9 saker du borde unna dig själv oftare

9 saker du borde unna dig själv oftare

Mitt i stressiga vardagsrutiner kan det lätt bli att vi glömmer att unna oss själva det där lilla extra. Därför har vi listat förslag på saker du borde unna dig lite oftare! Lifestyle -

1. Frukost på café. Vi svenskar är duktiga på att eftermiddagsfika, men visst kan det nästan vara ännu mysigare att börja dagen på ett kafé, innan resten av staden vaknat?

2. Mini-spa mitt i veckan. Glöm tanken om att hemma-spa endast är ämnat för helgdagar. Varför inte köra en ansiktsmask för att avsluta en måndag och därmed kickstarta veckan?

3. Klä upp dig en vardag. Gör dig själv lite extra fin, en vanlig vardag. En tisdag blir så mycket roligare då!

4. Färska blommor. Köp snittblommor till dig själv, bara för att. Det behöver inte alltid finnas en speciell anledning till att ha färska blommor hemma - annat än att du vill unna dig.

5. Lyxa till middagen. Att köpa ett par riktigt fina råvaror på en saluhall eller deli till kvällens middag kan göra mycket. Det kostar inte lika mycket som att äta ute, men känns ändå sådär härligt vardagslyxigt.

6. En egendag utan måsten. Ibland måste vi gå och gömma att-göra-listan och bara ta dagen som den kommer, på egen hand. Kolla i butiker, gå på museum i din egen takt eller varför inte köpa ett glossigt magasin, sätta dig på ett café med en god kaffe? Självklart funkar detta med sällskap också!

7. Människor du mår bra av. Att umgås med de människor du vet får dig att skratta. Ett gott skratt förlänger livet, sägs det - och vi kan inte annat än att nicka och hålla med.

8. Unna dig massage. Mjuka upp stela muskler och bli sådär härligt avslappnad som bara en massage kan göra. När du går därifrån kommer du tacka dig själv.

9. Ha filmkväll hemma. Bjud hem dina vänner, häng i myskläder, laga tacos, gör manikyr och kolla romantiska komedier tills ni storknar. Ett slappare alternativ till en utekväll, men kan vara minst lika kul. Om möjligen lite bättre!


Omslagsbild: @lindgrenlovisa