"Blicken är riktad mot världen"

Revansch och lusten att få sin hörd fick Daniel Redgert att flytta ifrån sin pojkrum i Västerås till den stora staden, Stockholm. Det var 7 år sedan och nu är han personen alla pratar om. Han har precis släppt sin första bok "Vem fan är han?". Läs Nouws intervju med Daniel Redgert här nedan! Lifestyle - 11

Daniel, stort grattis till din bok. Du kallar den en handbok för hur man skapar sig ett namn i dagens Sverige. Varför är det så viktigt att "vara någon"?
För mig har det mest handlat om att jag vill ha den respekt jag aldrig fick i högstadiet. Jag vill att folk ska lyssna när jag pratar och sedan bilda sig en uppfattning om vem jag är istället för att först bestämma sig och sedan skita i att lyssna.

Vad vill du främst förmedla med din bok?
När någon frågar "hur gör man för att lyckas" vet jag inte vad jag ska svara eftersom att det är en så komplex fråga. Det finns inga tydliga vägar att ta i jakten på framgång, det enda man kan göra är att försöka inspirera andra genom att dela med sig av sin egen resa. Sedan råkar min resa vara väldigt rolig, fylld av galna anekdoter och en del kändisar. Men det är också en ödmjuk historia om hur det är att växa upp idag.

Många drömmer om att bli kända och framgångsrika i mediavärlden. Vilka tror du det är som tar sig längst?
Personerna som kämpar lite längre och lite hårdare än alla andra. När jag flyttade till Stockholm plockade jag disk på en restaurang med andra unga personer från hela Sverige med stora drömmar. Men en efter en pallade mina jämnlikar inte trycket, de flyttade hem. Det var för jobbigt att tjäna för lite pengar, eller att flytta omkring mellan andrahandslägenheter eller så blev ensamheten i den nya staden för påfrestande. Jag bestämde mig tidigt för att hålla ut - och allteftersom försvann konkurrensen. Och nu sitter man här!!Vilken lärdom är den viktigaste du fått med dig på din resa?
Du måste hitta din egen väg!!

Vad är ditt nästa steg i karriären?
Nu i höst är jag sidekick i Idol Extra och sedan är blicken riktad mot världen. Jag är sugen på New York. Börja om från botten och sedan jobba sig upp till någon slags topp.

Ge oss 3 anledningar till att läsa "Vem fan är han?".
1. Du sitter hemma i ditt pojk- eller flickrum och följer massor av personer på sociala medier och drömmer om deras liv men inte har någon aning om hur du tar dig dit

2. Du vill läsa kul anekdoter om bloggtjejerna (Forni, Tungården, Fingal, Dasha osv osv), Hannah och Amanda, Alex och Sigge, Fredrik Eklund osv osv...

3. Du behöver en jävla spark i baken