BRÄNN FETT & GE RUMPAN ETT EXTRA LYFT

BRÄNN FETT & GE RUMPAN ETT EXTRA LYFT

Något som är hett på gymmet nu är plyometrisk träning! Det är en av mina favoriter så därför tänkte jag dela med mig av mina bästa plyometriska övningar för ben & rumpa! Träning & hälsa -

Sumosquatjumps på bräda
Gränsla brädan & hoppa sedan ihop med benen upp på brädan och använd brädan som en trampolin och hoppa ut gränsle igen & landa i en squat innan du vänder och upprepar.

Jumpovers på bräda
Stå med ena foten på brädan & gör en halvsquat med ena benet uppe på brädan tryck sedan ifrån och landa sedan på andra sidan brädan med den andra foten. Kan användas med viktplatta vid nyckelbenen för att få mer styrka & tyngd!

Jumpinglaunges
Hoppande utfall! Ja behöver jag säga något mer? Möjligtvis den värsta övningen ever! Haha.. Går att köra bara med kroppsvikt eller med viktplatta för att få mer vikt. Alternativt att använda sig av bräda. Stå då på brädan & hoppa bak med ena benet och swifta sedan ben.. (En riktig bootykiller!)

Squatjumps
Jag skulle även lägga in vanliga squatjumps. Det är en otroligt effektiv övning! Tänk på att rumpan ska vara i knähöjd för att verkligen komma åt rumpan & hoppa sedan upp och landa i en squat igen.

Snabba fötter på bräda
Min favorit här är att gränsla brädan upp & ner med varannan fot. Det går också att stå på sidan av brädan & stega upp och ner på brädan. Det går ju att göra både långsamt & ganska så snabbt. Hitta det som passar bäst för dig!

Det är lite svårt att beskriva alla övningarna & jag antar att ni som absolut inte har någon koll inte förstår mina förklaringar alls. Isåfall får ni googla, det finns en hel del filmer där ute!

Det finns lite olika sätt att köra dessa plyopass på. Antingen kan man lägga in det i sitt benpass. Alltså att man varierar sina styrkeövningar & puttar in lite plyometriska övningar där emellan. Det är otroligt effektivt & kommer få igång både din puls och din fettförbränning. Eller så kör du ett pass för sig. Möjligtvis genom tabata-intervaller. Eller genom att man lägger upp det som en cirkel & kör varje övning i ex 30 sek och sedan vilar någon minut mellan varven. Lycka till!

Skribent
Therese Svensson