den ultimata new york guiden

den ultimata new york guiden

I denna New York guide hittar du allt om vart du ska äta, shoppa, bästa klubbarna och vart du dricker den godaste drinken! För vem vill inte veta allt om staden som aldrig sover? Klicka dig in här och få information du behöver. Lifestyle -

Om det finns en stad man måste besöka i sitt liv, så är det staden som aldrig sover. Här finns något för alla: goda restauranger, bra klubbar, mysiga gator, bra shopping, kan hålla på hur länge som helst.

PLATSER

The Highline
Är ett övergivet tunnelbansspår som är ombyggt och upphöjt till en gångväg och park. Den startar vid Ganesvoort St och går genom Chelsea. Perfekt ställe för att uppleva naturen mitt i staden på ett annorlunda sätt.

Central Park
Ingen kan ju ha gått miste om central park, en av mina favorit platser i denna stad. Så skönt att kunna lämna de hektiska gatorna och gå längst sjön eller lägga sig och sola i parken.

Brooklyn Bridge
En väldigt vacker bro med fin gångväg, behöver inte förklara mer än att säga att bilderna man kan ta här blir helt fantastiska.

Staten Island Ferry
Ett perfekt sätt om man vill få en bra view över staden från havet och kan även se frihetsgudinnan härifrån. Extra plus är att denna färja är gratis att åka.

The freedom tower
För att få den absolut bästa utsikten över staden så är the freedom tower som gäller.

SHOPPING

Soho
"South of Houston Street" är känt för sina trendiga lokala butiker och internationella kedjor.
Håller man sig till broadway så finner man trendiga och prisvärda butiker, men man finner även de stora märkena här, speciellt om man går in på smågatorna.

Chelsea Market

Saluhall, köpcentrum, kontor och TV-produktion

Det är en sluten marknad med tegelväggar, bjälkar och konstverk överallt. Denna plats är alltid livfull och är aldrig tom på folk.

(75 9th Ave NYC 10011)

Seventh Ave
”Fashion Ave” är en samlingsplats fylld med den största av alla dina designers och varumärken. (Kliv av ett tåg etvid 34th Street)

Bergdorf Goodman
Ett lyxvaruhus på 5th Avenue som ligger alldeles intill Plaza Hotel. Det är känt för sina höga varumärken och dess framträdanden i många filmer, inklusive ”Hur man får en miljonär” och ”Sex and the City”.

5th Ave (Midtown)
Är hem för alla dina favorit designers med några internationella kedjor som kastas in i mixen. Promenerandes ner för 5th Avenue är det bästa sättet att känna sig som en kändis.

DRINKAR

Cienfuegos
En bar med fancy coctails och goda smårätter. ”Hem till allt kubanskt”
(95 Avenue A NYC 1009)


Death and Company

Är ett ”speakeasy” ställe där det är hög fokus på restaurering av smak och hög klass på cocktails. (433 E 6th St NYC 1000)

Rose Bar Dave Vazquez

Flott hotell/bar med Andy Warhol konst.

Den fungerar inte bara som en hotspot för några av New Yorks mest omtalade/exklusiva evenemang, men också en bra nyckel plats för kändisar som vill ta en lugn cocktail.
(Gramercy Park Hotel, 2 Lexington Ave NYC 10010)

PHD
En rooftoop som ligger ovan Dream Downtown hotell med kristallkronor, marmor och en terrass med en fantastisk utsikt över stadssilhuetten.
(355 W 16th St, New York, NY 10011)

Hogs & Heifers
Här räcker det att man är en timma för att ta någon shot eller två, men är ett ställe man borde uppleva. Samma stuk som baren i filmen ”coyote ugly”.
(859 Washington St, New York, NY 10014)

ÄTA

Brinkleys
Fantastisk amerikans mat i en härlig miljö. “Haven for neighborhood enjoyment in a casual setting.” (406 Broome St NYC 10013)

Crif Dogs

Som är känt för variationen på deras ”hotdogs”, här är det inte bara ketchup och senap som gäller. (Next to PDT 113 St Marks Pl NYC 1009)

Shake Shake
Detta är den morderna ”roadside burger” känd för sina angus hamburgare och milkshakes.
(Madison Square Park, Flatiron District)


Sistina

Sofistikerad italiensk bistro känd för sin kändis kundkrets.

Elegant mat och klassiska rätter.

(1555 2nd Ave #1 NYC 10028)


Vanessas Dumpling House

Här finner du de bästa dumplings’en i stan till ett bra pris.

(118 A Eldridge St NYC 10002)

Zuma
Nytänkande Japansk resturang.
Ett trendigt, exklusivt ställe med izakaya – inspirerand meny som inkluderar bl.a. sushi.

(261 Madison Ave NYC 10016)


Catch
Maten här är helt fantastik, skulle tipsa om att sätta sig på deras fina rooftoop och äta deras sushi eller chicken lettuce ”cups”.

Ladurée
Om man vill ha en perfekt och mysig brunch, så rekommenderar jag Ladurée i Soho. Be om att få sitta utomhus. Hur mysigt som helst!
(398 W Broadway, New York, NY 10012)

UPPLEVELSER

The McKittrick Hotel
Skall vara den mest unika teaterupplevelse i historien om New York, där man som publik går fritt runt i ett hotell och blir delaktig showen.
(5 star “pseudo” hotel, 530 W 27th St NYC 10001)

The Box
Min favorit klubb hittills som ger det där lilla extra, bra musik och bra stämning. Men det som är det bästa med denna klubb är showerna som får en att tappa hakan, ibland förstår man inte vad det är man ser.

I denna guiden så utgick jag från mina egna och mina kollegors erfarenheter för att få till de bästa ställena. Hoppas ni blir nöjda! Om det är något mer ni vill veta så är det bara att fråga!

Linneas blogg: @linneacasandra