Bästa skönhetstipsen inför badsäsongen

Än är det inte försent att slipa lite extra på sommarformen, med cirka en månad kvar till juni finns det fortfarande en hel del knep för att bli en ännu snyggare version av sig själv! Fashion -

Promenera

Att inleda, eller avrunda, varje dag med en timmas lång promenad kommer göra stor skillnad. Inte bara för figurer men även för att hitta lugnet inför sommarlov/semester. Att få tid att tänka och njuta av bra musik eller bara fågelkvitter samtidigt som man ger kroppen en hälsoboost, det finns inget negativt med den kombinationen!

Bär och frukt

Frossa i säsongens naturliga vitamin injektioner! Inled dagen med en riktig powersmoothie som gör dig både mätt och strålande. En bra blandning är; hallon, blåbär apelsinjuice,  linfröolja/kokosolja, fryst spenat, banan och ingerfära. Det kan knappast bli nyttigare än så!

Satsta på mineraler

När sommaren kommer och luftfuktigheten och värmen stiger blir huden inte längre torr utan snarare fet. En mineralfoundation av bra kvalité suger upp mycket av överflödet och få din hud att må mycket bättre än om man använder vanliga flytande produkter. 

Skrubba, smörj, busa

Att fläka ut sina bleka ben för allmän beskådan kan kännas tufft. Genom att grunda med en ordentlig omgång skrubb, toppat med vanlig lotion och sedan en lätt brun-utan-sol gör att du känner dig betydligt mer redo. OBS! Undvik solariet, det kan kännas lockande men den färgen du får kan aldrig väga upp de framtida hälsoförlusterna.

Gå på manikyr/pedikyr

Nu för tiden finns det fler och fler budgetalternativ när det gäller att fuska sig till perfekta naglar. Unna dig behandling på salong med shellac eller akryl, en smaksak såklart, och se även till att ge fossingarna vad de är värda. Om pedikyr känns allt för kostsamt finns det bra fotmasker som gör dina fötter babymjuka. Sedan är det bara att toppa med ett fint lack så är även det avklarat!

Fixa fransarna

Att känna sig fin utan smink är en härlig lyx på stranden. Genom att färga fransar och bryn blir detta betydligt lättare att uppnå! Att gå och göra det på salong är knappast nödvändigt, enkelt och billigt att göra det hemma!

Ge håret en dunderkur

Sommaren har sin effekt på håret. Det gäller att ta hand om det ordentligt. Gå till frisören och få topparna trimmade och investera i en riktigt bra hårolja. För att ge håret en extra fuktboost är ett tips att lägga hårolja i nytvättat hår sedan fläta det och sätta en plastpåse runt. Gå med detta en halvtimma till en timma så blir stråna alldeles mjuka.

Sluta jämföra

Lätt att säga svårt att göra, den kanske allra största boven i självförtroende dippen är all den jämförelse de flesta av oss ägnar sig åt. Försök att fokusera på dina främsta fördelar och var tacksam över hur bra din kropp fungerar till att simma, spela vollyboll, springa i gräset och så vidare.

Med dessa tips avbockade känner du dig förhoppningsvis mer redo för att hoppa i den nyköpta bikinin och njuta av sommarens alla härligheter!

Writer
Beata Klein