9 tips för hur du tar din blogg till nästa nivå

9 tips för hur du tar din blogg till nästa nivå

Då vårt tidigare inlägg om våra bästa tips för att utvecklas på Instagram blev så uppskattat, delar vi idag även med oss av våra bästa tips för att ta bloggen till en ny nivå. Klicka dig in för att samla på dig lite blogg-inspiration inför hösten! Blogging tips - 72

1. Personlighet

När det kommer till din blogg är det superviktigt att vara personlig. På det sättet kan dina följare se dig mer som en person istället för ett magasin eller en faktabank - och det är den stora anledningen till att vi älskar bloggar! Var så personlig som du känner att du kan och vill vara, och försök att hitta din egna personliga tonalitet.


2. Hitta din nisch

Vill du göra din blogg till en business är det enklare ju mer nischad du är, då det inte behövs lika många unika läsare för att samarbeta med företag om du har en nischad blogg. Tänk vad bra det är för ett företag att arbeta med en blogg som har exakt deras målgrupp, även om den inte är så stor!


3. Bra bilder

Vissa bloggare fokuserar mer på texten och vissa mer på bilderna. Här gäller det också att hitta din grej, men vi kan inte bortse från vikten av bra och fina bilder. En stor del av att vara en bloggare handlar om att skapa bra material, för att bryta av och göra texterna roligare.


Bilder lånade från vår solstråle @yayas


4. Kvalitet framför kvantitet

På bloggen tycker vi inte att allt hela tiden behöver vara perfekt. De flesta brukar uppskatta att man varvar bättre kamerabilder med mobilbilder och vardagliga uppdateringar. Men i det stora hela är det kvalitet framför kvantitet som gäller. Allt behöver inte vara perfekt men kvalitativa inlägg är en rekommendation. Se till att alla inlägg du publicerar är bra och läsvärda, och blogga inte bara för att du ska publicera något.


5. Hållbarhet

Gör hållbara inlägg då och då, som ligger kvar över tid och driver trafik till din blogg. Ett exempel kan vara ett inlägg just som detta: "Hur du får en stor blogg". Det är ett inlägg som många är intresserade av och som alltid håller. På det sättet kan nya läsare hitta till just din blogg via googles sökmontorer. När du skriver i Googles sökfält så får du dessutom förslag på populära sökningar att inspireras av.


6. Trogna läsare

Det är viktigt att skapa en relation med dina läsare, för ju mer relation du skapar med dina läsare - desto trognare brukar de bli. Det är idag ofta mer betydelsefullt att ha engagerade läsare än en större skara följare. Så försök att alltid svara på de kommentarer du kan, lyssna på och visa intresse för vad dina läsare vill se mer av.


7. Kontinutet ger trovärdighet

Det finns inget rätt eller fel svar om exakt hur ofta en blogg ska uppdateras. Vare sig du vill uppdatera tre gånger i veckan eller tre gånger om dagen, tror vi att det är viktigt att du bestämmer dig för hur många gånger i veckan du vill göra och att du sedan står fast vid det. Det skapar trovärdighet! Publicerar du ungefär på samma tidpunkter om dagen är det ett ännu större plus!


Bild lånad från @Maawl

8. Nätverka med andra bloggare

Nätverka med andra bloggare i din närhet. Våga ta kontakt, inte bara är det roligt och ofta uppskattat, utan det är också en chans för er bloggare att lyfta varandra.


9. Ge inte upp

Ge aldrig upp! Fortsätt att göra din grej även om inte statistiken går i höjden direkt. Glöm inte att bra saker tar tid och det är viktigt att du fortsätter att kämpa på. Det gäller bloggen lika mycket som allt annat här i livet.


Har du några andra bra tips för att lyckas med bloggen? Kommentera gärna här nedan så att andra kan få glädje av det!