"Bakning och matlagning ger mig så mycket energi!"

"Bakning och matlagning ger mig så mycket energi!"

Denna veckans blogg är Agnes Jiseborn - en tjej med glädje i mat som inte ser livet i svart eller vitt. Vi intervjuade Agnes och fick höra hennes bästa tips i köket, hennes framtidsplaner och även hennes recept för en bra start på veckan! Profile - 12

Hej Agnes, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej! Vet du vad? Jag går upp och tränar Power Step på Sats kl 06.30, med risk för att låta superhurtig, men det är så skönt när man väl är där och kommit igång! Sen åker jag till jobbet, häller upp en kopp kaffe, hejar på alla kollegor och öppnar upp datorn.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag är en glad tjej som är uppväxt i Göteborg men numera bor i Stockholm, på fina Kungsholmen. Jag älskar matlagning och bakning, det är en stor del av mitt liv, det ger mig så mycket energi! Jag hoppas att detta syns på min blogg och bland mina recept.

Jag tycker att det är väldigt viktigt att ha balans i livet, alltså inget behöver vara svart eller vitt, jag äter det jag gillar men också sådant som är bra för min kropp! Detta beskriver min blogg väldigt bra, ena dagen bjuder jag på ett recept på en underbar vegetarisk middag, nästa dag en supergod brownie och dagen därpå en hälsosam chiapudding, viktigast av allt är att det smakar gott, hänger ni med? Jag äter allt, både "nyttigt" och "onyttigt", och tycker det är väldigt kul att testa nytt och experimentera mig fram!

Varför började du blogga?
Dels för att få utlopp för mitt intresse och kreativitet inom bakning och matlagning, men också för att kunna dela med mig och inspirera andra till att baka och laga god och enkel mat som är bra för både din kropp och själ :)Vilka är dina bästa tips i köket?
1. Ha alltid i lite salt när du bakar något sött, det lyfter hela kakan!
2. Smaka av, smaka av och smaka av! Då har du chans att göra det du lagar/bakar ännu godare :)
3. Investera i bra redskap samt kastruller och stekpannor, det gör skillnad, jag lovar. Och en sak till, köp en matberedare eller stavmixer, använder det nästan varje dag!
4. Våga mer! Var inte rädd för att pröva nya smaker eller testa nya ingredienser
5. Ha kul!

Vad gör du om fem år?
Då har jag min egen studio, jag jobbar heltid med matstyling, matfotografering, receptframtagning, catering och såklart bloggen! Kanske har jag till och med släppt min första kokbok? Eller gjort mitt egna mat och bakprogram? :) Jag bor i en större lägenhet, med ett större kök och njuter av massa härliga middag med min familj och vänner!

Har du några favorit-influensers som du inspireras av?
Oj, det finns så många grymt duktiga mat & bakbloggare jag inspireras av varje dag! På Instagram får jag mycket inspiration av @homemadestockholm, @thereseelgquist, @tuvessonskan & @lindalomelino, och på deras bloggar såklart.

Vad har du för mål med din blogg?
Att kunna fortsätta inspirera mina läsare, att växa och bli ännu större och på det sättet få andra möjligheter inom mat & bakbranschen.

Vad önskar du dig just nu?
Helg, jag vill ta en långpromenad i solen och dricka varm choklad eller en kopp kaffe!Agnes blogg: nouw.com/agnestugg