De hjälper dig att hitta rätt i vintagedjungeln

De hjälper dig att hitta rätt i vintagedjungeln

Idag lanseras Tradera Trend, en tjänst där kända modeprofiler hjälper dig att hitta de riktiga guldkornen bland vintagemodet. Vi har pratat med en av initiativtagarna, Emma Elwin på Make it last. Fashion -

Marknaden för vintage och second hand blir hela tiden bättre och större, samtidigt som den kan verka alltmer som en snårig djungel där det är svårt att hitta de riktiga skatterna. Det råder nu Tradera bot på, när de i samarbete med modesajten Make it last lanserar tjänsten Tradera Trend. Här väljer Make it lasts profiler ut sina favoritplagg, - accessoarer och -skor.

– På Tradera Trend kommer vi att välja ut det bästa på Tradera, verkligen plocka russinen ur kakan och dela det med våra läsare. Vi gör ett slags ”editors pick’s” och servera fynden som man inte vill missa, berättar Emma Elwin, stylist och en av grundarna bakom Make it last.

Det låter som stort arbete, hur går det till?

– Vi som jobbar med Make it last har mycket erfarenhet av att plöja olika second hand-sajter och hitta riktigt bra fynd. Så det kommer inte att vara något vi inte gör i vanliga fall, snarare tvärtom: Nu har vi äntligen en anledning att på jobbtid få sitta och leta efter bra grejer.

Vad kommer vi hitta på Tradera Trend?

– Det finns ju verkligen allt möjligt på Tradera. På Tradera Trend kommer det att finnas allt från klassiska plagg och tidlösa investeringar som håller år in och år ut – till speciella plagg som någon älskat innan och som nu behöver ett nytt hem. Vi kommer även att rensa ur våra egna garderober och uppmuntrar folk att göra detsamma! Det är ju mycket bättre att kläder som inte används kommer till användning hos någon annan.

Ni uppmuntrar läsarna att göra samma sak?

– Absolut! Det är en av grundpelarna för Make it last: att ta vara på det som redan finns istället för att köpa nyproducerat. De personer som influerar och inspirerar mig mest stilmässigt är såna som inte går till butiker eller kedjor i första hand, utan som kanske kör en second hand-runda eller rotar på mormors vind och hittar de unika plaggen.


Du hittar Tradera Trend på Makeitlast.se/tradera.