"Att spendera tre heldagar på Oxford street är inte London"

Denna veckan får vi följa utlandsvenskan Ragna Jonasdotter - en optimist med har smak för fotovänliga frukostar. Hennes bloggresa startade med selfies och fylls nu med vackra bilder på London, mode och hennes vardag. Vi tog pulsen på Ragna och fick höra om både framtida drömstad och hennes exklusiva Londontips! Profile - 13

Hej Ragna, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Jag lägger lite extra tid på att göra mig själv riktigt snygg! Jag sätter inte på en bekväm ”måndagsoutfit” utan tar gärna något finare så jag får feeling inför veckan. Jag lyssnar även på bra musik och äter en god frukost, det är alltid en viktig start på dagen för mig!

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag är en väldigt glad tjej som är lite av en optimist. Jag tycker att allt låter rimligt och säger nästan aldrig nej. Jag är väldigt nyfiken, mat, mode och reseglad. Älskar att träffa nya människor och jag är inte blyg! Nu bor jag i London vilket vidgat mina vyer något enormt, både personligt och såklart för bloggen. Att göra fina kollage och redigera bilder kan jag lägga år och dagar på. Vilket är kul för både mig och er!

Varför började du blogga?
Jag har alltid älskat att spendera tid vid datorn vilket alltid är en ingångsport till att börja blogga. När jag var "liten" gjorde jag en blogg som bestod av selfies på mig och mina vänner när vi hade två kilo puder i ansiktet och skrev om hur bra det gick på engelskaglosorna. Haha!

Under mina gymnasieår gick jag digitalt skapande med inriktat foto och jag ville gärna få upp mina bilder någonstans. Att blogga igen var då självklart för mig. Med tiden har jag bilvit mer och mer intresserad och steppat upp både utrustning och innehåll!
Du lever som utlandssvensk i London och därför är vi nyfikna på att fråga; vilka är dina bästa Londontips, som inte går att läsa i guideböckerna?
Hmmm, det finns så mycket! Först och främst att man bestämmer sig för att inte göra hela resan till en shopping-resa vilket är väldigt lätt när man åker hit. Att spendera tre heldagar på Oxford street är inte London, London har så mycket mer att erbjuda! Jag tycker att man ska våga åka till lite andra delar av London.


#1 Shoredich är ett måste. Det är ett område som lockat mer turister på senare tid men det är ändå ett väldigt coolt och trendigt område som är värt att besöka. Väggarna kryllar av grafitti, caffeer, vintagebutiker och streetfood trängs med varandra. Där finns även en trevlig marknad som heter ”Brick lane market” där det bara är kul att kolla på människor om man inte är intresserad av ”shoppingen”.

#2 Själv bor jag i Stoke Newington och det är ett fantastiskt område med underbara hus, parker och en supermysig gata ”Newington Church street”, på den gatan finns även en pizza-resturang ”L'Antica Pizzeria da Michele” som blivit klassad till bästa pizzan i London. När jag går hem från jobbet är det alltid en lång kö på folk som vill in och testa pizzan.


#3 Om man vill festa borde man helt klart gå till ”The Box”, där kommer du få en kväll utöver de vanliga.

#4 Magisk utsikt, jag kan inte annat än säga Sushi samba på 38e våningen.. Dit kan du åka upp för en drink och bara njuta av höghusen eller äta fantastisk sushi (du måste boka bord innan).

#5 Afternoon tea på Sketch är ett måste även om det är ett saftigt pris. Här får du njuta av mackor, scones, bakelser och tårtor i mängder i ett rosaklätt rum med fantastisk personal och superroliga toaletter. Listan är lång…Vad gör du helst på helgen?
Börjar dagen med en joggingtur eller powerwalk och sedan gör jag en god fotovänlig frukost (jag är besatt av frukost!). Sedan fixar jag mig och kanske möter upp någon vän för lunch och lite shopping. Kvällen spenderar jag gärna tillsammans med min kille, lite glass och film. Här i London tackar jag dock inte nej till en utgång då och då..

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Andrea Hedenstedt är en tjej som jag inspireras mycket av då jag följt henne väldigt läge. Jag tycker det är så coolt att hon gjort en sådan enorm karriär inom sociala medier när hon var så ung. Hon är också en sådan person som inte är rädd för att visa ”baksidan” om man säger så. Bloggmässigt är det annars Lovisa Barkman just nu, då hennes bilder är så otroligt fina. Hon reser mycket och har alltid bra tips i bloggen när det gäller allt ifrån mat till mode!

Vad har du för mål med din blogg?
Att hela tiden känna att jag tycker det är kul att blogga, att inspirera andra och att komma högre upp på listan. Det finns klart många drömmar där inne men jag tar ett litet steg i taget och sen får vi se vart det leder. Veckans blogg är ju en bra start, yey!

Vad gör Ragna om 5 år?
Förhoppningsvis har jag börjat studera, eller studerat klart och har ett jobb inom det jag är intresserad av. Media, foto, mode, PR? Bor ihop med min kille i en enorm ljus lägenhet i Stockholm och planerar framtiden. Jag vill ha barn och gifta mig när jag inte är allt för gammal men den frågan är man ju två om haha! Jag hoppas också att jag fortfarande reser mycket och att jag utvecklat mitt bloggande!

Vad önskar du dig just nu?
Om jag får välja en sak så är det helt klart min pojkvän då jag varit ifrån honom ett bra tag, på plats nummer två kommer en Louis Vuitton-väska och några miljoner! ;)Ragnas blogg: nouw.com/ragnas