9 tips för hur du tar din Instagram till nästa nivå

9 tips för hur du tar din Instagram till nästa nivå

Instagram är en plattform som de flesta av oss använder. Med rätt teknik kan du ta både bloggen och din Instagram till en ny nivå. Därför listar vi idag våra nio bästa tips för att lyckas på Instagram. Other - 38

1. Det första intrycket

När det kommer till Instagram handlar allt om första intrycket. Om du vill att folk ska stanna upp vid din profil istället för att scrolla vidare gäller det att din profil har ett proffsig och inspirerande intryck. 3 saker du kan göra för ett bra första intryck är en passande profilbild, en biografi om dig och självklart ett väl planerat flöde.


2. Satsa på ett tema

Fråga dig vad syftet är. Vad vill du förmedla och vem vill du vara på Instagram? Välj alltså ett tema för din Instagram och satsa på det! Gillar du mode? Satsa på mode. Gillar du mat? Satsa på mat. Eller föredrar du att uppdatera kring din livsstil? Gör då det! Självklart kan du göra en mix av alla, men vi tror att det är bra att välja något att satsa på - och du kommer att hitta följare som tycker om dig för just den anledningen.


3. Var aktiv

Detta är en viktigare punkt än vad man kan tro. Att uppdatera ofta är nyckeln till framgång på Instagram! Ett mål skulle kunna vara att försöka uppdatera bra material åtminstone en gång om dagen. För det är helt enkelt så att desto mer du uppdaterar, desto mer syns du.


4. Lägg ner tid på att skapa

Att endast uppdatera mycket kommer inte ta din Instagram till en ny nivå, det gäller också att du publicerar bra material. Därför gäller det att du tar dig tiden till att även skapa bra och inspirerande innehåll till din profil.


- 3 Inspirerande bilder från vår bloggare och Instagram-stjärna @moamattsson -


5. Händelser

För att synas mer rekommenderar vi dig att inse vikten av Instagram-stories. Vi rekommenderar dig att uppdatera din story dagligen. Det ger mer exponering till din profil och dessutom får dina följare chansen att lära känna dig på ett mer personligt plan.


6. Glöm inte bort bildtexten

Med rätt bildtext kan dina inlägg gå ännu längre. Utnyttja det! Dina följare kommer troligtvis att uppskatta dina inlägg ännu mer om du har bra captions. Några tips är att motivera eller inspirera, eller helt enkelt någon typ av igenkänning. Hitta det som fungerar bra för dig och din profil.


7. #Hashtags

Hashtags kan hjälpa dig att få extra synlighet. Vill du använda dig utav det, är det viktiga att dina hashtags är beskrivande och faktiskt representerar det du publicerar. Det vill säga, undvik att skriva irrelevanta hashtags bara för att nå fler människor. I motsats till vad många tror är hashtags som redan har miljontals inlägg inte de mest effektiva. Satsa istället på något mer nischat, för att hitta följare som faktiskt söker efter specifika hashtags.


8. Engagera dina följare

Sträva efter att skapa en personlig relation till dina följare, bland annat genom att engagera dem. Ställ frågor i dina händelser eller i dina bildtexter, och glöm inte att svara på alla kommentarer du kan.


9. Marknadsför bloggen via Instagram

Sist men inte minst, dagens kanske bästa tips! Instagram är ett fantastiskt verktyg att koppla samman med din blogg så att båda kanalerna kan hjälpa varandra att utvecklas. Instagram är en bra och effektiv plats att marknadsföra din blogg på. Tre smarta tips för att marknadsföra bloggen på är att uppmärksamma den i dina händelser, i dina captions samt att lägga en länk i din biografi.


Har du några andra bra tips för att lyckas på Instagram? Kommentera gärna här nedan så att andra kan få glädje av det!