Business & dreams tjejerna är här för att inspirera!

Business & dreams tjejerna är här för att inspirera!

Business & Dreams drivs av Camilla Lundin och Vendela Lilliestråle - Det är ett nätverk riktat till kvinnor för att diskutera karriär och personlig utveckling. En samlingsplats för att inspirera, motivera och stötta varandra. Och med det sagt vill vi varmt välkomna dessa power-tjejerna till Nouws bloggportal! Profile - 11

Vilka är ni, tjejerna bakom bloggen och podcasten?
Vi heter Camilla Lundin och Vendela Lilliestråle och är två av grundarna till Qalora Capital som hjälper techbolag att komma i kontakt med investerare. Vi driver även Business & Dreams där vi vill inspirera kvinnor att starta bolag, göra karriär och investera.

Hur kom ni på iden att starta nätverket "Business & dreams"?
Idéen föddes då vi märkte hur få kvinnor det var som drev bolag och som investerade. Vi hörde även skräcksiffror såsom att mindre än 1% av investeringarna går till startup-team med endast kvinnliga grundare. VI tror att inspiration är superviktigt och valde därför att göra vad vi kan.

Vad är era och ert communitys främsta värderingar?
Vi vill visa på alla möjligheter som finns och vi vill fokusera på lösningar mer än problem. Främst vill vi vara så inkluderande som möjligt så att alla, oavsett bakgrund, känner sig välkomna och påverkas positivt av vårt community.


Vad är era mål med bloggen?
Vi tycker att bloggen är ett perfekt komplement till Instagram då vi ibland vill berätta om något med ännu mer text och fler bilder. Ibland tar det stopp i våra Instagram-captions då det finns begränsning i antal tecken - då fortsätter vi istället på bloggen! :)

Vilka förväntningar har ni gällande framtiden?
Vi vill fortsätta växa Qalora till en ledande tech investment bank i Europa. Business & Dreams ska bli ett globalt community med kvinnor som stöttar varandra inom karriär, entreprenörskap och självutveckling. Vi längtar att ha event i fler städer och kunna se alla fantastiska kvinnor mötas och nå sin högsta potential.

Ni skriver mycket om personlig utveckling och kraften bakom en människas tankesätt. Varför är detta så viktigt?
Vi tycker att man historiskt sett separerat karriär och ens mentala välmående. I själva verket är dessa mycket tätt sammankopplade. Hur lätt är det att göra karriär om man inte mår bra eller inte är motiverad? Vi vill dessutom ta det ett steg längre - istället för att bara må ok/gå från dåligt till neutralt så vill vi inspirera kring möjligheterna att få en extremt bra mindset där dina tankar arbetar för dig och inte mot dig. Precis som många på gymmen fokuserar på att komma i toppform vill vi visa på möjligheterna att skaffa ett mindset i toppform.

Berätta om ert företag: Qalora Capital?
I Qalora hjälper vi entreprenörer som söker finansiering till sitt företag. Vi fokuserar på snabbväxande techbolag som söker några få investerare som förutom kapital även kan bidra med sin kompetens som ofta innefattar erfarenhet av att själva ha drivit bolag. Vi har sedan start hjälpt 32 startups med kapital och har ett investerarnätverk på över 860 medlemmar.

Ni har i er podd berättat att ni båda har ett stort intresse för det artificiell intelligens (AI). Vad fascinerar er mest med detta?
Vi fascinerar av alla dem till synes oändliga appliceringsområdena AI har inom alltifrån självkörande bilar till sjukvård. Samtidigt står vi inför många frågetecken och potentiella risker med AI som vi tycker är viktiga att adressera. Som med så många andra innovationer i historien för något gott ofta även något ont med sig. I detta fall kan det handla om exempelvis autonoma vapen som världens ledare behöver samarbete för att reglera. Om man är intresserad av ämnet rekommenderar vi Max Tegmarks bok "Liv 3.0" som är en stor favorit för oss.Tre snabba:

1. Anser ni att alla kvinnor borde investera sina pengar?
Ja! Genom att tänka långsiktigt kan man få sitt kapital att växa till att bli mycket större än vad det initialt var. Det viktiga är att få in regelbundenheten i att investera och inte skjuta upp det till framtiden.

2. Vad är era tankar kring ledarskap?
En ledare ska få fram det bästa från sina medarbetare och man ska alltid känna sig trygg att tala med sin chef i både med- och motgångar. En duktig ledare lyckas motivera sin personal och skapa en arbetsplats dem anställda trivs att vara på.

3. Ni har tidigare nämnt att fler kvinnor borde engagera sig i det digitala. Varför?
Allt fler branscher digitaliseras och de flesta av dem mest snabbväxande bolagen är idag digitala. För att kvinnor ska ha samma möjligheter som män tror vi att det är viktigt att få in fler som intresserar sig för detta. Ur ett samhällsperspektiv är det av högsta vikt att vi inte exkluderar 50 % av befolkningen utan faktiskt frigör den potential vi har när vi alla deltar.