Cecile Virik: New York Guide - "mat på farta"

Cecile Virik: New York Guide - "mat på farta"

#Nouw30DayChallenge - Planlegger du en tur til New York i nærmeste fremtid? Vår flinke blogger, Cecilie Virik, har denne uken delt en fantastisk New York guide med de hotteste mat-tipsene i byen. Klikk deg inn og ta notater! Blogging tips -

Vinneren av den andre ukesutfordringen i #nouw30daychallenge er Cecilie! Utenom å få sitt innlegg publisert i Nouw Magasin, har hun også vunnet en fin premie fra vår sponsor NA-KD!


Noe av det mest fantastiske med New York er tilgjengeligheten til god mat uansett hvor du er eller hva du gjør. Du har en rekke sunne og litt mindre sunne alternativer alltid bare noen meter unna. Noe som er super hyggelig er å kjøpe med seg noe mat og sette seg i Central Park - i hvert fall når det er sol og sommer. Ikke minst er det fantastiske "inspo" steder. Jeg tenkte nå å dele mine favoritter, og deler de inn i sunne, usunne og snacks. Det kommer en frokost, lunsj og middag guide senere, men først tenkte jeg å dele mine favoritter når det kommer til mat i farta. Jeg har tidligere lagt en generelt guide til New York der jeg tar for meg reise, bo, og alt som er viktig å vite. Den finner dere HER.Snacks

Wowfulls: Dette er ett sted jeg om Emilie dro en av de siste dagene vi hadde i byen. Elsket dette stedet. Isen og vafflene var så digge, og i tillegg så hadde de en super bildevennlig vegg haha. Bare se på bildene over? Hvor kult er ikke det? Jeg elsker virkelig sånne steder, og det er disse stedene som gjør at byer som New York skiller seg ut fra så mange andre. Hit MÅ jeg tilbake. Adresse: 309 E Houston St, New YorkCookie DO: Kanskje har dere hørt om eller sett dette stedet på Facebook? Da Fride og Susanne var på besøk hadde de utrolig lyst til å dra innom fordi de hadde sett det selv. Så vi bestemte oss for å gjøre det. Vi var ikke de eneste, og det er derfor viktig å velge tidspunkt med omhu. Køen kan være på flere hundre meter, men om man drar dit før klokken 12. Helst så tidlig som mulig, så vil man slippe den endeløse køen. Det gjorde i hvert fall vi. Konseptet er egentlig at man får cookie dough, og de serverer det som man vanligvis serverer is kuler. Veldig morsomt konsept, og virkelig en opplevelse. Adresse: 550 LaGuardia Pl, New YorkTaiyaki: Bare se på bildene. Hvor kule er ikke disse isene?? Elsk. Dette var noe jeg kom over på en blogg, og vi bestemte oss for å besøke dagen etter. Ikke bare ser de kule ut, men de var også utrolig digge. Dette minner litt om wowfulls. Her er det også en slags vaffel/kjeks som de serverer is i. Isen her minner mer om softis, og så var digg. Ikke minst kan man ta superkule bilder med de (det liker jeg heh). Tror Eirik derimot heller ville spise den enn å ta så mange bilder av den. Adresse: 119 Baxter St, New YorkRed mango: Den beste frozen yoghurten. Stort savn. Her MÅ dere dra om dere er I New York. Vi falt ofte for denne fristelsen da vi gikk rundt i byen. Ikke bare er det utrolig digg, men her får man også mye sunnere frozen yougrt enn det man får mange andre steder. Så føler man seg litt foruntig også når man koser seg haha. Dette er faktisk en av de stedene vi dro tilbake til (av og til samme dag heh). De finnes noen steder i byen. Dette er jo det perfekte lille måltidet på en varm sommer dag. Absolutt et sted jeg SKAL til når jeg reiser tilbake engang. Adresse: finnes mange steder finne det på Tripadvisor.Laudree: Så er det dette fantastiske stedet. Dette finner man flere steder i verden, men jeg har kun vært innom i New York, og jeg ELSKER det. Mine favoritt makroner. De smaker helt himmelske, og serveres i de aller fineste boksene. Det er også mulighet for å sette seg ned å spise ett måltid der, eller ta en kopp kaffe og noen makroner. Prisene derimot er stive, men det er veldig verdt det. Det er liksom en litt ekstra å kjøpe makroner der. Var en opplevelse i tillegg til gode makroner. Adresse: 398 W Broadway og 864 Madison Ave.

Parisserie: Laudree er ikke det eneste stedet man kan få tak i makroner. Det finnes utrolig mange steder i byen man finner det. Ikke minst får man tak i det i matbutikken, og flere små steder. Når jeg skal kjøpe makroner synes jeg det er litt hyggelig at man får det i noen fine bokser, og at de serverer det pent. Det synes jeg man gjør her også. Der får man også litt større makroner, og de serveres også i slike søte esker som dere ser over. I tillegg er det litt billigere enn laudree. Adresse: mange steder.Dunkin donuts: Er man i USA så er man i USA. Dette er jo ett sted man må dra innom. Vi hadde en kun noen meter fra leiligheten vår, og det var alltid salg på de på slutten av dagen. Her kan man også kjøpe kaffe eller te, og noe litt sunnere å spise. Du finner dette steder flere steder i byen. Det er noe spesielt med å spise skikkelige donuts i USA. Også synes jeg de er litt fine også. Da Karoline hadde bursdag når vi var der kjøpte vi inn mange. Så på gulvet i leiligheten satt vi å spiste donuts og prosecco. Blir ikke så mye bedre enn det? Åh, for et fint minne. Adresse: overalt.Mat

Joe and the juice: Ja, vet vi har det i Norge også, men det er faktisk ikke det samme. Vi hadde en ikke lange veien fra leiligheten, og i tillegg var det en i Soho, og der tilbrakte vi mye av tiden vår. Så dette var helt klart ett sted vi var ofte. I tillegg har de en photobooth maskin der. På rommet i leiligheten hadde jeg en hel vegg med bilder fra den boothen. Vi prøvde å ta bilder der med alle som var på besøk. Det er så hyggelig å se tilbake på de bildene. Adresse: finnes flere steder, min favoritt er: 161 Prince St, New York.

Fresh & Co: Dette stedet hadde vi rett utenfor skolen, og var ofte stedet jeg løp til før timen for å enten kjøpe frukt, salat eller min absolutt favoritt Chiapudding. Det er ikke noe tvil om at det er der jeg har lagt igjen mest penger når det kommer til lettvint mat. Vi hadde også denne rett ved leiligheten. Det er nok det stedet jeg savner mest, og er virkelig ett sted du får akkurat det du ønsker og når du ønsker. Den ligger også en ikke lange veien fra Central Park, og veldig hyggelig å kjøpe med seg noe mat her og sette seg i parken. Adresse: mange steder.

Essens: Dette stedet finnes flere steder i byen. Her er det store "buffeer" hvor de har mye ulik mat. Her kan man for så vidt få tak i det mest man måtte ønske. Også ett veldig greit sted. Kanskje ikke så hyggelig, men det er jo heller ikke ønsket når man kun skal ha mat fort og på vei til ett sted. Adresse: Mange steder.Duane Read: Vi hadde en noen hundre meter fra leiligheten. Her løp vi ofte til for å kjøpe fersk kuttet frukt. I tillegg hadde de sushi, wraper, og salater. De hadde også en apotek avdeling, og der handlet jeg alltid min favoritt atkins bar. Jeg elsker dette stedet. Det er som en vanlig matbutikk bare at det er mye forskjellig mat, så man finner alltid ett eller annet. I tillegg er det døgn åpent, noe vi ofte hadde glede av på vei hjem fra byen. Sushi til nattmat? Ja takk! Adresse: Mange steder.

Juice generation: Her likte jeg meg veldig godt. Det er rent og pent, og de har mange sunne alternativer. Smootie, acai bowls, salater og mye mer. Her er det mange gode sunne alternativer. Vi hadde en som ikke var lange veien fra skolen. Prisene her er nok litt stivere, men det er litt sånn det er med mange slike type steder i New York. Adresse: mange steder

Just salad: Dette er nok også en av stedene som ble den absolutt favoritten. Denne finnes mange steder i byen, og her kan du enten sette sammen din egen salat, eller så har de mange gode forslag for deg. Her finner man mye som passer til hva man vil ha. Noe jeg liker veldig godt med dette stedet er at de kutter salaten og tar opp dressingene så det blir en god miks, og ikke at alle bitene er store. Adresse: Mange steder. Chopt er litt av det samme konseptet. Frister det med en salat så bare å søke opp enten Just Salad eller Chopt på Tripadvisor så finner dere det nok ikke lange veien unna. Adresse: Mange steder.Jamba Juice: Min favoritt. Dette savner jeg så mye. Dette startet egentlig med at jeg savnet smootie exchange i norge, og ønsket å finne ett sted som minnet litt. Og det fant jeg, bare at jeg likte dette mye bedre haha. Her har de stort utvalg av smoothier og juicer, og ønsker dere noe på toppen er det bare å spørre om det også. Veldig lett å få akkurat det man ønsker seg. De hadde denne også i LA, så her stakk vi innom da vi var der i sommer. Adresse: mange steder.

Chipotle: Det finnes nok en rekke med usunne alternativer i New York når det kommer til mat i farta. Chipotle er nok en kompo, og spørs veldig hva man velger. Ønsker man å få et sunt måltid er det bare å velge salater, og hvis man ønsker noe annet kan man velge det. Det finner man omtrent rundt hvert gate hjørne. Her selger de super god meksikansk mat, og man får mye for pengene. Dette er absolutt Eirik sitt favoritt sted. Adresse: overalt.


Tekst og bilder: @cecilievirik


Writer
Redaktionen