"Att få jobba med sitt största intresse är en dröm"

"Att få jobba med sitt största intresse är en dröm"

Denna vecka välkomnar vi vår nya mammaprofil Klara Lovisa Odén. Med en otrolig drivkraft och öppenhet får vi läsa om hur det är att vara ung och ensamstående. På bloggen får vi även ta del av vardagen och en hel del mode. Profile - 8

Varmt välkommen till Nouw! Berätta lite om dig själv, vem är du?
Tack snälla, ska bli sååå kul!! Driven, social, positiv, framåt och egen skulle jag säga. Det beskriver nog vem jag är väldigt bra. Jag är 21 år gammal, ensamstående mamma till min dotter Alice som fyllde ett nu i Mars. Jag har vart ensamstående sedan mitten av graviditeten och det har format mig otroligt mycket som människa. Jag skulle säga att motgångar gör att jag blir mer driven att kunna utvecklas.

Jag gillar att ha många bollar i luften. Skulle säga att jag jobbar som bäst när jag har mycket att göra och brinner för det jag gör. Jag har ett otroligt driv i allt jag ger mig in på oavsett om det är att blogga, vika tvätt, göra en mysig frukost eller ta hand om min dotter. Bär oftast ett leende på läpparna och försöker sprida mycket glädje och kärlek omkring mig. Bryr mig väldigt mycket om mina nära och kära och det är även de som jag prioriterar allra högst.

Just nu är jag både mammaledig och jobbar heltid. Det funkar faktiskt toppen för mig. Som sagt så älskar jag att ha många bollar i luften. Jag jobbar med mina sociala medier, vilket gör att jag kan vlogga under dagarna och fota det vi gör. Sedan får man passa på att få lite mer administrativt och redigering gjort under kvällar och de stunder Alice sover. I och med att jag dessutom är singel så känns det bara kul att kunna lägga ner så mycket tid på de jag älskar. Att få jobba med sitt största intresse är en dröm. Önskar alla fick göra det!

Du har precis startat upp din blogg här på Nouw. Vad kommer vi att få ta del av på din blogg?
Här kommer ni att få ta del av hur det är att vara en ung och ensamstående mamma på ett ärligt sätt. Jag kommer dela med mig av både tuffa och jobbiga stunder, gråt, ångest och motgångar i vardagen till Alice utveckling och mycket kring föräldraskap och barn. Jag har ett otroligt stort intresse för mode så det kommer även att flikas in här på bloggen. Trots mina unga 21år har jag redan gått igenom en hel del. Jag tror och hoppas att min öppenhet kan hjälpa någon annan som känner igen sig. Denne ska inte känna sig ensam utan istället motiveras!

Idag är det måndag och helgen har precis tagit slut. Hur gör du för att peppa igång måndag morgon och en ny vecka?
Jag älskar verkligen att starta igång nya veckor, trots att det kan vara lite ångestladdat ibland. Startar dagen med att titta lite på tv, göra pannkakor och ta en lugn och skön start på veckan. Brukar kika igenom kalendern och se till att ha något inplanerat varje dag. Då har jag något att se fram emot som kommer att få humöret på topp varje dag.

Du är ensamstående med din dotter Alice. Vad är det bästa med att vara mamma?
Att vara mamma är det absolut bästa som finns. Trots att det låter klyschigt så är Alice hela min värld. Sen är det också oerhört tufft och en stor utmaning att vara mamma, och framförallt som ensamstående. Jag är hennes trygga punkt och hon är min. Vi har verkligen kommit in i allt och har det så roligt och mysigt ihop. Barn har sina perioder och det kan vara tuffa nätter med trots och gnäll. Men det glöms lätt bort med de dagar som hon bara vill pussas, kramar och är så go och glad.

Jag är den som försöker se allting positivt men det finns dagar där jag är helt slut och så trött att jag inte ens orkar gå till lekparken. Det gör mig absolut inte till en sämre mamma, snarare tvärtom. Att kunna få vara svag, trött och slutkörd ibland gör att man i sina starka, glada och energifylld stunder blir extra bra som förälder tror jag! Men för att svara på frågan mer konkret så är det absolut BÄSTA med att vara mamma att få ha den absolut mest värdefulla och älskvärda relationen jag någonsin kommer ha. Mitt band till Alice är så starkt, min kärlek till henne är obeskrivlig och vi två är tajta som tusan och hoppas att det kommer fortsätta vara så. Det är ju ändå trots allt bara hon och jag.

Hur ser ditt liv ut om fem år?
Om 5 år så har Alice precis börjat i förskoleklass (!!) vilket känns helt sjukt att hon kommer bli så stor och ännu större. Jag hoppas att jag då bor i hus i ett mysigt område, är förlovad och har hittat min framtida man. Kanske om jag har tur så är drömmen att vara gravid med bebis nummer två då. Karriärmässigt så hoppas jag att jag fortsatt jobbar med sociala medier. Drömmen hade varit att fortsätta jobba med mina egna kanaler, men hade lika gärna kunnat jobba inom influencer-branschen på annat håll med. Finns lite planer och tankar kring detta, men en bra början är att ha börjat blogga. Viktigast av allt är att vi alla i min omgivning (främst Alice) mår bra och är lyckliga!!

Hur känns det att vara på Nouw?
Det känns väldigt kul! Jag är så taggad på att blogga och skriva av mig om mitt liv, mina tankar och min vardag. Älskar att blogga och få uttrycka mig på ett annat sätt än på mina andra kanaler. Så jag tror detta kommer göra gott för mig och förhoppningsvis för någon läsare med!

Fem snabba

Tidiga mornar / Sena kvällar
Vi är uppe väldigt tidigt hemma hos oss, en morgonpigg dotter som direkt vill upp och leka. I och med att jag är småbarnsmamma så blir det inte så mycket sena kvällar. När Alice är nattad så ligger jag kvar i sängen och jobbar någon timme innan jag sätter på något bra att titta på och somnar rätt tidigt jag med.

Film / Serie
SERIER!! Jag är en sådant fan av svenska filmer, vet inte varför det kommer sig men alltid föredragit det. Som tonåring fastnade jag lätt i drama/kärlek/komedi serier men idag kollar jag mest på reality och tv-program på olika streaming tjänster.

Uppklätt / Avslappnat
Uppklätt, det är utan tvekan. Älskar att kombinera och matcha ihop olika klädstilar. Jag kan ofta klä upp ett par mjukisbyxor med ett par klackar exempelvis så att man är både avslappnat klädd men samtidigt lite uppklädd. Men klackar, fina toppar, klänningar och att vara lite extra piffad är verkligen så jag!

Ringa / Smsa
Sms, 100%. Jag tycker att det är så stelt att prata i telefon, oavsett om det är med en vän, min mamma eller någon främling. Jag undviker det helst av allt, FaceTime däremot går jättebra men att ringa är inte min grej. Sms går snabbt, smidigt och ingen konstig stämning, älskar dessutom alla emojis och går crazy på dem!!

Godis / Snacks
Godis skulle jag välja då. Choklad allra helst, det är verkligen livet! Fast jag föredrar helt klart fika över både snacks och godis. Alla som känner mig vet att jag är helt fika tokig. I flera år har jag sagt "fika är dagens vikigaste mål" och så är det!

Läs Klara Lovisas blogg här @klaralovisaoden