Är Sofia Sveriges nya sångstjärna?

Hennes cover på "crazy in love" har över 8 miljoner (!) visningar på Youtube. Vi tog ett snack med Nouws bloggerska Sofia Karlberg om framgången samt vad som hjälpt henne till att få en av Sveriges största youtube-kanaler. Profile -

Hej Sofia! Hur är läget? Kan du inte berätta lite om dig själv!
Det är bra med mig! Jag är en helt vanlig Stockhomlstjej som har ett stort intresse för musik. Lite för stort kan jag nog tro ibland. Jag är väldigt kreativ och älskar allt som har med skapande att göra!

Berätta för oss om din youtube-kanal! Hur blev den så stor?
Det undrar jag med, haha. Jag skapade min youtube-kanal för över 4 år sedan och har enda sen dess lagt upp covers lite då och då. I somras hände något och tittarsiffrorna ökade som bara den, och nu har jag en av Sveriges största youtube-kanaler! Superkul verkligen.

Vad är ditt mål med musiken?
Mitt mål är att kunna jobba med musiken på en sån nivå att jag kan försörja mig på att göra det jag älskar. Vill utvecklas inom allt som har med musik att göra, skriva låtar, producera. Vill nå ut till folk. Musiken har alltid funnits där och jag har vetat enda sedan jag var liten att det är det här jag vill göra. När jag ser en mikrofon blir jag lycklig.

Vad är din blogg för dig?
Jag har bloggat sedan jag var 12 år gammal så bloggandet har alltid funnits där. Jag tycker det är skönt att kunna skriva av sig om allt och inget men även få skapa och vara kreativ. Sen är det ju alltid kul med all respons man får! Man känner sig så motiverad när man märker att folk tycker om det man skriver.


Hur ser framtiden ut för dig just nu?
Jag tycker inte om att tänka på framtiden så mycket. Jag är en perfektionist och sätter alltid upp för höga krav på mig själv så jag försöker ta varje dag som den kommer. Men det ser ljust ut för tillfället! Men sen vet man ju aldrig vad som händer, man får kämpa och kämpa tills man kommer dit man vill helt enkelt.

Sofia Karlberg gör en cover på "Take me to church" av Hozier. Den har redan (efter 1 månad) över 2 miljoner visningar på youtube.

Hennes mest visade cover är just nu "Crazy in love" som nu har över 8 miljoner visningar på youtube.


Klicka här för att komma till Sofias blogg!