men jeg holder klaging langt vekke!


Hva kjennetegnes en bra blogg av?

Original. Lojal mot følgerne. Hyppige oppdateringer. Tre punkter jeg er viktige for å holde på gamle lesere, men også for å tiltrekke seg og fange oppmerksomheten til nye som vil følge deg. Da må du gjøre det verdt deres tid.


Fortell tre ting som vi ikke visste om deg.

1. Jeg holder på å skrive bok

2. Jeg elsker Disney og er en evig ung sjel

3. Min største drøm er å lage noe eget, et magasin eller noe som jeg kan bruke til å få utløp for kreativiteten min på. Noe som jeg kan utfordre meg på.


Hvilke blogger leser du selv og hvilke leser du ikke?

Jeg leser veldig mange, for jeg ser ofte etter inspirasjon. Den jeg leser oftest er Kenza (Kenzas.se) og Sophieelise.blogg.no og flere andre norske. Kenza fordi hun er helt rå og en motivasjon til å følge drømmer, og Sophie Elise på grunn av de utrolige innleggene om hennes meninger. Det er å bruke makten sin og bruke sine evner på en god måte! Jeg synes mange er så flinke, og det trenger ikke være de som har høyest besøkstall.


Hvorfor skal man lese bloggen din?

Jeg håper at de som leser bloggen min får en side der de kan lese om inspirerende temaer og bilder. Selv om jeg har en livsstils- og moteblogg, så kommer det innimellom noen innlegg som er dypere. Det er temaer jeg synes er viktige. Jeg håper at jeg skaper glede og motivasjon gjennom å skrive, fordi jeg elsker det. Det håper jeg folk ser!

Siljes blogg: @siljeokland