"Alla caféer är så otroligt fotogeniska och typsikt Instagram-trendiga"

"Alla caféer är så otroligt fotogeniska och typsikt Instagram-trendiga"

Hur ser sociala medier ut i Japan, vad får du verkligen inte missa i Tokyo och vilken japansk influencer är ett måste att spana in? Denna veckan får vi hänga med Vera Linn - som bor, jobbar och studerar i vibrerande Tokyo. Profile - 11

Hej Vera, berätta lite kort om dig själv, vem är du?
- Absolut! Jag heter Vera Linn, även om jag oftast kallas Vera, är 20 år fyllda och jag är född och uppvuxen i Stockholm, men flyttade i januari till Tokyo där jag för tillfället bor, jobbar och pluggar.

Sedan två år tillbaka har jag hoppat mellan stylistassisterande, praktik och jobb skivbolaget på PRMD Music, At Night Management och senast Sony Music som en del av deras creative team. Mellan jobbveckor satt jag ofta på ett plan för att få spendera tid med mina ride or dies @stephaniejh, @frejasettergren och Rebecca från @forw, som många av er säkert känner till härifrån Nouw, i Paris! Att uppleva nya kulturer, städer och lära mig nya språk är vad jag gillar mest av allt, så trots att jag inte har de jag står närmst geografisk nära, ger det mig en bra anledning att åka och hälsa på!

Film och design är utöver språk vad jag älskar att göra, så att ha turen att få kombinera de tre, genom ett jobb som video producent och att resterande tid studera japanska, här i Tokyo är vad jag länge längtat efter att få göra!

Du bloggar just nu från ditt nya hemland Japan - hur kom det sig att du hamnade där?
- När jag kom tillbaka till Stockholm efter en sommar på Columbia University i New York ville jag verkligen flytta utomlands så fort jag kunde. Och efter en månad i Tokyo med min vän Siri för någon sommar sedan, var jag rätt säker på att det antingen skulle bli Tokyo eller New York.

På grund av mitt jobb stannade jag dock kvar i Stockholm efter studenten, medan många av mina nära vänner flyttade bort. Trots att detta blev den mest intensiva, lärorika och roligaste tiden i mitt liv konfirmerade det att Stockholm inte var staden jag ville stanna kvar i. Och när jag helt plötsligt hade vänner spridda över hela världen och möjligheter som blev allt svårare att säga nej till, kände jag att om jag inte flyttar nu kommer jag nog aldrig att göra det!

Så egentligen finns det ingen konkret anledning till varför jag valde just Tokyo, mer än att jag verkligen älskade staden när jag senast var här och att det finns otroligt mycket inspiration att hämta, i både det traditionella och det moderna Japan. Speciellt när det kommer till film och design! All god mat skulle i och för sig kunna vara anledning nog att flytta haha..

Men planen är inte att stanna för evigt, och New York står fortfarande högt upp på listan... Förhoppningsvis börjar jag plugga på Parsons nästa höst!Vi är så klart nyfikna på hur sociala medie-världen ser ut i Japan, hur ser den ut i jämförelse med Sverige?
- Hmm.. Den största skillnaden måste nog vara vilka appar som används. Jag hade till exempel aldrig använt LINE innan jag kom hit, men här används det flitigt för både foto och så som vi i väst använder Facebooks Messenger. Men på det stora hela skulle jag nog inte säga att skillnaden är särskilt stor just när det kommer till hur sociala medier används..

Vad som däremot märks rätt tydligt är hur mycket caféer, museum och butiker skapar för Instagram. Alla caféer är så otroligt fotogeniska och typsikt Instagram-trendiga, och ofta blir caféer med en specifik foto-spot virala, vilket resulterar i att man alltid kan vänta sig kvarterslånga köer för att ens få komma in.

Och slutligen, vilka är dina topp tre ställen att besöka i Tokyo, som inte står i guideböckerna?
Espace är etagevåningen på Louis Vuitton's butik i Omotesando där det två gånger per år sätts upp installationer som ofta är interaktiva, vackra och roliga. Just nu hänger det hundratals kobaltfärgade, smala tuber från taket som man får gå in och runt i. Det är dessutom fritt inträde och en vacker utsikt över stadsdelen!

Café Gitane är en favorit från Mott Street nära Bowery på Manhattan som jag av slump gick förbi och blev väldigt förvånad över att hitta här i Tokyo! Följer man min blogg eller Instagram så lär man ha sett samma avokadotoast härifrån i ett antal gånger haha.. Men den må ätas ofta! Är enligt mig den bästa avokadotoasten jag testat!

New York Bar må finnas med i guideböcker men tåls ändå att nämnas. Högst upp i Park Hyatt hittar man Tokyos bästa utsikt och Bellinis, med live jazzband varje kväll, lobster rolls och Hokkaido-mozzarella som inte får missas. För de som likt mig älskar filmen Lost in Translation, vilken till stor del utspelar sig i den här baren, är detta bästa stället för drinkar och en smårätter.Tre snabba frågor:
Det som förvånade mig mest med Japan var... att det i ett övrigt så otroligt modernt samhälle, fortfarande domineras av cash. Och att allt, och verkligen ALLT, paketeras i flera lager av plast.

En japansk influencer alla bara måste spana in är... @coco_pinkprincess på Instagram. Jag tror inte hon är äldre än åtta år, men har coolare stil än någon annan jag följer på IG.

Det bästa med att blogga är... att få vara kreativ och skapa något som är bara för mig själv, där jag får bestämma vad som sägs och hur det ser ut, utan att behöva tänka på input från någon annan, vilket jag i mitt jobb annars alltid måste ta hänsyn till!Vera Linns blogg: nouw.com/veraray