Not published

"Att skriva har alltid varit mitt sätt att ventilera"

"Att skriva har alltid varit mitt sätt att ventilera"

Låt oss denna vecka följa vår mammaprofil Louise Jönsson som väntar sitt första barn. Hon började blogga som tonåring för att lätta på tankarna när hon mådde dåligt och det var även i tonåren som hon började drömma om att bli mamma, en dröm som snart blir sann! Profile -

Hej Louise! Helgen är precis förbi, hur gör du för att peppa igång en ny vecka?
Just nu när vi i stort sett endast går i vänstans tider så börjar jag alltid dagen med att ta en promenad i skogen, gärna med en podd i öronen.

Vem är Louise och hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?
Jag är en 26 årig tjej från Stockholm som har erfarenhet av psykisk ohälsa. Jag brinner för fotografering, inredning, matlagning och bakning. Jag är en tjej som inte har några problem med att öppna upp mig och tala fritt om mina händelser i livet samt åsikter. En vanlig dag i mitt liv så kliver jag upp när jag vaknar, ställer aldrig alarm. Tar en morgonpromenad i skogen med en podd i öronen. När jag kommer hem så brukar jag ordna frukost och sedan spenderar jag dagen med att titta på serier, baka och fotografera.

Om du hade fått ge ett råd till dig själv som tonåring, vad hade det varit?
Om jag hade fått ge mig själv ett enda råd som tonåring så hade det varit att hålla ut, det blir bättre. Jag är uppvuxen med mycket mobbning och psykiska problem. Men jag tror att det är vad jag hade behövt höra som ung, att det blir bättre oavsett hur tungt allting kändes där och då.

Vad tror du kommer att bli den största utmaningen som förälder?
Oj, väldigt svår fråga, jag vet faktiskt inte. Jag har drömt om att bli mamma sedan tonåren och det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Som person vill jag väldigt gärna vill ha kontroll och jag tror att det kommer bli den största utmaningen som nybliven mamma. Att jag inte kan planera och kontrollera allt in i detalj utan att man får ta allt som det kommer.

Du har nu bloggat här i cirka 2 år. Vad var det som gjorde att du började blogga, och vad är det som motiverar dig till att fortsätta?
Jag började blogga i tonåren för att lätta på mina tankar när jag mådde dåligt. Jag har hoppat mellan olika bloggportaler men känner nu att jag äntligen har hittat hem. Att skriva har alltid varit mitt sätt att ventilera, jag har aldrig varit mycket för att prata med någon. Det är i text som jag uttrycker mig som bäst och kan lätta på hjärtat.

Vad drömmer du om? Stort som smått!
Jag drömmer om att en dag få köpa hus lite längre ut på landet, att få inreda och skapa en vacker blomsterträdgård. Jag drömmer om att kunna arbeta med mina sociala medier då det verkligen är något som jag brinner för.

Fem snabba

Vår / Höst
Oj vad svårt! Jag gillar faktiskt båda årstiderna lika mycket. Jag älskar när kylan drar in efter sommaren & man får börja klä sig i mysiga stickade tröjor. Samtidigt som det är helt underbart att få byta de stickade tröjorna till klänningar. Jag är kluven!

Glass / Godis
Denna är lite enklare. Jag föredrar glass alla dagar i veckan och har alltid varit en riktig glass-älskare!

Bada / Duscha
För något år sedan skulle jag nog säga duscha men nu under graviditeten så har jag verkligen känt att jag saknar ett badkar, så lutar mer mot att bada just nu!

Hund / Katt
Denna är omöjlig att välja mellan. Jag har två katter själv men samtidigt så är jag uppvuxen med hundar och vill väldigt gärna skaffa en egen hund i framtiden. Jag är en riktig djurvän!

Ringa / Smsa
Här är jag en sådan person som hellre smsar än ringer. Jag kan nästan få lite ångest av att behöva ringa ett samtal. Text är mer min form!

Läs Louise blogg här @lljonsson