BLOGGTORKA? Vi har lösningen!

BLOGGTORKA? Vi har lösningen!

Idag delar vi med oss av de 5 bästa tipsen för att aldrig få en så kallad bloggtorka igen! Lifestyle -

1. Planera, planera, planera!

Vi alla önskar nog att man hade ett inspirationsflöde utan slut men verkligheten är tyvärr inte alltid är så. Vissa dagar flyter allt på och man skulle kunna skapa tio artiklar och andra dagar får man knappt ur sig ett ord.

Så vad kan man göra för att se till att man håller bloggen uppdaterad och alltid har material på bloggen som är inspirerande? Jo, man planerar!

Vem är du som bloggare och vilka är dina läsare? Skapa artiklar som alltid matchar vad du försöker uppnå!

2. Skapa teman

För att få en tydligare struktur på dina veckor kan det vara en bra idé att skapa olika teman för artiklar som kommer ut varje vecka. Om du har en renodlad modeblogg kanske du väljer att använda måndagar som en trendrapportsdag eller om du är mer öppen i din blogg kanske du använder en dag i veckan till att skriva en krönika om kärlek? Det finns såklart hundratals teman att välja så sätt dig ner med en penna och ett papper och tänk ut teman som du brinner för. På så sätt kommer det vara en lätt match att skapa dessa vecka efter vecka och om inte så kan du alltid skapa flera artiklar en vecka och schemalägga dem. 

3. Använd grymma titlar

Har ni någon gång gått in på erat flöde med bloggar ni följer här på Nouw.com och tänkt över vilka blogginlägg det är ni klickar er in på? Med största säkerhet så klickar ni på inlägg som har en effektfull titel!

Det finns en mängd olika sätt att skapa bra titlar på men en idé kan vara att ta upp ett problem och vad lösningen på det problemet är. Ett exempel skulle kunna vara Är du höst-deppig? Vi har hittat lösningen!

Ett annat effektivt sätt att dra läsare till ditt inlägg är att använda dig av listor! Jag menar, hur frestad blir man inte att läsa en artikel med titeln; 10 tips till den perfekta höst makeupen!

4. Skapa material som är värt att dela

När du skapar materialet till din blogg är det viktigt att tänka på att det ska vara värdefullt för dina läsare. Om du t.ex. gör en tutorial, se då till att den är värd att dela och gör det lätt för dina läsare.

5. Analysera

När du använt dig av de här tipsen i en månad, sätt dig ner och analysera vilka inlägg som har gått bra och vilka inlägg det gått mindre bra för. Du kan mäta i antal klick, likes och kommentarer. Om du analyserar på ett bra sätt så får du reda på vilka artiklar du spenderar för mycket tid på och vilka inlägg du borde skapa fler av!