9 Nouw-hacks du bara måste veta om

9 Nouw-hacks du bara måste veta om

Har du bloggat hos oss i flera år, eller kanske är du helt ny hos oss? Vare sig du är en inbiten Nouware, eller precis har kommit till Nouw, så har vi samlat nio tips och tricks som kommer att göra din bloggupplevelse bättre - direkt! Bloggtips - 61

Visste du att du har hela 16 olika nyhetsflöden på ditt Nouw-konto?


1. Du har 16 nyhetsflöden i ett
Under Nyheter på ditt konto finner du nya inlägg från de bloggar du följer. Men vet du att det faktiskt finns flera olika nyhetsflöden på samma ställe? I ditt nyhetsflöde på både mobilen och dator kan du skrolla flödet mellan de du följer, artiklar i Nouw Magazine, premiumbloggares inlägg och även alla olika kategorier om du så vill. Du har sammanlagt hela 16 olika nyhetsflöden på ditt konto. Perfekt att skrolla igenom då inspirationen sviker!

2. Du kan blogga offline
Ja, det är faktiskt sant. Du kan skriva inlägg i lugn och ro i vår app, även om du inte har tillgång till Internet. Du skriver helt enkelt ditt inlägg i appen och sparar det lokalt på din telefon. När du sedan har tillgång till Internet så laddar du antingen upp inlägget som utkast till ditt Nouw-konto eller publicerar direkt på bloggen. Läs mer här.


Det finns en smidig genväg när du vill länka gamla inlägg


3. Länka till ett gammalt inlägg på ett par sekunder
Det går på två sekunder att hitta ett inlägg i ditt aktiv om du använder den smarta genvägen. Markera ordet du vill länka i ditt inlägg, klicka på Länk uppe i menyn och skriv sedan in sökord för det inlägget du vill länka. Läs mer här.

4. Ladda upp bilder direkt i olika mappar
Laddar du upp alla dina bilder på Nouw på samma ställe, och blir sedan lite förvirrad när du i efterhand vill gå in och leta efter något specifikt? Vi vet hur det lätt blir - därför rekommenderar vi dig att vara uppmärksam på vilken mapp du är inne i när du laddar upp dina bilder. Du kan nämligen välja vilken mapp du vill att dina bilder ska hamna i när du laddar upp dem i ett nytt inlägg. Läs mer här.


När du är inne på en specifik blogg kan du använda sökrutan för att söka på personens blogg


5. Flera olika sätt att använda sökfunktionen på Nouw
Det finns en hel del saker du kan använda sökfunktionen till på Nouw. Längst upp till höger på ditt konto kan du söka efter bloggare, magasinartiklar och även hashtags. Du kan också söka efter specifika ord eller fraser när du är inne på någons Nouw-blogg.

6. Rädda inlägg du råkat radera av misstag
Visst gör vi alla misstag - och allra mest trist är det när det innebär att det du jobbat med försvinner. Därför finns en papperskorg på ditt konto. Under Alla inlägg kan du ta dig till Papperskorgen i drop-down-menyn och hitta inlägg som du råkat radera av misstag. Läs mer här.


Med ett par klick kan du zooma ut och in bilder i dina inlägg


7. Zooma in bilder i inlägg för en snygg look
Klickar du på knappen Zoom i menyn ovanför när du skriver ett nytt inlägg kan du både zooma in och zooma ut den bilden du har markerad. Snyggt, va?

8. Skapa standardinställningar för dina underrubriker
Använder du underrubriker i dina inlägg ofta så sparar du både tid och energi om du lägger in en standardformatering. I din design under Din blogg / Design kan du ändra utseendet för dina underrubriker. När du sedan ska använda underrubriker i ett nytt inlägg får du dessa inställningar helt automatiskt. Läs mer här.

9. Få en notis direkt när dina favoriter har bloggat
Aldrig mer behöver du missa ett nytt inlägg från en av dina favoriter! Går du in och klickar på Ditt bloggnamn längst upp till höger på ditt Nouw-konto och sedan klickar på Följer finner du lista över de bloggare du följer på Nouw. Till höger på varje rad ser du en liten klocka där du kan klicka för att aktivera pushnotiser. När du klickat på klockan så plingar det till i telefonen nästa gång personen har postat ett nytt inlägg!


Har du något eget Nouw-hack du kommit på? Tipsa gärna oss andra nere i kommentarsfältet!Omslagsbild: @ellenwesterlund