9 filmtips till helgmyset

Inte så sugen på att gå utanför dörren i detta trista, blöta och kalla väder? Om soffan lockar mer så borde du kika in våra filmtips här nedan. Lifestyle - 18


The Zookeeper's Wife - NNNN+
Genre: Biografi/Drama/Historia
Kommentar: Detta historiska drama baserat på en verklig historia är en salig blandning av hemskt och drömskt. Filmen handlar om en familj som äger ett zoo i Polen under andra världskriget, och hur de räddar hundratals judar genom att smuggla dem i tomma burar.


How To Be Single - NNNN
Genre: Komedi/Romantik
Kommentar: Om någon har missat denna goding till romcom är det hög tid att sätta tänderna i den nu! Filmen handlar kort och gott om singellivet i New York ur olika karaktärers perspektiv. Perfekt till tjejkvällen!


Den Osynlige Gästen/Contratiempo - NNNN
Genre: Brott/Mysterium/Thriller
Kommentar: En väldigt välgjord och spännande spansk thriller som levererar tvist efter tvist. Den var verkligen en positiv överraskning! Filmen handlar om en ung affärsman på toppen av sin karriär som vaknar upp i ett hotellrum som är låst från insidan, tillsammans med kroppen av sin döda älskarinna. Han minns inte vad som hänt och antlitar en av spaniens bästa advokater för att hjälpa honom att reda ut vad som faktiskt hände.The Edge of Seventeen - NNN+
Genre: Komedi/Drama
Kommentar: En härlig film om tonåren som kanske inte har ett nytt och unikt manus, men som framförs på ett mer välgjort och roligt sätt. Filmen handlar om tonåringen Nadine som redan tycker att High School-livet är tufft nog, men sedan blir helt outhärdligt när hennes bästa vän blir tillsammans med hennes äldre bror.


Lion - NNNNN
Genre: Drama
Kommentar: En helt fantastisk film baserad på en verklig historia! Filmen handlar om en 5-årig indisk pojke som råkar hamna på ett tåg till Calcutta, hundratals mil från sitt hem och familj. Efter en tid som gatubarn hamnar han på ett barnhem och blir sedan adopterad av ett australiskt par. När han blir vuxen bestämmer han sig för att försöka hitta hem igen med hjälp av Google Earth men minnena med ledtrådar har hunnit bli suddiga. OBS! Förbered med näsdukar.


Hello, My Name Is DorisNNNN
Genre: Komedi/Drama/Romantik
Kommentar: Detta är en så rolig, söt och lite konstig film. Det handlar om den äldre kvinnan Doris som blir förälskad i sin väldigt mycket yngre kollega. Doris gör allt för att imponera på honom och se till att de får umgås så mycket som möjligt. Vi älskar att det var en ny story som lyckades få oss att både gapskratta, bli totalkära i karaktärerna och samtidigt bry oss väldigt mycket.ColoniaNNNN
Genre: Drama/Historia
Kommentar: Emma Watson och Michael Nyqvist i kombination, det kan ju inte bli annat än bra? Även denna film är baserad på en verklig historia och handlar om ett ungt par som under 70-talet blir kidnappade och bortförda till Colonia Dignidad - en ökänd religiös sekt där vi får följa deras försök att fly.


Good Kids - NNN+
Genre: Komedi
Kommentar: En härlig ungdomsfilm som är lättsam utan att vara fjantig. Vi har även en liten girlcrush på Zoey Deutch, hur snygg och duktig är hon inte?! Filmen handlar om fyra mönsterelever som efter studenten inser att de missat en hel del viktig livserfarenhet. De bestämmer sig för att ta igen allt de missat och det blir en sommar ingen kommer att glömma.


Focus - NNN
Genre: Komedi/Brott/Drama
Kommentar: En film med bra balans mellan spänning och komedi. Den handlar om den rutinerade svindlaren Nicky som träffar rookien Jess och lär henne alla branchens knep.


Vi på Nouw önskar er ett härligt filmmys!

Omslagsbild från: "Hello My Name Is Doris"