"Bloggen har alltid varit som en dagbok för mig"

"Bloggen har alltid varit som en dagbok för mig"

Denna vecka möter vi Kajsa Svensson som äntligen är tillbaka efter en bloggpaus! På bloggen får vi läsa om flytten till ett magiskt rosa hus och vi får även ta del av de små vackra stunderna i vardagen, samt en hel del bryggbad. Profile - 13

Hej Kajsa, hur gör du för att peppa igång måndag morgon och en ny vecka?
Jag älskar nystarter! Jag startar alltid dagen med extra starkt kaffe och gärna en lång frukost. Resten av veckan blir hektisk, så jag tycker om att alltid få låta måndagen vara lite extra slow. Måndagar är också dagen som jag alltid skriver nya listor för veckan och planerar kommande dagar. Handling, to-do:s och så vidare. Ett nytt blankt blad helt enkelt.


Berätta lite om dig själv och vad vi får se i din blogg?

Jag är en tjugofemårig (fan, snart tjugosex kom jag på) glad tjej från en liten stad i södra Sverige. Jag bor i en småstadsidyll med alla vänner och familj, sandstrand och hav inom en tio minuters cykeltur. Jag och Fille har precis köpt ett rosa hus mitt i stan, så just nu håller vi på att flytta in, fixa och måla. Om dagarna driver jag och min familj en klädbutik som dessutom just nu håller även på att utveckla en webshop. På min blogg får man ta del av enkla fredagsmiddagar med familjen, när vi utforskar världen och en hel del bryggbad. Jag älskar helt enkelt att ta vara på de små stunderna i vardagen.

Du har nyligen börjat blogga igen efter en bloggpaus. Vad är det som driver och inspirerar dig?
Den här bloggen har alltid varit som en dagbok för mig. Sedan 2008 har jag dokumenterat livets faser och resor. Jag hade alltid en anledning till att knäppa bilder och formulera livet i ord och bild. När jag slutade blogga förblev mina bilder i en ensam mapp på datorn som längtade ut. Jag vill kunna titta tillbaka på denna tiden i livet, och bloggar jag inte om det, så kommer jag inte kunna se tillbaka på det lika enkelt. Jag kommer inte minnas alla de där små vardagliga saker som sker, men som har av väldigt stor betydelse.


Helgen har precis tagit slut. Vad gör du helst en ledig helg?

Långfrukost och morgonkaffet i solen. Sedan hänger jag helst i trädgården, med trädgårdshandskar på och ljudbok i öronen. Gärna ett svalkande dopp från bryggan också (ja, vi badar året om!) och framåt eftermiddagen får gärna grillen startas. En kall god IPA och salta chips. Efterhand trillar grannarna in, en efter en. Då är dagen komplett.

Hur ser ditt liv ut om fem år?
Då bor vi förhoppningsvis kvar i vår villa och kanske har två små troll och en golden retriever som springer omkring i trädgården. Vi har fått ordning på ovanvåningen och jag har målat hela vår trappuppgång i rosa.

Vad drömmer du om just nu?
Just nu vill jag bara att livet ska återgå till det normala. Att Covid-19 ska lägga sig och att människor tillfrisknar och så småningom vågar sig ut igen. Jag längtar efter varma dagar med Sangria i Spanien och svenska sommardagar med solvarma jordgubbar.

Fem snabba

Spontant / Planerat
Spontant. Always. Det blir alltid härligast. Älskar att kunna hålla saker och ting öppet.

Godis / Snacks
Jag är en saltoman. Äter hundra gånger hellre salta chips och oliver än någon tårta eller godis.

Ringa / Smsa
Jag har nog en liten släng av telefonskräck.

Musik / Film
Musik tror jag. Absolut, film är ju otroligt härligt någon gång ibland. Men musik strömmas ur högtalarna från morgon till kväll hemma hos oss.

Hund / Katt
Älskar älskar älskar hundar.


Läs Kajsas blogg här @kajsasven