"Att blogga och dela med mig känns ganska naturligt"

"Att blogga och dela med mig känns ganska naturligt"

Denna veckan får vi följa Amanda Cannon - en svenska som numera bor på andra sidan Atlanten, i Nashville. Vi fick höra om hur livet ändrats sedan hon blev gravid, vad för svensk mat hon längtar efter och om hennes egen hemsida hon hade som 10-åring. Förbered dig på en stor dos charm och en liten släng av den amerikanska södern. Profile - 14

Hej Amanda, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej! Måndagar är min jobba-från-café-dag, så jag spenderar alltid de första timmarna på veckan med datorn i en mysig miljö och dricker en iskall chailatte. Jag jobbar alltid väldigt effektivt på caféer eftersom jag då känner mig lite “övervakad” av folk, och då jobbar jag bättre. Det känns alltid skönt att bara ta sig upp och sätta igång tycker jag, då sätter man som en mental standard för resten av veckan!

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag säger alltid att jag älskar att vara svensk i USA, och lite lite (åtminstone påväg att bli) amerikan i Sverige - så jag tror min blogg speglar det en del. Jag gillar att blogga om skillnader jag upplever här från hemma - särskilt nu under graviditeten - men också om stil och vardag. Jag som person är en introvert som i 9 fall av 10 äter upp degen innan jag bakat färdigt kakorna, älskar att överraska och bli överraskad, och pratar sällan i onödan i sammanhang där jag inte känner folk så väl.

Varför började du blogga?
Jag började blogga redan 2007 och var riktigt flitig med det ända fram till 2011-12 någon gång. När jag tog upp det nu igen var det främst för att jag ville dela med mig av livet i Nashville!

Något som stort fokus ligger på i bloggen just nu är ju att du och din man snart blir föräldrar - grattis! Hur förändrades livet när du fick reda på att du ska bli mamma?
Tack! Det kom som en liten glad överraskning till oss på julaftonsmorgon, och det har nog fortfarande inte riktigt landat att vi ska bli föräldrar snart. Jag har verkligen märkt av hur lik jag är min egen mamma - jag är redan väldigt beskyddande, särskilt i trafiken! Det är som att jag blivit mycket mer medveten om faror och framför allt hur dåligt och oansvarigt en del kör...Vad gör du helst på helgen?
Jag och Austin, min man, går alltid på en långpromenad på lördagar. Som den amerikan han är som helst tar bilen till affären som ligger 200 meter bort, har jag fått jobba på att en långpromenad varar längre än 15 minuter.. Eftersom vi båda jobbar hemifrån, vilket betyder att det väldigt sällan är 8-17, är det viktigt för oss att avsätta tid för varann, och den tiden har vi på lördagsmorgnar. Sen fixar jag gärna i huset resten av dagen, sitter i trädgården en stund, och lagar sedan något gott på kvällen!

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Åh, SÅ många. Men en klar favorit är Hanna Stefansson som jag troget följt i flera flera år, hon behöver väl knappt någon motivering! Sen inspireras jag mycket av amerikanska mammabloggar. Det är något speciellt med dem - de är som en ny generation stay-at-home moms som samtidigt gör karriärer med sina egna företag/bloggar, liksom! Bethany Menzel och Kelli Murray är två av mina favoriter - de känns väldigt äkta och skapar alltid väldigt vackert innehåll till deras bloggar och sociala medier.

Vad har du för mål med din blogg?
Jag har alltid älskat att dela med mig av mitt liv - min pappa hjälpte mig göra en hemsida om mig själv (!) när jag var 10 år som jag fyllde med “fakta” om mig själv, och jag tog med mig digitalkameran varje dag till skolan på högstadiet för att sedan lägga ut på Bilddagboken på kvällen. Så att blogga och dela med mig känns ganska naturligt för mig och är något jag verkligen tycker om!

Vad gör Amanda om 5 år?
För 5 år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle vara gift med en amerikan, bo i USA och vänta barn här - så är det något jag lärt mig i livet så är det att man inte kan planera allting, knappt ens ett år framåt! Men om jag får gissa så är väl just fem år en slags magisk gräns för oss för tillfället - det kan vara så att vi redan flyttat till Sverige (drömmer om att flytta till mormor och morfars hus på landet där jag växte upp), eller så är vi kanske i processen att göra det väldigt snart! Vi tror just nu att vi inte vill ha barn för tätt, så det kan nog vara en tvåa påväg också...

Vad önskar du dig just nu?
Att bebisen stannar kvar tills hon är fullbakad och att förlossningen ska gå bra! Och gärna en lastpall med Lingongrova, Polarbröd och Marabou apelsinkrokant på posten.