"Att fånga de små stunderna i livet är bland det bästa jag vet"

"Att fånga de små stunderna i livet är bland det bästa jag vet"

I Veckans blogg denna vecka kommer vi att få följa mode- och fotoentusiasten Emilia Karlsson. Vi får hänga med i hennes vardagliga liv och ta del av hennes fotografier och upplevelser. Hon är bosatt i Helsingborg och har även ett brinnande intresse för fotboll. Profile - 5

Hej Emilia! Hur gör du för att peppa igång måndag morgon och en ny vecka?
Hej! Enligt mig inleds en perfekt måndag med någon form av fysisk aktivitet, antingen genom en sväng till gymmet eller en promenad med min vovve Harry. Som tidigare aktiv fotbollsspelare är träning något som ligger mig varmt om hjärtat och det är via träningen som jag hämtar min energi. För att ladda upp inför veckan ytterligare är även en lång dusch följt av min hudvårdsrutin och en dunderfrulle obligatoriskt! Avslutningsvis är strukturering av den nya veckan av betydelse för att veckan ska bli så bra som möjligt.

Berätta lite om dig själv och vad vi får se på din blogg!
Jag är 20 år fyllda och bosatt i Helsingborg, Skåne. Där bor jag tillsammans med min familj och vår vovve Harry. Som person är jag väldigt ödmjuk, ambitiös och målmedveten. Jag älskar att resa och upptäcka nya platser. Sedan barnsben har jag haft ett brinnande intresse för fotboll, men dessvärre spelar jag inte för tillfället på grund av två korsbandsskador som satt käppar i hjulet. Utöver mitt stora fotbollsintresse har jag även en stor kärlek till mode, skönhet och fotografering vilket även innehållet på min blogg genomsyras av. På min blogg får man även hänga med i mitt vardagliga liv samtidigt som jag delar med mig av mina egna fotografier, resor och upplevelser.

Dina intressen för mode och foto går ju lite hand i hand. Vilket av dom ligger dig närmast kring hjärtat?
Min kärlek till fotografering har följt med mig sedan jag var liten, därmed vill jag påstå att mitt fotointresse ligger mig närmast kring hjärtat eftersom jag har hållit på med det under en så pass lång tid. När jag fick min systemkamera som liten utgjorde fotograferingen en stor del av min vardag då jag och mina vänner alltid hade nya projekt på gång. Det bästa med fotografering är utan tvekan att kreativiteten får flöda fritt samt resultaten som kommer därefter i form av egna, personliga bilder. Att fånga de små stunderna i livet är bland det bästa jag vet och det är verkligen något som jag kan göra via fotograferingen.

Vad har du för planer för sommaren?
Till följd av Coronasituationen så är min sommar något oklar tyvärr. Det är tal om att vi möjligtvis ska resa ner till våra lägenheter i Spanien nu i juli. Annars lär det bli lite mindre resor inom Sverige. Jag och min pojkväns familj planerar att åka till Båstad någon helg och vi har även ett Lisebergsbesök inplanerat i augusti. Utöver detta kommer jag passa på att hänga mycket med vänner och familj, samt ta tillvara på varje soldag som erbjuds! En mycket spontan sommar så att säga.

Hur ser en drömdag ut för dig?
Jag har alltid haft en förkärlek till Spanien och det spanska språket samt kulturen, så en drömdag för mig hade börjat med att jag vaknar upp till strålande sol och stora, gröna palmer utanför min balkong någonstans i Spanien. Därefter hade dagen inletts med en morgonpromenad/löprunda genom de vackra, spanska kvarterna eller längs havet till ljudet av havets vågor. Dagen hade fortgått med en stor, lyxig frulle i form av äggröra med bacon, en god, färgglad och vitaminrik smoothie och iskallt vatten. Därtill hade min drömdag inkluderat en massa timmars strandhäng och en god lunch längs strandpromenaden. Avslutningsvis hade dagen blivit komplett med en vandring i bergskedjan Sierra Nevada, följt av en god middag på en fin, hemtrevlig restaurang uppe i bergskedjan med utsikt över landet och till tonerna av spansk livemusik.

Du skapar väldigt fint innehåll och är säkert en inspiration för många. Vad inspireras du av?
Vad glad jag blir av dessa fina ord, tack snälla! Vad gäller bloggen så hämtar jag mycket inspiration ifrån sociala medier, framförallt Pinterest är en stor inspirationskälla. Jag har alltid vågat drömma stort och inspireras mycket av att sätta upp mål och visionera för att nå dit jag vill. Att jag sedan når dit jag vill och får ett kvitto på att mitt hårda arbete har lönat sig är något som inspirerar mig ytterligare.

Fem snabba

Katt / Hund
Hund! Genom hela min uppväxt har jag haft hund och jag kan inte föreställa mig ett liv utan en vovve. Det är människans bästa vän. Dock är jag världens djurvän och katter är så himla gosiga de med!

Guld / Silver
Hade jag fått denna frågan för 4 år sedan så hade jag svarat silver alla dagar i veckan, men nu är jag fullkomligt en guld-människa. Jag ÄLSKAR guld och bär i princip enbart guldsmycken.

Teater / Bio
Lätt bio! Jag älskar bio! Jag hade kunnat gå på bio varje vecka utan att tröttna på det. Nej men jag älskar bio! Det är enligt mig mysfaktor deluxe att åka till en bio, köpa bio-popcorn, kolla på en bra film på storskärm i en stor, rymlig biosalong. Och det finns ju inget bättre än just bio-popcorn!

Middag / Fika
Oj, denna är svår… Jag anser att det helt och hållet beror på vilket mood man har för dagen. Och för mig som både är ett kakmonster samt en sucker för goda middagar ute (framförallt pastarätter!!!) blir valet lite svårt, hehe. Men ska jag välja så blir det middag. Bara hela känslan av att göra vid sig och gå ut och äta på restaurang är ju alltid så himla trevlig, och sedan är det (oftast) himla gott också för den delen!!!

Film / Serie
På denna måste jag faktiskt svara serie. Jag är inte alls så mycket för film egentligen, förutom när det gäller bio då. Jag tror det är känslan av ”vad kommer hända härnäst?” som lockar mig mer än en film som går över med ett svep. Hemma sträck-kollar jag hellre på en riktigt bra serie! Mina all-time faves är Flickorna i växeln och Grand Hotel, har ni inte sett dessa så är de heta tips!

Läs Emilias blogg här @emiliakarlsson