Denne ukens blogg - Astrid Helen

Denne ukens blogg - Astrid Helen

Hun jobber som journalist og tekstforfatter, brenner for mote og synes bildene er det viktigste på en blogg. Ukens blogg her på Nattstad er 23-årige Astrid fra Norge. Profile -

For de som ikke har lest bloggen din, hvem er Astrid?
Astrid er en 23 år gammel jente fra den sørøstlige delen av Norge, som til vanlig jobber som journalist og tekstforfatter i Oslo-området.

Hvordan har det seg at du begynte å blogge?
Jeg skrev bacheloroppgave om betydningen av bloggere innenfor moterettet media, og fikk erfare hvor sterk bloggen er som formidlingskanal når det gjelder subjektive felt, eksempelvis mote. Jeg er vant til å stå bak kamera og å jobbe med formidling, men synes det var kjempeskummelt å skulle begynne å dele av meg selv. Allikevel har jeg - som de fleste andre i bloggverdenen - et eksponeringsbehov, og klarte ikke motstå utfordringen. Nå synes jeg bloggingen er en super måte å få utløp for den kreative siden av meg selv på. Dessuten er det en stor fordel at jeg får reise på spennende eventer, treffe noen av de viktigste personene i moteverdenen og drive med noe av det jeg synes er aller morsomst.

Hva blogger du om?
Bloggen min er en overfladisk moteblogg. Den dreier seg hovedsaklig rundt nettopp klær, inspirasjon og den offentlige delen av livet mitt. Den er ikke et sted der jeg deler fra privatlivet mitt, men sånn vil jeg også at det skal være akkurat nå. Tyngden skal ligge på nettopp mote og enkel, materialistisk lykke.

Hvorfor leser folk akkurat din blogg, tror du?
Jeg tror fokuset mitt på bilder av høy kvalitet er mye av grunnen til at jeg har blitt anerkjent selv om jeg bare har blogget en kort stund. Jeg jobber hardt for at bildene mine ikke bare skal være en dokumentasjon av hva jeg har på meg, men også er fine og se på og ha en estetisk tilleggsverdi.

Er det stor forskjell mellom bloggens Astrid-Helen og virkeligheten?
Haha! Mye større enn man skulle tro. Folk forteller meg ofte at de tror den delen av meg jeg viser på bloggen også er den personen jeg er - med alt det innebærer av trendy fester, drinker og fine klær. De skulle bare visst. Jeg viser jo en helt ekte del av meg selv på bloggen, men jeg dekker også til mye. Noe folk kanskje ikke tror om meg når de ser at jeg går rundt i høye hæler og drikker champagne, er at jeg skifter mine egne bildekk.

Hvordan vil du beskrive bloggen?
Den er en fotografibasert inspirasjonskilde, der leserne får følge motedelen av livet mitt. Når jeg selv leser moteblogger, er jeg mest interessert i å se vakre bilder som inspirerer meg, og det forsøker jeg også å gjøre gjennom min egen blogg i stedet for å skrive masse.

Har du noen gang skrevet noe som du har angret på i etterkant?
Vel, når jeg ser tilbake på det jeg har gjort tidligere, er det enkelte ting jeg ser jeg kunne gjort annerledes, men jeg angrer ingenting. Dette er nok også fordi jeg ikke ytrer meg så mye personlig.

Hva får vi ikke lese om i din blogg?
Personlige problemer og privatliv.

Hva kjennetegnes en bra blogg av?
Jeg mener i stor grad at en bra moteblogg defineres av teknisk gode bilder. Det er superviktig å beherske fotografi som uttrykksform. Dessuten er det viktig at personen bak har en følelse for stil, og leverer jevnlige oppdateringer. I tillegg mener jeg at en bra blogg kjennetegnes av at personen bak har en klar tanke om hvem som er målgruppen og hvilke temaer som tas opp og ikke.

Fortell tre ting som vi ikke visste om deg.
1. Jeg er en hektisk person som liker å alltid holde på med noe. For meg er det ekstremt vanskelig å bare ta en dag fri og ikke gjøre noen ting, men jeg trener å bli flinkere til det. Dette handler nok også mye om at jeg får jobbe med mye av det jeg liker aller best.
2. Jeg er god til å snakke baklengs!
3. Jeg elsker å tegne, og ville helst bli Disney-animatør da jeg var liten.

Hvilke blogger leser du selv og hvilke leser du ikke?
Jeg holder meg til moteblogger når jeg svarer på dette spørsmålet. Jeg elsker Fanny Lyckman, Caroline Roxy og Angelica Blick. De er store inspirasjonskilder for meg, både stilmessig og rent fototeknisk. jeg leser også mange av bloggervennene mine sine blogger. Jeg leser ikke blogger som er altfor personlige eller der bildene er mindre viktige enn teksten.

Hvorfor skal man lese bloggen din?
Fordi den har en klar baktanke - den er et sted der leserne mine skal vite hva de får.

Astrid-Helens blogg: nouw.com/astridhelen