Bildkvalitet på Nouw

Bildkvalitet på Nouw

Läs mer om hur man får bästa bildkvalitén i sin blogg Other -

Nouw har en avancerad hantering av bilder för att få högsta möjliga kvalitet beroende på vilken enhet man besöker bloggen med.

Bilder skalas om automatiskt efter den upplösning som behövs.

Det finns flera fördelar med detta, bl a så går det snabbare att besöka bloggen med t ex en mobil än om man inte hade skalat om.

Bilder med text i

Vi använder Jpeg som bildkomprimering. Det formatet är bra för foton men inte riktigt lika bra för bilder med text i.

För bästa resultat för bilder med text kan man skala om bilden till bloggens inläggsbredd (normal bildbredd)  innan man laddar upp den. Se nedan.

Din bloggs bildstorlekar

För att se vilken storlek dina bilder har - markera en bild i ett inlägg - klicka på miniatyren till vänster i menyraden. Du får då upp en förstoring av bilden med följande info:

Normal bildbredd: detta är hur breda bilder kan bli i din blogg. Har man en dator med högupplöst skärm / iPad används en högre upplösning.

Rekommenderad högupplöst bildbredd: detta är den största upplösning dina bilder kan ha i bloggen. (Kallas ibland retina-upplösning)

Om man använder bildredigeringsprogram innan man laddar upp bilder på Nouw så rekommenderar vi att man skalar om bilderna till den högupplösta storleken för din blogg gärna med "uppskärpning". Max filstorlek är 1 MB.

Gör man enligt ovan visas originalfilen när man besöker bloggen med en dator med högupplöst skärm.Writer
Redaktionen