"Blogien kautta avautui ihana uusi maailma"

"Blogien kautta avautui ihana uusi maailma"

Tämän viikon bloggaajamme on turkulainen Emilia Lehti, joka omaa aurinkoisen hymyn ja skandinaavisen tyylin! Miltä näyttää Emilian täydellinen viikonloppu ja keneltä hän saa inspiraatiota pukeutumiseen? Klikkaa haastatteluun! Profile - 2


Hei Emilia! Kerro meille vähän itsestäsi, kuka olet ja mistä tulet?
Olen Emilia Lehti. Päätoimisesti opiskelija ja aivan hullaantunut muotiin, kulttuuriin, taiteeseen ja historiaan. Tällä hetkellä asun Turussa poikaystäväni kanssa. Täällä rakkaassa kotikaupungissani olen asunut suurimman osan elämästäni. Muutaman vuoden asuin Raumalla, sillä opiskelen Turun yliopiston Rauman kampuksella. Sivuaineeni suoritan kuitenkin Turussa, joten muutin takaisin Turkuun viime keväänä. Noin kuukauden päästä täytän 27-vuotta, joka tuntuu ihan hassulta. Olen juuttunut ajatukseen, että olen ikuisesti 25-vuotias.

Miten innostuit alunperin bloggaamisesta ja kauanko olet nyt blogannut?
Olen rakastanut pukeutumista niin kauan kuin muistan. Ylä-asteella (vuonna 2004) aloin seuraamaan netistä ruotsalaisia muotibloggaajia. Tällöin ykkös inspiraationi oli ihana Elin Kling. Ruotsalaisten muotiblogien kautta aloin etsimään myös suomalaisia muotiblogeja ja niitähän löytyikin muutama. Blogien pitäminen oli silloin aivan erilaista kuin nyt 14 vuotta myöhemmin. Blogien kautta avautui ihana uusi maailma, jossa pystyi jakamaan omaa innostusta muotiin muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.

Päätin aloittaa myös oman blogini, jota pidin yläasteella jonkin aikaa kunnes innostukseni lopahti. Tämän jälkeen olen monesti aloittanut uudestaan, mutta aina päätynyt kiireen tai tyytymättömyyden vuoksi lopettamaan. Ensimmäisen blogini nimi oli Swing Of Things ja muistan siltä ajalta ainakin peilin kautta otetut asukuvat ja erilaiset kollaasit netistä haetuista kuvista. Blogialustana ensimmäisessä blogissa toimi nostalginen vuodatus.net. Voi niitä aikoja.

Blogeista on kehittynyt vuosien aikana suuri bisnes ja bloggamisesta on kehittynyt tavoiteltava ammatti. Tähän nykyiseen blogimaailmaan mukaan hyppäämisen edessä on välillä tuntunut olevan liian suuri este. Varsinkin kun visuaalinen puoleni on välillä hieman liian perfektionisti. Olen joka vuosi miettinyt, että haluaisin aloittaa uudestaan alusta. Elämän kiireiden vastapainoksi halusin paikan jossa voin jakaa minulle niin rakkaita visuaalisia asioita. Viime vuoden keväällä löysin uuden blogialustan; Nouwin. Koin että Nouwilla kynnys aloittaa alusta oli alempi kuin aikaisemmin, sillä oman alustan luominen oli sopivan helppoa. Onneksi ryhdyin tuumasta toimeen.Mitä toivoisit saavuttavasi blogillasi?
Blogimaailmassa mielestäni parasta on miten helposti se mahdollistaa kanssakäymisen muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Haluaisinkin päästä tulevaisuudessa mukaan tilaisuuksiin joissa voisi nähdä ”sometuttuja” myös ihan oikeassa elämässä.

Olisi myös upeaa järjestää itse jokin tapahtuma yhdessä muiden bloggaajien kanssa. Tähän innostus on lähtenyt siitä että nyt opiskeluaikana olen toiminut järjestöissä ja innostunut ihan hurjasti tapahtumien/seminaarien organisoimisesta.

Tavoitteeni on myös tästä lähtien alkaa bloggaamaan säännöllisesti ja tuottamaan sellaista sisältöä josta lukijat innostuvat ja saavat inspiraatiota.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
Tämä kysymys nostatti hieman karvoja pystyyn. Kuten sanoin täytän maaliskuussa 27-vuotta joten viiden vuoden päästä olen siis 32-vuotias. En väitä, että olisin silloin vielä kovin vanha, mutta kovin aikuiselta kolmekymppisyys tällä hetkellä kuulostaa .

Tarkoitukseni on valmistua tämän vuoden loppuun menessä ja sen jälkeen ovet ovat taas aivan avoimet. Pakko siis vastat tähän kysymykseen, että ei harmainta aavistustakaan. Toivottavasti kuitenkin olen ennenkaikkea onnellinen.

Millä neljällä adjektiivilla läheisesi saattaisivat kuvailla sinua?
Tämä kysymys tulee esille usein työhaastatteluissakin, tähän pitäisi siis olla vastaus aina valmiina. Silti kysymys tuntuu joka kerta yhtä vaikealta. Luulen että ainakin seuraavat adjektiivit kuvailisvat läheisteni mielestä minua: Empaattinen, äkkipikainen, innostuva ja visualisti.

Mistä trendistä olet eniten innoissasi tänä keväänä?
Tortoiseshell kuosi: erityisesti nappi yksityiskohdissa, klassinen napillinen neuletakki paitatyyliin pidettynä ja housuihin sisään työnnettynä (lyhyt- ja pitkähihainen versio toimii), ruskean ja beigen eri sävyt, materiaaleista vakosametti ja pellava.Kertoisitko meille yhden parhaan tyyli- ja kauneusvinkkisi?
Tämä vinkki on oman tyylini perusta: Asuun aina jotain naisellista/klassista ja vastapainoksi jotain poikamaisempaa/rentoa. Panosta klassisiin laadukkaaisiin asusteisiin. Lisäksi aina voi luottaa vintageen. Jos valloilla olevat trendit eivät inspiroi, hae inspiraatiota 50-, 60- ja 70-luvun vanhoista valokuvista tai elokuvista. Kauneudessa tärkeintä on panostaa hyvään ihonhoitoon.

Millainen on luottoasusi kiireisinä aamuina?
Suoralahkeiset nilkkapituiset farkut, poolokaulusneule tai valkoinen t-paita ja Vansin old skool tossut. Ilmasta riippuen ilman takkia tai oversize bleiserin, nahkatakin tai tekoturkin kanssa.

Millaiselta näyttää Emilian makuun täydellinen viikonloppu?
Täydellinen viikonloppu pitäisi sisällään hyvää seuraa, taidetta, hyvää ruokaa ja mielellään auringon paistetta. Auringon valo vaikuttaa ärsyttävän paljon mielentilaani. Unelmaviikonlopun viettäisin mielelläni myös jommassa kummassa lempikaupungeistani, Tukholmassa tai Lontoossa.

Keiden vaikuttajien tyyleistä saat eniten inspiraatiota? Miksi juuri heidän?
Juuri nyt eniten inspiroi Lizzy Hadfield / Shot from the street, Jeanne Damas ja Taylr Anne, Sabina Socol, Monkih Dale ja Lucy Williams. Suomalaisista Ida Rantala, Maria Dejanova / Dejiss, Fashion Statementin Reetta ja Johanna Piispa. Kaikkia näitä yhdistää joko selkeät linjat tai vaikutteiden ottaminen vintage tyylistä. Heidän vaateidensa siluetit ovat juuri sitä mistä itsekin pidän. Eikä voi tietenkään unohtaa Elin Klingiä. Muotiblogi maailmaan tutustuminen alkoi Elinistä ja yhä edelleen hän inspiroi kaikin tavoin. Hänen oma vaatemerkkinsä Totême on aivan täydellinen ja ihailen hänen kykyään yhdistää ura muodin parissa perhe-elämään.


Seuraa Emiliaa:

blogi: @emilialehti

Instagram: @emilialehti