Åtta tips för en vackrare höst.

Ta hand om dig i höst, några snabba knep som gör dig lenare, mer skinande och mer färgsprakande. Fashion -

Att unna sig själv en riktig uppdatering vad gäller skönhet, produkter och smink hör hösten till! Här kommer åtta enkla knep som jag gör dig till en ännu bättre version av dig själv!

Ett

Lyxa till det lite extra genom att boka in en ansiktsbehandling som passar din hudtyp. Det kan kosta några hundralappar men känslan av en ren och fräsch hy är helt obetalbar.

Två

Klipp dig! Att håret behöver en uppdatering så här års är väl knappast något man behöver diskutera. Att gå till frisören och få håret tonar/slingat/färgat i passande nyans samt att vara hård och klippa av slitna toppar ger en instant boost för utseendet.

Tre

Se över dina ögonbryn. En vacker tavla blir ingenting utan en vacker ram,  på samma sätt fungerar det med dina ögon och dina ögonbryn. Det kan vara enklare att ta en ljus ögonskugga och måla runt om brynen så de får den formen man vill ha och därefter börja noppa. Då minskar du risken att göra dem för smala. När du sedan skall fylla i dem, välj en penna i en nyans ljusare än din egen. Det ger ett bättre resultat till en lite ljusare hösthy. 

Fyra

När vi ändå är inne på ämnet finns det även andra produkter som kan behöva uppdateras i sminkväskan. Självklart är din foundation inte riktigt rätt färg när hyn går från solkysst till en ljusare ton. Även rouget måste man se över så att tonen inte är för stark/gul. Med fördel kan man använda solpuder ett tag till men välj då en ljusvariant och svep det lätt över ansiktet så kantiga linjer undviks. 

Fem

Återfukta! När höstens torra luft griper taget om vårt land gäller det att vara snäll mot sin hud. Detta gör man genom att smörja in sig och inte duscha allt för ofta. Ett bra tips är att köpa en torrolja istället för en klassisk bodylotion. Fördelarn är att den går snabbare in i huden och att resultatet varar längre.

Sex

Men det är inte bara kroppen man skall fokusera på när det gäller den torra luften. Även nagelbanden påverkas med dem även naglarna, genom att smörja in dem regelbundet ser man till att hålla kvalitén uppe. 

Sju

Måla naglarna i höstiga färger som petroleumblå, vinrött och militärgrön, grunda med baslack och framförallt avsluta med det bästa överlacket genom tiderna, seche vite. Då håller sig naglarna glansiga och salongsfina i ur och skur.

Åtta

Tillsist, men kanske allra viktigast, är att ta hand om fötterna. På sommaren blir huden hård från allt barfotaspringande. Det kan vara en stor fördel att göra mjukgörande inpackningar för att göra övergången till en mer skobunden vardag enklare. 

Writer
Beata Klein