"Att skriva ger mig möjligheten att strukturera alla tankar i mitt huvud"

"Att skriva ger mig möjligheten att strukturera alla tankar i mitt huvud"

Denna veckan får vi följa Johan - en motiverad kreatör som alltid sätter sina vänner först. Här berättar han om sina bäsa tips för att skapa en speciell känsla i sina bilder, hur han mår som bäst i sig själv och om framtida karriären. Han avslöjar även vem som är hans man-crush. Profile - 10

Hej Johan, vad gör du för att peppa igång en måndag?
Jag ser alltid måndagar som en nystart. Allt som hände veckan innan, bra som dåligt, släpper jag på söndagskvällen. För mig så handlar det om att ändra sitt tankesätt, att inte fastna i vanor och pusha sig själv. När jag väl vaknar äter jag alltid en ordentlig frukost med en stor kopp kaffe innan det blir 45 minuters hård träning på gymmet. Efter det mår jag som allra bäst i mig själv och är alltid redo för vad veckan har att erbjuda.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Bloggen visar väldigt tydligt vem jag är som person. Det viktigast som finns för mig är mina vänner. Jag vill alltid kunna inspirera dem till att våga vara sina bästa jag och finnas där för dem. Det är det jag försöker förmedla i det jag skriver och visa i mina bilder. Om det sen betyder att det bara är 1 av 100 som känner sig inspirerade av det den läser och ser, så är jag mer än nöjd.

Varför började du blogga?
Jag har alltid tyckt om att skriva, det ger mig möjligheten att strukturera alla tankar i mitt huvud som annars bara snurrat runt. Att jag sen började blogga var för att min familj och mina vänner skulle ha möjligheten att hålla koll på vad som hände i mitt liv när jag flyttade från Linköping till Stockholm. Att det senare skulle utveckla sig till en modern bilddagbok och lite av en livsstilsblogg har vart en del av utvecklingen jag har gjort som person under de senaste fyra åren. Bloggen har fått utvecklas med mig och mina intressen.

Du skapar en väldigt speciell känsla i dina bilder på bloggen. Kan du dela med dig av några av dina bästa tips?
Oj, nu finns det mycket jag skulle vilja säga på en och samma gång, haha. Först skulle jag säga att man lär sig använda kameran. Jag har lagt ned så många timmar på att sitta med datorn, redigera en och samma bild och aldrig bli nöjd. Det tog ett tag för mig att förstå, men en dåligt fotad bild kommer vara dålig även efter redigering.

När du sen sitter och redigerar, försöka efterlikna, härma de fotografer/influencers som du själv tycker om och inspireras av. På så sätt så lär du dig olika tekniker som du sen kommer kunna vidareutveckla själv. Kombinera allt du lär dig och, med lite tålamod, så kommer du så småningom hitta din egen stil. Det sista jag skulle vilja skicka med är att priset på kameran INTE spelar någon roll!Vilka influencers inspireras du mest av? Och varför?
Erik Forsgren! Han sköter sina sociala medier professionellt och levererar alltid på en hög nivå på ett sätt som känns väldigt genuint. En stilsäker man som vet hur man bär upp allt från t-shirt och jeans till skjorta och kostym. Och så har han ett instagramflöde som går att bli avundsjuk för mindre på. Har en liten man-crush på honom, haha.

Vad har du för mål med din blogg?
Det är en väldigt bra fråga. Jag har aldrig sett mig själv som en bloggare och därför har jag inte funderat så mycket på att ha ett mål, det är en hobby som jag mår bra av. Men så klart så vore drömmen att kunna livnära sig på att skriva och fotografera.

Vad gör Johan om 5 år?
Om fem år så jobbar jag inom mediebranschen med att producera reklamfilmer och musikvideor på ett större produktionsbolag här i Stockholm. Anledningen till att jag vill jobba med just reklamfilm och musikvideor är att det är kortare projekt än t.ex. en långfilm. Jag tröttnar ganska snabbt om saker och ting tar för lång tid, i kortare projekt så får jag förhoppningsvis möjligheten att träffa mycket fler nya människor och hinna med fler inspelningar.

Vad önskar du dig just nu?
Att Donald Trump inte var president, en förändring i ALLA mäns beteenden gentemot kvinnor & en ny kamera (Panasonic Lumix GH5).Johans blogg: nouw.com/johanbenno