"Allt som händer är en extra erfarenhet"

"Allt som händer är en extra erfarenhet"

Vad är det viktigaste när det kommer till att starta sin karriär som ung? Vad är receptet på en bra blogg och vad ska du satsa på i klädväg i vår? Vi hann med en del när vi snackade med Merelle - en otroligt driven känslomänniska med stor stilkänsla och massa härlig energi! Profile - 13

Hej Merelle, berätta lite kort om dig själv, vem är du?
Hej, jag heter Merelle Yakoub och är 21 år gammal och kommer från mysiga Dalarna, men bor numera i vår huvudstad i vår relativt nyrenoverade lägenhet tillsammans med min kille. Jag jobbar på Metro Mode och på fritiden spenderar jag gärna tid med min pojkvän, vänner och familj. Jag är en känslomänniska och driven tjej med väldigt mycket energi och som älskar att vara kreativ, ha många bollar i luften och älskar att få bli inspirerad och inspirera andra.

Vad fick dig att starta din blogg och vad är din drivkraft idag?
Jag är ju som sagt en person som älskar att vara kreativ och att bli inspirerad, därför använder jag min blogg till alla mina kreativa tankar och idéer och hoppas att kunna inspirera andra. Jag uttrycker mig i bild och form utifrån det som inspirera mig, därför kommer drivkraften väldigt naturligt många gånger, jag gör det jag tycker är roligt helt enkelt.

Vad tycker du definierar en bra blogg?
Det som jag tycker definierar en bra blogg är: variation, personlighet och att man bloggar på sitt egna sätt, sen är bilder i mängder ett stort plus.

Trots din unga ålder har du redan klivit in i mediabranschen och jobbar med inom mode & social medier i Stockholm. Vad är viktiga lärdomar du lärt dig hittills?
Det viktigaste när det kommer till att bygga ”karriär” är att våga tro att allt löser och att allt blir bra tillslut, bara du kämpar för det DU vill - det må vara en massa berg i vägen, men allt som händer är en extra erfarenhet. Och att allt löser sig till slut och allt händer av en anledning och ta det inte bara på för stort allvar alla gånger. Tro på dig själv.

Vad hoppas du händer under året?
I år är året jag vill ta det lugnt, andas och stanna upp och uppskatta det jag har i livet här och nu. Det må låta klyschigt men ibland kan min drivna sida ta över och det leder istället till en stress. Så i år hoppas jag att jag vågar leva dag för dag och framför allt leva livet som jag själv vill.Tre snabba frågor:
I vår kommer jag att klä mig i... mycket färg, mönster, jeans på jeans och satsa på detaljer i form av håraccessoarer gärna med pärlor, sjalar i mängder och miniväskan - sen får man inte glömma solbrillorna.

Det bästa med sociala medier är... att hitta inspiration på många olika sätt, alltifrån kläder och mode till att bli inspirerad av andra unga drivna tjejer.

Något jag vill göra i vår är... att njuta till max, då våren är en av mina favorit årstider- snygga outfits, dricka rosé och hänga på uteserveringar. Kanske åka iväg på en spontan weekendresa?Merelles blogg: nouw.com/merelleyakoub