"Att förverkliga en resedröm behöver inte alls vara svårt"

Felicia är en livsnjutare med smak för spontanitet, som just nu är ute och upptäcker världen. Vi får höra om varför hon känner att bloggen är mindre ytlig än andra sociala medier, önskan om att ta med sin framtida familj ut på resa och om hur resandet gett henne nya perspektiv. Profile - 21

Hej Felicia, berätta lite om dig själv, vem är du?
Hallå! Jag heter Felicia, men kallas ofta för Felle. Nyss fyllda 25 år och uppvuxen i Stockholm. Efter tre år som student i Sundsvall bestämde jag mig för att upptäcka mer av världen. Jag är en nyfiken, glad livsnjutare som älskar spontanitet! Är väldigt envis, har jag bestämt mig för något - då blir det så, haha.

Vad får vi läsa om i din blogg?
I min blogg får ni följa min resa genom världen, tillsammans med min pojkvän. Just nu genom sydöstra Asien. Jag delar med mig av både populära turistplatser men även de smultronställen jag hittar. Det jag i huvudsak vill förmedla är reseinspiration, det finns ju så otroligt mycket att upptäcka! Oavsett om man tar sig till grannstaden eller till andra sidan jordklotet, så kan det vara en nyttig paus från ”vardagen”.

Förutom att resa är foto och redigering ett väldigt stort intresse, vilket nog framgår i bloggen. Är även intresserad av mode, främst smycken. När jag inte bär bikini och sarong försöker jag kreativt kombinera så mycket jag kan från min lilla backpack.

Var får du din blogginspiration ifrån?
Min blogginspiration får jag till största del från det verkliga livet. Jag kan stå på ett högt berg, ligga på en vit sandstrand eller dyka bland korallrev och tänka ”wow, det här borde alla uppleva”. Jag har alltid älskat att skriva dagbok för att lätta på mina intryck och tankar för ”någon”. På andra sociala medier upplever jag att livet kan bli så ytligt. Det känns därför skönt att kunna djupdyka lite mer i text på bloggen för att ge en bättre helhetsbild - i mitt fall av att resa under en längre period och allt som hör därtill.

Jag blir även inspirerad av att se andras resebilder och filmer samt läsa om olika världsdelar. När jag skulle resa till Australien och Asien hittade jag inte riktigt någon aktuell svensk reseblogg att följa för inspiration och tips kring de resmålen. Därför valde jag till Asienresan att starta en egen blogg för att kunna inspirera någon annan. Jag själv hade en bild av att det skulle vara väldigt påfrestande med backpacking och var inte helt hundra på om jag skulle kunna njuta av en sådan resa, men så fel jag hade.På obestämd tid är du ute och upptäcker världen - vad är dina största insikter du fått sedan du började din resa?
1. Att förverkliga en resedröm behöver inte alls vara svårt, om man bara vågar och sätter upp mål för att nå dit!

2. Det krävs dock att man är tålmodig. Med långa väntetider och planering som ibland plötsligt behöver planeras om.

3. Reser man med någon är det viktigt att vara hyfsat likasinnade och komplettera varandra bra. Man lever trots allt väldigt tätt inpå varandra under rätt intensiva förhållningar.

4. Man lär känna sig själv på en helt ny nivå genom att hoppa ut ur komfortzonen. Att stå på egna ben genom att lämna tryggheten hemma och vara ifrån familj och vänner en längre tid. I och med det har jag även påmints om hur tacksam jag är för mina närstående.

5. Jag har fått en ny förståelse för pengars värde och hur det överlag prioriteras olika i olika länder. Sedan har jag insett hur stor betydelse kärlek och omtanke har för ett glatt liv - oavsett hur mycket pengar vi har eller vilken världsdel vi lever i

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Jag har en drömbild att om fem år ha ett jobb som känns som en inspirerande hobby. Runtomkring mig vill jag fortsätta sträva efter positivitet, livet blir så mycket härligare då. Förhoppningsvis har bloggen, som ännu är väldigt färsk, utvecklats ännu mer eftersom jag tycker det är superkul. Vart jag kommer bo är i dagsläget svårt att säga, men jag kommer fortsätta resa så mycket jag kan! Om jag får en liten knodd kommer det inte vara ett hinder för min resepassion, utan snarare någon jag vill visa hela världen för.Fem snabba frågor:

Avokadomacka eller sötpotatis-pommes

Sverige eller utomlands

Sommar eller vinter

Sandstrand eller höga berg

Sneakers eller klackar (jag har med tanke på resan inte burit klackar på ett och ett halvt år, fruktar nästan att chockera fötterna med ett par igen, haha)Felicias blogg: nouw.com/feliciakervefelt