"De fina vänskaper jag byggt upp tack vare bloggen är det absolut bästa"

"De fina vänskaper jag byggt upp tack vare bloggen är det absolut bästa"

Denna veckan hänger vi med Linnea Stridh - Den 24 åriga tjejen som numera bor i staden Göteborg. Hon berättar om hennes mål att rädda världen, vad hon helst gör en ledig dag och om hennes planer för sommaren. Profile - 16

Hej Linnea, berätta lite kort om dig själv, vem är du?
- Hej! Jag är en glad och sprallig 24 (snaaart 25) årig tjej som kommer från småstaden Lidköping men bor i Göteborg med min kärlek sedan 2,5 år tillbaka. Jag älskar kreativitet, vilket var grunden till att jag började blogga för ca 15 år sedan (!!??). Bloggen och Instagram (LinneaStidh) är de platser jag får utlopp för min kreativa sida, där jag kan skapa. Samtidigt som det kreativa är en stor del av mig så är även ett av mina mitt mål att rädda världen, därav min kommande yrkesroll då jag studerar till gymnasielärare och är blir färdig i januari! Jag älskar när livet går i 120 och desto fler människor och saker som händer runt mig, desto bättre mår jag. För mig är vänner och familj det absolut viktigaste och något jag värdesätter otroligt högt i livet.

Vad får vi läsa om i din blogg?
- I bloggen bjuder jag på allt mellan himmel och jord. Allt från en helg i Köpenhamn, somriga outfit-bilder, semesterbilder med kristallklart vatten till enkla recept & trevliga restaurangbesök med pojkvännen. Sedan är det viktigt för mig att jag försöker spegla verkligheten i bloggen. Även om det inte är ofta så tar jag mig ibland tiden till att skriva i hopp om att det kan hjälpa någon där ute som läser min blogg. Vi lever i en värld där vi ständigt söker efter det perfekta och konstant jämför oss med andra. Jag vill försöka komma bort från det, visa att livet inte alltid är så lätt och att vi alla ibland brottas med tunga saker, även om det inte alltid syns på utsidan. Så även om ni kommer få se mycket härliga bilder och happy moments så kommer detta även varvas med lite tankar och funderingar om livet i sig, det bästa av sött och salt helt enkelt.

Vad är det bästa som hänt dig, som inte vore möjligt om det inte vore för bloggen?
- Denna fråga finns det ett solklart svar på! Som nyinflyttat till en ny stad var det inte helt enkelt att träffa nya kompisar. Detta var något som verkligen var så jobbigt för mig eftersom jag alltid haft mycket vänner runt om mig och helt plötsligt i en ny stad stod lilla jag och kände mig ensam. Det är här bloggen kommer in. Jag fick nämligen möjligheten att följa med en tjej på #nouwbootcamp där det är ett gäng tjejer som tränar tillsammans en gång i veckan. Väl där blev jag bemött på ett sätt som var över mina förväntningar, det var ett gäng fantastiska tjejer som allihop bjöd in mig direkt så jag fick bli en del av gänget. Idag ca 1 år senare så är många av dessa bland mina närmsta tjejkompisar här i Göteborg och jag vet inte vad jag hade gjort utan dem! Så alla nya fina vänskaper jag har byggt tack vare bloggen är det ABSOLUT bästa.Vad gör du en ledig dag?
- En ledig dag börjar med lite sovmorgon, är inte den mest morgonpigga människan. Sedan drar jag upp rullgardinen och hoppas på sol, allt blir bättre med lite sol. Sedan slänger jag & Quintus (min pojkvän) ihop en god smoothiebowl eller bananpannkaka (utlovar lite goda recept på detta i bloggen) och till det en kopp kaffe med skummad havremjölk, mums. Efter det beger jag mig ned på stan för att möta en kompis på lunch och strosa runt lite på Göteborgs mysiga gator. Om det är sommar så är Da Matteos uteservering perfekt för en islatte. Sedan beger jag mig hem för att köra ett träningspass, boxpass är en favorit som jag gärna går på. Jag älskar känslan av att känna sig stark både fysisk och psykiskt. Efter ett svettigt pass beger jag mig hem, duschar och gör i ordning mig. Om det är helg kanske vi beger oss ned till stan igen för ett glas Aperol med vännerna eller så bestämmer vi oss bara för att vara hemma med myskväll i soffan och laga god mat tillsammans.

Vad har du för planer i sommar?
- I sommar ska jag åka hem till Lidköping för att jobba samt umgås med vänner och familj. Jag ska arbeta både på MIO, möbelbutiken vilket är så roligt och kreativt och sedan ska jag även arbeta på Campus och lära ut SFI vilket är ett otroligt givande arbete för mig som blivande lärare! Utöver det hoppas jag kunna hinna med en och annan räkfrossa, gå ut och ta ett glas eller två med vännerna, sena grillkvällar på altanen, spendera heldagar på sjön med båten och äta glass och jordgubbar tills jag får ont i magen. Sedan är det även inbokat lite festligheter så som två 25 års kalas och midsommarfirande, vilket ska bli så roligt! För att sammanfatta ser jag verkligen fram emot sena sommarkvällar, solkysst hud och att bara få lite ledig tid.

Vad inspirerar dig?
- Det finns så mycket som inspirerar mig och det beror lite på hur man ser på frågan. Om det kommer till inspiration gällande "utsidan" så som snygga outfits, inredning eller liknande så följer jag massa härliga konton på Instagram. Jag hittar även inspiration hos vänner och på bloggar. Om vi där emot talar om vad som inspirerar mig gällande "insidan" så har jag privilegiet att ha extremt mycket vackra och starka människor runt mig som varje dag inspirerar mig till att vara en bättre person- som ständigt ger kloka råd och lyfter mig.


Linneas blogg: Nouw.com/LinneaStridh